Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ranking
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
lk85
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Kwi 15, 2004 12:40 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jak ja zdobywałem III kat.(wcześniej miałem V) to miałem niesamowity początek turnieju. Słyszałem, jak wielu dobrych graczy o mnie mówiło. Mieli ku temu powody- w pierwszej rundzie(mając V kat.) grałem z II i wygrałem. W drugiej rundzie grałem z I kat. i miałem wygraną partię, ale udało mi się uzyskać tylko(albo aż Razz ) remis. Więc po 2 rundach przyszło mi grać na piątej szachownicy z I+(ranking ponad 2100). Po tych dwóch wspaniałych rundach liczyłem nawet na zdobycie II kat.(to był by skok Very Happy ), ale później nie było już tak dobrze i zdobyłem III, z czego też się bardzo cieszyłem Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

mlodykasparow
Nowy
Nowy

PostWysłany: Nie Kwi 18, 2004 5:32 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

moj rank w tej chwili to okolo 2150 z tym że mam only 15 lat wiec wszystko jeszcze przedemnš
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Kwi 19, 2004 12:47 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Słusznie że przed Toba Very Happy Ale czy mógłbyś do tekstu po polsku nie wtrącać angielskich wstawek? Piętnastolatek powinien już potrafić wyrażać swoje myśli w języku ojczystym Shocked (zakładam, że jesteś Polakiem). Ciekawe jakbyś się czuł jakbym wklejał łacinę lub grekę Twisted Evil Naśmiewano się ze szlachty, że w dawnej Polsce wtrącała łacinę i mówiono na to 'makaronizm' Rolling Eyes a co powiesz o angielszczyźnie?
mlodykasparow napisał:
moj rank w tej chwili to okolo 2150 z tym że mam only 15 lat wiec wszystko jeszcze przedemnš

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

mlodykasparow
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pon Kwi 19, 2004 1:29 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

wiesz wg mnie czasem jedno angielski słówko potrafi zmienic text a po za tym czasem lubie gadac po angielsku
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Kwi 21, 2004 12:34 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

semtemelenfiju
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

olkok
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Lip 08, 2004 9:47 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Muszę powiedzieć że kategorie szachowe są bardzo złudne.
Grając z "tysiakiem" nigdy nie wiemy jak gra- być może gra bardzo dobrze ale nigdy nie grał w kategoriowych turniejach.
Kiedyś grałem na małym turnieju z "dwójką". Grał naprawdę słabo! następnie siadłem do młodego zawodnika z "trójką" i według mnie to właśnie ten drugi grał lepiej!
Spowodowane jest to tym, że raz mu się udało i dostał na 1 turnieju dwójkę. Inny na swoją trójkę solidnie pracował.
P.S Tomo, będziesz grał w tym roku w Festiwalu Jana Dominika?Grupa B?
Powrót do góry

Tomo
Pion
Pion

PostWysłany: Pią Lip 09, 2004 7:48 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

W tym roku niestety nie, ponieważ turnieje Rudnik i Dobczyce splatają się w rozgrywkach, a bliżej mam do Rudnika i nagrody też niezłe, jeśli chodzi o juniorów bo 300zł. Poza tym mogę grać w Głównym turnieju A gdzie mam dużą szanse na nirme I kategorii. Laughing. Więcej informacji znajdziecie chyba na www.rudnik.pl Laughing

Ostatnio zmieniony przez Tomo dnia Pią Lip 09, 2004 7:58 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Tomo
Pion
Pion

PostWysłany: Pią Lip 09, 2004 7:48 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Można wiedzieć olkok skąd jesteś?

lk85
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lip 09, 2004 8:11 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Olkok bardzo mądrze gada. Ja też wolę grać z V lub IV kat. niż z bk. Na bk. już kilka razy się przejechałem Crying or Very sad, a na V i IV to chyba raz czy dwa.
Powrót do góry

Tomo
Pion
Pion

PostWysłany: Pią Lip 09, 2004 8:53 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja miałem identyczną sytuację jak ty IK85. Też miałem V kategorie i w jednym turniwju też kosiłem II, III. Za to pod koniec wyszła mi III Laughing

olkok
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pią Lip 09, 2004 2:24 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

witajcie ponownie. Jestem z krakowa i mam nadzieję że nic nie stanie mi na przeszkodzie by wystartować w Dobczycach.
Grupa DVery Happy(14 lat i mniej)
Może kogoś z tąd spotkam?
Pozdrawiam, Olkok
Powrót do góry

jania
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lip 09, 2004 2:33 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja najbardziej boje się grać z ludźmi którzy mają V kategorie i mają 20 lat wzwyż.
Myśli się . On ma 20 lat i dopiero V kategorie ale cienias Exclamation
Najczęściej te osoby dawno nie brały udział w turniejach o kategorie, i dlatego łatwo ich zlekceważyć, i najczęściej kończy się to przegraną osoby lekceważącej. Mojemu koledze na turnieju raz tak się zdarzyło, był zbyt pewny wygranej i wtopił w 15 posunięciach
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

lk85
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lip 09, 2004 2:54 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A ja Ci powiem, że ja boję się grać z zawodnikami, którzy mają niewiele powyzej 10 lat. Tacy gracze zazwyczaj bardzo szybko robią postępy i powiedzmy jak taki zawodnik ma V kat., to zazwyczaj gra jak IV lub III, zresztą w turnieju tym zazwyczaj zdobywa ta kategorię.
Powrót do góry

Tomo
Pion
Pion

PostWysłany: Pią Lip 09, 2004 4:06 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Albo II kategorie Wink

arkoski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lip 09, 2004 9:13 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dla mnie kategorie od II niżej kiedy ma ją junior o niczym nie świadczą, a to dla tego że junior może zrobić duży postęp w bardzo krótkim czasie. U dorosłych jest już inaczej, bo Ci mają już najlepsze lata za sobą (że tak się wyrażę Wink ), dlatego ich poziom gry jest już bardziej zrównoważony.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Strona 6 z 9