| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
waglu Nowy
|
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 6:16 pm Temat postu: "Mój system" |
|
|
|
Witam. Kupię książkę A.Nimzowitscha "Mój system". Jeśli ktoś miałby ją do sprzedania, to proszę pisać(najlepiej na gg lub tlen) o każdej porze dnia i nocy.Pozdrawiam |
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 6:33 pm Temat postu: |
|
|
|
Tez w taki sposob ja kupowalem... 5 dych szlag trafil, a ksiazki jak nie widzialem, tak dalej na polce nie widze... Doloz wiecej i kupuj nowa, albo chociaz na allegro - zawsze mozna tam przynajmniej komentarz wystawic. A tak przy odrobinie nieszczescia odezwie sie do Ciebie ta sama osoba co do mnie i ani ksiazki, ani kasy :/. _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>. |
|
| Powrót do góry |
|
waglu Nowy
|
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 8:50 pm Temat postu: |
|
|
|
nowej już raczej nie dostanę;(....a na allegro jak narazie nie ma:|...ale dz za ostrzeżenie:) |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Czw Lip 19, 2007 10:09 pm Temat postu: |
|
|
|
Musi być po polsku? _________________ "wojtzuch" piszemy od małej litery. |
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 7:32 am Temat postu: |
|
|
|
| petrosjan napisał: | Poza tym, tak jak napisali - "Mój system w praktyce" to upgradowany "Mój system", znaczy się lepsza książka . |
To jest inna książka. _________________ "wojtzuch" piszemy od małej litery. |
|
| Powrót do góry |
|
PatPac the master Skoczek

|
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 11:14 am Temat postu: |
|
|
|
| PatPac the master napisał: | http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1880673851/gameknot
To jest jakaś inna książka? Bo po tych wypowiedziach o upgrade'owanym "Moim Systemie" Zacząłem wątpić |
To jest wydanie z 1991 roku z dwa razy większą liczbą diagramów, lekko zamerykanizowanym angielskim (na podstawie starego tłumaczenia), paroma przypisami od wydawcy i zmianami w typografii. Mam właśnie to.
W tym roku wyszło nowe (Quality Chess). Chwalą się, że w przeciwieństwie do wcześniejszych wydań tłumaczenie jest "ostrzejsze" i w ogóle bardziej oddaje styl oryginału. Uwaga: podgląd Search inside jest z tego wydania z 1991 (Hays Publishing). _________________ "wojtzuch" piszemy od małej litery. |
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 11:43 am Temat postu: |
|
|
|
W wersji angielskiej to ja zessałem to kiedyś przez bodajże emule  . Niestety nie widzę tego już na dysku... Żadnego pdfa o szachach nie widzę... :/. A szkoda, bo tyle ich miałem... _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>. |
|
| Powrót do góry |
|
waglu Nowy
|
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 12:11 pm Temat postu: |
|
|
|
Oczywiście, że najlepsza byłaby po polsku...z moim ang. słabo...w ostateczności niemiecka wchodzi w rachubę  ale dz:) |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 12:26 pm Temat postu: |
|
|
|
| waglu napisał: | Oczywiście, że najlepsza byłaby po polsku...z moim ang. słabo...w ostateczności niemiecka wchodzi w rachubę ale dz:) |
No to Amazon.de i Nimzowitsch (o ile tak to się pisze w niemieckim) w wyszukiwarce. _________________ "wojtzuch" piszemy od małej litery. |
|
| Powrót do góry |
|
|