Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kurnikowa netykieta
Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 12:17 pm
Temat postu: Kurnikowa netykieta
Odpowiedz z cytatem

Z przykrością muszę przyznać zę jestem ścigany przez jednego z kurnikowiczów za to... że ponoć nie przywitałem się wchodząc na stół i chyba nie dałem możliwości rewanżu... Nie pamiętam człowieka i nie wiem czy tak rzeczywiście było, ale... czy jest to powód żeby ścigać ludzi przez system prywatnych wiadomości na kurniku ? Może i rzeczywiście tak było - brak rewanżu mógłbym wytłumaczyć brakiem czasu, a że się nie przywitałem... Hhhmm... Z reguły jak wchodzę na cudzy stół to piszę "cze", "hej", albo "witam"... Może tym razem zapomniałem, albo byłem po prostu na tyle zmęczony po pracy, że nawet o tym nie pomyślałem... Za partię na pewno podziękowałem Smile. Teraz czytając kolejne wiadomości tego użytkownika coraz bardziej się nakręcam... Kim on jest żeby mi tak truć i moralizować ? Nie mam 5 lat, żeby ktoś próbował mnie wychowywać, a takie próby odgrywania mentora i wychowawcy uważam za conajmniej niestosowne... Teraz mam ochotę mu odpisać żeby zajął się wychowywaniem *** bluzgających na kurnikowym chacie albo spłodził sobie dzieci, jak nie ma kogo wychowywać... Tylko czy to ma sens ? Takie wzajemne nakręcanie się ? Napiszcie co o tym sądzicie i czy rzeczywiście jest powód żeby ukamieniować takiego chama jak ja...

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 2:51 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Aż się przykro robi czytając, jak przez system prywatnych wiadomości można zniszczyć człowieka. Choć oczywiście tylko wtedy, kiedy wspomniany człowiek wypisuje do księżyca swoją krzywdę, zamiast odpowiedzieć napastnikowi trzema powszechnie znanymi słowami do ojca prowadzącego. Zwięzłe, i na pewno bardziej skuteczne niż obnoszenie się przed światem ze swoją krzywdą. Spróbuj.

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 3:04 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jeszcze mnie nie zniszczył jeśli o to chodzi Smile. Chciałem po prostu poruszyć temat, bo uważam że dotyczy stosunkowo istotnej kwestii... Nie chciałbym żeby niebawem znalazł się kolejny kurnikowicz z którym będę prowadził podobną ( bezproduktywną ) dyskusję. Najlepiej załatwić to od ręki na forum publicznym... Poza tym jest to sposób na dowiedzenie się czegoś o sobie... Może faktycznie jestem chamem i powinienem się inaczej zachowywać ? Smile Chyba kojarze te 3 słowa, ale ja takich nie używam... Może byłoby szybciej i łatwiej, ale zdecydowanie nie w moim stylu Smile.

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 5:24 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

W pełni popieram brainw0rkera.
Takie sprawy załatwia się na priv, a jak pieniacz, to w ogóle sobie odpuścić. Kiedyś na kurniku była funkcja "ignoruj" Proponuję skorzystać. Jak nie będziesz wiedział co pisze, to będzie Ci lżej Laughing
Gdyby każdy o coś oskarżony albo obrażony miał wylewać swoje żale na tym forum, to pojawiałoby się tutaj jakieś 50 postów na godzinę Shocked
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 5:45 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ok, niech tpp z łaski swojej usunie ten temat Smile. Jakiś dzisiaj nerwowy jestem, a że na forum szachisty jak w rodzinie, to i nie dziwota że swoje żale wylewam... Wink.

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 5:54 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

petrosjan napisał:
Najlepiej załatwić to od ręki na forum publicznym...

Wątpię żeby sprawca czytał to forum, tu sami porządni kolesie są Wink No chyba że to K_M_K tak Cię obsobaczył, temu to faktycznie zdarza się czasem nieźle bluznąć Laughing

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 7:08 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie no, K_M_K równy chłop Smile. Dzieki niemu zjadłem szary batonik i... żyje Very Happy. A tak się zastanawiałem cała dobę, czy to przypadkiem nie będzie mój ostatni posiłek... Razz.

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 9:17 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

petrosjan napisał:
Nie no, K_M_K równy chłop Smile. Dzieki niemu zjadłem szary batonik i... żyje Very Happy. A tak się zastanawiałem cała dobę, czy to przypadkiem nie będzie mój ostatni posiłek... Razz.
Dobra, dobra, najgorsi są tacy co niewiele mówią i tylko obserwują Wink A później ludzie gadają - A to taki spokojny człowiek przecież był, a teraz taka historia. Aż trudno uwierzyć, że zrobił coś takiego Mr. Green
Ten batonik to ten czekoladowo-pieczarkowy? Very Happy
Powrót do góry

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Lip 08, 2007 9:53 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

acidity napisał:

Ten batonik to ten czekoladowo-pieczarkowy? Very Happy

A tak już o nim mówicie ? Kurcze, czy ja czegoś nie wiem ? Jak sie okaże że K_M_K namówił mnie do zjedzenia spleśniałego batonika to..., to..., to będziecie musieli szukać nowego moda do pary z tpp Very Happy.

K_M_K
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Lip 09, 2007 7:57 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Pleśń pleśni nie równa. Popatrzcie chociażby na sery pleśniowe. A czasami na owocach też rośnie pleśń, ale dobrotliwa pleśń, bo penicylinowa.

petrosjan napisał:
Ok, niech tpp z łaski swojej usunie ten temat Smile. .

Czy na pewno usunąć ten temat?

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Lip 09, 2007 10:57 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Czekolada pleśniowa, palce lizać Very Happy
Powrót do góry

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Lip 09, 2007 6:59 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Inna była idea tego tematu, ale skoro już zeszliśmy na tematy pleśniowe, to tak się składa że ostatni tydzień sam się rządziłem w domu ( armagedon ? )... Efekt ? Spleśniały - fasolki z podsmażoną bułką tartą ( czy czym tam ), cytryny, 1 bochenek chleba i ogórki Smile. Fasolek się autentycznie wystraszyłem, bo pokryte białem meszkiem z zielonkawymi plamkami wyglądały jak przerośnięte rosówki o niecnych zamiarach. Z ogórkami było spokojniej... Zielone i niepozorne wyglądały jak... kaktusy Very Happy. Wszystko już ładnie spakowane i wyniesione Smile. Ale... któż wie jakie mroczne tajemnice skrywa jeszcze moja kuchnia Smile.

Usunięcie tematu zostawiam w Twojej gestii K_M_K. Na razie nudą nie wieje i jest ciekawie chyba Smile. Jak temat umrze śmiercią naturalną, to usuwaj Smile. Po co nowi mają potem mówić o mnie, że nie dość że przewrażliwiony, to jeszcze się w domu rządzić nie umie i pleśniowe batoniki wcina... Very Happy.

skemup
Pion
Pion

PostWysłany: Wto Lip 17, 2007 9:50 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Witam. Grałem kiedyś z gościem rankingową na kurniku białymi 20min. + 10 sec.. Facet wszedł przywitał się i zaczelismy grać. Dosżło do końcówki miałem 5 min. na czasie plus te dodatkowe sekundy. Koleś zaczął pisac że nie widział czasu jak wchodził (przeszkadzały mu te dodatkowe) ja mu na to że to nie mój problem, to koleś zaczął pisać ze jestem cieniasem który oszukuje tanimi chwytami żeby zdobyć rank.Wiecie końcówka chcę się skupić a on takie teksty pisze - 1 raz w życiu cos takiego spotkałem W tym momencie poddałem partię, napisałem mu grzecznie spie..laj. i wyrzuciełem ze stołu. Tak sie zagotowałem ze jeszcze mu na priva coś napisałem ale tylko raz nie więcej. Ci co sie nie witają (przyzwyczaiłem sie do tego) motywują mnie do lepszej gry:) Co do rewanżu uważam że jest obowiązkowy na prośbę jednego gracza ale w grach rankingowych, Pozdrawiam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Lip 17, 2007 10:08 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

skemup napisał:
Wiecie końcówka chcę się skupić a on takie teksty pisze - 1 raz w życiu cos takiego spotkałem W tym momencie poddałem partię, napisałem mu grzecznie spie..laj. i wyrzuciełem ze stołu. Tak sie zagotowałem ze jeszcze mu na priva coś napisałem ale tylko raz nie więcej. Ci co sie nie witają (przyzwyczaiłem sie do tego) motywują mnie do lepszej gry:)
Zawsze można przełączyć okno na inne, przecież nie musi być zawsze podgląd na rozmowę.

skemup napisał:
Co do rewanżu uważam że jest obowiązkowy na prośbę jednego gracza ale w grach rankingowych
W tym przypadku, rankingowa czy nie, nie powinno być różnicy.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

mattihau
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Lip 17, 2007 10:20 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

skemup napisał:
1 raz w życiu cos takiego spotkałem W tym momencie poddałem partię, napisałem mu grzecznie spie..laj. i wyrzuciełem ze stołu. Tak sie zagotowałem ze jeszcze mu na priva coś napisałem ale tylko raz nie więcej.

Dałeś mu czego chciał a chciał twojego rankingu.

Są poprostu ludzie którzy nie umieją przegrywać i tacy co szukają ofiar żeby nabić ranking, jego wymówki były na tyle śmieszne że przegrałbym tą partie w końcówce bo bym pękł ze śmiechu Wink

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum ogólne
Strona 1 z 2