| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Ares Nowy

|
Wysłany: Pon Cze 18, 2007 4:50 pm Temat postu: Języki Obce |
|
|
|
Witam, zna ktoś jakieś strony o jakimś języku obcym w którym jest opisane ładnie gramatyka i słówka (czasy,czasowniki,jak i kiedy można ich używać itd.) może być j.angielski, j.niemieck, j.rosyjski, j.włoski, i inne. Z góry dziękuje. _________________ "Geniuses like Beethoven, Leonardo da Vinci, Shakespeare, and Fischer come out of the head of Zeus, seem to be genetically programmed, know before instructed." - John Collins |
|
| Powrót do góry |
|
Nikolaj Nowy

|
Wysłany: Pon Cze 18, 2007 7:05 pm Temat postu: |
|
|
|
A łacina?? |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Cze 18, 2007 8:15 pm Temat postu: |
|
|
|
| Ares napisał: | | może być j.angielski, j.niemieck, j.rosyjski, j.włoski, i inne |
| Nikolaj napisał: | | A łacina?? | Czyli łacina też  _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
JJThompson Hetman

|
Wysłany: Pon Cze 18, 2007 8:25 pm Temat postu: |
|
|
|
Proszę. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
Ediii Hetman

|
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 12:53 pm Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
JJThompson Hetman

|
Wysłany: Wto Cze 19, 2007 1:36 pm Temat postu: |
|
|
|
| Ediii napisał: | | Aleś panie JJ teraz wyskoczył jak Filip z konopii. Jeśli dla Pana język obcy = język programowania, to ja gratuluję czytania ze zrozumieniem |
Dla Pana pewnie nie obcy, ale dla większości użyszkodników tego forum pewnie tak.
| Ediii napisał: | | P.s. Jak dla mnie to, to zabawne w ogóle nie było... |
De gustibus non est disputandum _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
Nikolaj Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 9:10 am Temat postu: |
|
|
|
| Nikolaj napisał: | | Tylko, że niestety nie wszyscy traktują łacinę, jak język. |
Chciałeś chyba powiedzieć: jak język obcy  _________________ "wojtzuch" piszemy od małej litery. |
|
| Powrót do góry |
|
Ediii Hetman

|
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 9:48 am Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Sro Cze 20, 2007 9:50 am Temat postu: |
|
|
|
Przyszło mi do głowy, że może Wikipedia starczy. Wpisz na przykład w Google'u jezyk francuski wikipedia, langue francaise wikipedia albo french language wikipedia (odpowiednio po polsku, francusku i angielsku; pewnie różnie rozbudowane, ale nie sprawdzałem). Tam znajdziesz także łącza do artykułów o gramatyce, ortografii itd. (także zewnętrznych), a w nich do bardziej szczegółowych artykułów i tak dalej. _________________ "wojtzuch" piszemy od małej litery. |
|
| Powrót do góry |
|
JJThompson Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
Ares Nowy

|
Wysłany: Czw Cze 21, 2007 9:50 am Temat postu: |
|
|
|
Faktycznie szukałem coś przez google.pl ale nic konkretnego nie znalazłem. Za to znalazłem ciekawe linki w wikipedi, dzięki.
(Z tym linkiem o języku programowania "PRZESADZONE!!!") _________________ "Geniuses like Beethoven, Leonardo da Vinci, Shakespeare, and Fischer come out of the head of Zeus, seem to be genetically programmed, know before instructed." - John Collins |
|
| Powrót do góry |
|
JJThompson Hetman

|
Wysłany: Czw Cze 21, 2007 2:32 pm Temat postu: |
|
|
|
| Ares napisał: | | Faktycznie szukałem coś przez google.pl ale nic konkretnego nie znalazłem. |
Ciekawa sprawa. A jakie zapytanie dałeś? Bo na przykład ja po wpisaniu "język obcy" dostałem Tę stronę jako któreś z pierwszych wyników.
| Ares napisał: | | (Z tym linkiem o języku programowania "PRZESADZONE!!!") |
Moim zdaniem przesadą jest pytać na specjalistycznym forum dotyczącym szachów o coś co bez problemu można znaleźć w Google. Bo właśnie tak ludzie Ci będą [albo i nie] podsyłali linki, które sami znaleźli na n-tej stronie Google. Może warto samemu poszperać? _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
Ares Nowy

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 11:18 am Temat postu: |
|
|
|
"Moim zdaniem przesadą jest pytać na specjalistycznym forum dotyczącym szachów o coś co bez problemu można znaleźć w Google. Bo właśnie tak ludzie Ci będą [albo i nie] podsyłali linki, które sami znaleźli na n-tej stronie Google. Może warto samemu poszperać?"
Po:
1.Jest to forum związane z szachami.
2.Post został napisany w "Nie tylko szachy".
3.Nie jestem tak leniwy żeby nie poszukać jakiś stron przez google.pl lub przez inne wyszukiwarki. Oczywiście że znalazłem kilka stron dotyczących języków, ale ja szukam czegoś więcej niż słówek.
4."Szachiści-szachista"- to osoba która jest zazwyczaj intelektualistą, ludzie grający w szachy są mądrymi i bystrymi ludźmi dlatego napisałem tutaj na forum, bo może ktoś interesuje się językami obcymi, ale kiedy w temacie jest prośba o podanie linków związanymi z "językiem obcym" a ktoś podaje link związany z językiem programowania to nie chce nic mówić o takiej osobie. _________________ "Geniuses like Beethoven, Leonardo da Vinci, Shakespeare, and Fischer come out of the head of Zeus, seem to be genetically programmed, know before instructed." - John Collins |
|
| Powrót do góry |
|
JJThompson Hetman

|
Wysłany: Pią Cze 22, 2007 2:22 pm Temat postu: |
|
|
|
| Ares napisał: | | 2.Post został napisany w "Nie tylko szachy". |
Dlatego też wcześniej Cię nie skrytykowałem tylko w formie żartu rzuciłem ów link.
| Ares napisał: | | 3.Nie jestem tak leniwy żeby nie poszukać jakiś stron przez google.pl lub przez inne wyszukiwarki. Oczywiście że znalazłem kilka stron dotyczących języków, ale ja szukam czegoś więcej niż słówek. |
Twoje pytanie jest zbyt ogólne. Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi - w Internecie możesz znaleźć [głównie przez Google] masę informacji na temat języków. Starczy do zapytania dodać "francuski gramatyka" i już masz odpowiednie strony.
| Ares napisał: | | ale kiedy w temacie jest prośba o podanie linków związanymi z "językiem obcym" a ktoś podaje link związany z językiem programowania to nie chce nic mówić o takiej osobie. |
Ależ powiedz - chętnie posłucham ; )
Stwierdzam, że osoba, która oburza się na coś takiego nie ma po prostu poczucia humoru i dystansu do siebie samej. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
|