| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
marcin-boss Pion

|
Wysłany: Nie Mar 21, 2004 2:34 pm Temat postu: Chessmaster 9000 |
|
|
|
Moi drodzy czy w tym programie da się wprowadzać zadania szachowe np. z gazet i później je analizować??? Jeśli tak to jak??? |
|
| Powrót do góry |
|
adam-p Pion

|
Wysłany: Sob Lip 17, 2004 11:50 am Temat postu: |
|
|
|
ejo no jasne ze sie da,to bardzo proste ...masz polecenie setup position w "edycja" czy gdzies w okolicach i tam to jest...potem sobie ustawiasz do woli....mam prosbe..moglbys mi wyslac engine z CM 9000 znaczy sie TheKing??? bardzo prosze o kontakt adamp8@o2.pl |
|
| Powrót do góry |
|
DefenderOfHell Nowy

|
Wysłany: Sro Maj 18, 2005 11:35 pm Temat postu: Chessmaster problemy |
|
|
|
Siem. zainstalowałem program Chessmaster jakiś tydzień temu i do tej pory mimo załozonego konta nie moge dostać sie do gry online.Co mam zrobic żeby sie tak nie dziło?pozdro |
|
| Powrót do góry |
|
Dan Nowy

|
Wysłany: Czw Maj 19, 2005 2:14 am Temat postu: Przykro mi |
|
|
|
Bardzo mi przykro, że mogę Cię rozczarować ale niewielu osobom udaje się grać online w chessmastera. Chłopaki taką kupę zrobili, że albo się nie da połączyć, zrywa, nie da się czatować, albo rankingi oszalały. To wszystko stało się powodem wiecznych bluzgów na oficjalnym forum chessmastera, a samo forum praktycznie stało się jedną wielką reklamą Fritza, przez kilka miesięcy ludzie błagali o jakieś updaty ale CMX Support team nic nie robi, ostatnio widzę, że nawet najwytrwalsi wojownicy odchodzą, wszystko cichnie i ludzie pogodzili się z tym, że CM jest tylko grą dla jednej osoby:(. Jeżeli uda Ci się połączyć to raczej nie spodziewaj się ujrzeć więcej niż 10-20 osób. Jednym słowem jeżeli chcesz mieć do czynienia z dużą grupą szachistów online to only Fritz. |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Pią Maj 20, 2005 9:34 pm Temat postu: |
|
|
|
Forwardowałeś porty/masz niezablokowane? Wprawdzie te 3000+ przynajmniej teraz nie są wymagane (mam tylko jeden czy dwa pierwsze z puli 40000-42999, nie testowałem blokowania innych z tego zakresu, jak i wszystkich pozostałych), ale i tak jest ich sporo na tle pojedynczego portu wymaganego przez Fritza.
Pisałem o tym tu:
http://www.szachista.com.pl/ftopict-402-3000.html
Ale tak czy inaczej nie licz, jak już przedmówca napisał, na więcej niż kilkanaście osób w szczycie, kiedy to na playchess.com (serwer Fritza i innych produktów Chessbase) jest 2-3 tysiące i więcej.
Tak czy inaczej pamiętaj o patchu 1.02. Jest na stronie Ubisoftu, ew. do pobrania po zalogowaniu na serwer. Wersja UK, o ile dobrze pamiętam, bo jest jeszcze US.
Zakładam, że masz oryginał i dobry klucz  |
|
| Powrót do góry |
|
adam-p Pion

|
Wysłany: Wto Paź 18, 2005 3:17 pm Temat postu: |
|
|
|
witam
wie ktos jak wylaczyc Permament Brain w Chessmasterze 9000??
Program niby taki rozbudowany a tej opcjii nigdzie nie moge znalezc. |
|
| Powrót do góry |
|
conanik Nowy

|
Wysłany: Wto Sty 24, 2006 12:57 pm Temat postu: Chessmaster 9000_ |
|
|
|
Witam
Mam pytanie.Jak i czy można wstawić swoje zdjęcie w tej grze. |
|
| Powrót do góry |
|
Janczewski Hetman

|
Wysłany: Wto Sty 24, 2006 1:24 pm Temat postu: |
|
|
|
Raczej nie można, a szkoda  nie tylko swoje zdjęcie można by wstawić, ale np. arcymistrzów(ja to jakiś maniak zdjęciowy jestem czy co?) _________________ Ja Ciebie też |
|
| Powrót do góry |
|
bigran Hetman

|
Wysłany: Wto Sty 24, 2006 3:34 pm Temat postu: |
|
|
|
Na pewno nie można wstawić zdjęcia? W 10th edition już tę opcję dodano i na pewno można. |
|
| Powrót do góry |
|
Janczewski Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
conanik Nowy

|
Wysłany: Pią Sty 27, 2006 1:12 pm Temat postu: |
|
|
|
Troche to dziwne bo od takiego programu można więcej wymagać.Tym bardziej że tych szachownic i rodzajów figur jest sporo do wyboru.Moim zdaniem powinni zrezygnować z części tych w sumie niepotrzebnych dodatków i zaimplementować właśnie tę mozliwość z własnym zdjęciem.No i jeśli jest w 10 edycji to dlaczego nie było jej w 9 pozostałych??? |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
adam-p Pion

|
Wysłany: Sob Lut 04, 2006 9:33 pm Temat postu: |
|
|
|
a po co ci zdjecie w CM9K , lepiej bys sie pokazał w *** Szachowej albo w Szachiście ;-P?? he |
|
| Powrót do góry |
|
lasker Nowy
|
Wysłany: Czw Mar 23, 2006 10:49 am Temat postu: |
|
|
|
szachownice w CM 9000 sa beznadziejne chodzi mi o 2D. czesiek od poczatku nigdy z tego nie slynal. |
|
| Powrót do góry |
|
_sephiroth Nowy

|
Wysłany: Czw Mar 23, 2006 5:27 pm Temat postu: |
|
|
|
szachownice 2D są akurat spoko. Jak dla mnie są czytelne i przyjemne dla oka, te wszystkie udziwnione 3D może i ładnie wyglądają, ale trzeba się przyjrzeć żeby zobaczyć co się dzieje, we Fritzu 9 jest taka całkowicie 3D naprawdę pięknie zrobiona, ale u mnie działała 5 min bo jednak to nie "żywe" stauntonki. Najlepsze są 2D |
|
| Powrót do góry |
|
|