Wysłany: Sro Gru 13, 2006 12:09 am Temat postu: Prenumerata
Czy cos wam wiadomo o trudnościach z prenumeratą "Szachisty"??? Zapłaciłem za penumeratę w paździeniku prosząc o prenumeratę od numeru listopadowego i nic, kasa przelana , redakcja nie odpowiada na mejle.
Może nie da sie zaprenumerować od środka kwartału? Nie wiem co o tym sądzć.
To juz druga moja wpadka z prenumeratą, poprzednio prenumerowałem od lipca i w ramach prenumeraty rocznej przesłano mi numery od stycznia - stare kończąc prenumeratę na grudniu.... Wmówiono mi że życzyłem sobie przesłania starych numerów, słowem mam mieszane uczucia odnosnie solidności wydawcy.
Może ktos mógłby pomóc w sprawie?
Z góry dzieki Arek.
Wysłany: Sro Gru 13, 2006 9:04 am Temat postu: Re: Prenumerata
Redakcja prosi o potwierdzenie prenumeraty mailem, ale nie ma potrzeby aby ze swojej strony kontynuowała tą korespondencję. Jeżeli pismo jest dostarczane do osoby składającej zamówienie, to znaczy że z prenumeratą wszystko jest OK. Kiedy kilka lat temu rozpocząłem prenumerowanie M.Szachista gdzieś w środku roku kalendarzowego, to Redakcja też przesłała mi zaległe numery, co odebrałem jako miły gest w moją stronę. Proponuję, aby na blankiecie prenumeraty bardzo wyraźnie zaznaczyć, jaki okres ma ona obejmować, tzn. podać od którego do którego miesiąca. Acha, i na wszelki wypadek przez jakiś czas przechowywać kopię dowodu wpłaty. _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny.
Czy dobrze rozumiem , mam przesłac kopię przelewu? Oczywiście mogę to zrobić ale po zgłaszanym problemie chyba powinna redakcja sprawdzac kto i co zamawiał.Z tym poprzednimi numerami tez myslałem że jest to miły gest okazało sie inaczej...
Obawiam się, że w tym momencie moje kompetencje kończą się, więc proponuję skontaktować się bezpośrednio z redakcją lub z działem prenumerat (już poza forum). Odpowiednie namiary na dole strony: http://www.szachista.com.pl/sections-viewarticle-2.html _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny.
Wysłany: Czw Sty 11, 2007 12:57 am Temat postu: POŁOWA STYCZNIA I NIE MAM "szachisty"
To pismo nadal wychodzi? Pisałem juz parę mejli po zapłaceniu za penumeratę, cisza do stycznia, myślałem że może mają tryb kwartalny prenumeraty, a nie tak ad hoc jak sę zachce, więc cicho siedzialem w grudniu, ale teraz się niepokoję, tym bardziej że żadnego mejla z wyjasnieniem od "szachisty" nie otrzymałem , może ktos ma mozliwość pomocy w temacie?
pozdrawiam w Nowym Roku wszystkich forumowiczów.
Ależ oczywiście, że wychodzi. CO do prenumeraty, to zapewne przyjęto zlecenie na nią, czyli jest OK. Osobną sprawą są opóźnienia w wydawaniu kolejnych numerów czasopisma. Jeżeli jesteś tym zaniepokojony, to proponuję napisać bezpośrednio do redaktora naczelnego, dr Filipowicza a.filipowicz@szachista.com
Sugerowałbym jednak pewną wyrozumiałość, gdyż zespół redakcyjny nie jest aż tak duży, a pan A.Filipowicz ma też i inne obowiązki poza redagowaniem miesięcznika. Myślę, że i tak należy mu się pochwała za utrzymanie czasopisma na rynku wydawniczym. _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny.
Wysłany: Sro Lut 28, 2007 8:45 pm Temat postu: Szachy na powaznie!!!
K_M_K napisał:
Ależ oczywiście, że wychodzi. CO do prenumeraty, to zapewne przyjęto zlecenie na nią, czyli jest OK. Osobną sprawą są opóźnienia w wydawaniu kolejnych numerów czasopisma. Jeżeli jesteś tym zaniepokojony, to proponuję napisać bezpośrednio do redaktora naczelnego, dr Filipowicza a.filipowicz@szachista.com
Sugerowałbym jednak pewną wyrozumiałość, gdyż zespół redakcyjny nie jest aż tak duży, a pan A.Filipowicz ma też i inne obowiązki poza redagowaniem miesięcznika. Myślę, że i tak należy mu się pochwała za utrzymanie czasopisma na rynku wydawniczym.
Czasopismo szachowe < Szachista > Powinno sie reklamowac, co zawiera w srodku. Kto pisze i o czym??
Redaktor jednoosobowy to wyglada ze juz w POLSCE nie ma ,poza Panem A. Filipowiczem juz nikogo, Kto sie zna na szachach!!!!
Moze ktos mi policzy ,ile jest w czasopismie diagramow Szachowych..
Tylko w kombinacjach to wiem ze jest az 16 sztuk.
Jesli tak wyglada sprawa czasopism w POLSCE szachowych jak w Szachiscie, to sie nie dziwie,ze jest tak tragicznie... z Szachami u nas w kraju... Jakie ostatnio w kraju ukazaly sie ksiazki szachowe i w jakim nakladzie ????
Kiedy na polskich stronach internetowych beda pisac o szachach???
Kiedy wreszcie bedzie szkolenie dla poczatkujacych szachistow w POLSCE,Kiedy ,Kiedy<Kiedy????
Jesli cos jeszcze jest a nie wiem to prosze sie pochwalic,niech czytelnicy tego Forum sie dowiedza,o perelkach w polskich szachach.
Moze choc jedna perelka sie znajdzie.... _________________ puzzle,strony,szachy,diagramy