Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

DO ADMINA

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Ogłoszenia / Prośby o Pomoc
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Kostrzewski
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Lut 22, 2007 11:33 pm
Temat postu: DO ADMINA
Odpowiedz z cytatem

Ktoś namieszał w moim profilu.Teraz zalogowany na nicku estoril nie mam nawet możliwości przeglądania forum.Nie mam też oczywiście dostępu do prywatnych wiadomości.Proszę mi wyraźnie odpowiedzieć:Co to ma znaczyć?Czy to jest ban?A jeżeli nie , to co do cholery?

PS.Z nickiem Kostrzewski nie wiążę żadnej przyszłości ale wszystkich , z którymi koresponduję proszę o tymczasowe przesyłanie mi odpowiedzi na to właśnie konto.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Mily3city
Pion
Pion

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 1:13 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

No właśnie... jak oni śmieli zbanować! no jak! Weź może naubliżaj adminowi to na pewno zmięknie!
Powrót do góry

JJThompson
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 1:31 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Lol. Zbanowali Estorila, a zostawili Kostrzewskiego? Jeśli tak to któryś z adminów ma świetne poczucie humoru ^^

K_M_K
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 9:06 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jest tylko jeden admin, o nicku "az", i tylko on ma uprawnienia do tak mocnych posunięć, jak zbanowanie użytkowników. Proponuję napisać do az wiadomość prywatną (PW) z prośbą o rozwiązanie opisywanego problemu.

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 9:13 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Może to coś z cookies? Spróbuj je usunąć. W końcu masz na kompie zarówno cookies Kostrzewskiego, jak i estorila. A ta strona chyba trochę miesza pod tym względem.
Powrót do góry

Kostrzewski
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 10:45 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Cookies kasuję prawie codziennie.Zresztą dla obu nicków korzystałem z zupełnie innych przeglądarek.Wątpię , że to ban.Zrobiło się tak po tym , jak ktoś zmienił w moim profilu podpis.Następnie otrzymałem maila:

"Twoje konto na "www.szachista.com" zostało deaktywowane, prawdopodobnie w związku ze zmianami jakie dokonałeś w swoim profilu. Aby ponownie aktywować Twoje konto musisz kliknąć poniższy odnośnik:" plus link aktywacyjny prowadzący na pustą stronę z wdzięcznym komunikatem"
"Sorry, such file doesn't exist.."

Piszę tutaj więc myślę , że na pw już nie ma potrzeby.

Swoją drogą , co to za obyczaje , by bez wiedzy użytkownika umieszczać mu w profilu jakieś podpisy?Nie wiem czy moderatorzy mają do tego dostęp czy tylko az.W każdym razie to skandal.
Powrót do góry

JJThompson
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 11:26 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Kostrzewski vel Estoril napisał:
"Twoje konto na "www.szachista.com" zostało deaktywowane, prawdopodobnie w związku ze zmianami jakie dokonałeś w swoim profilu. Aby ponownie aktywować Twoje konto musisz kliknąć poniższy odnośnik:" plus link aktywacyjny prowadzący na pustą stronę z wdzięcznym komunikatem"
"Sorry, such file doesn't exist.."

Piszę tutaj więc myślę , że na pw już nie ma potrzeby.

Swoją drogą , co to za obyczaje , by bez wiedzy użytkownika umieszczać mu w profilu jakieś podpisy?Nie wiem czy moderatorzy mają do tego dostęp czy tylko az.W każdym razie to skandal.

Może zostałeś ofiarą Phishingu [powiem więcej - jest to wielce prawdopodobne]. Z ciekawości - jakiej przeglądarki używasz?

Wikipedia napisał:
Nie zaleca się używania starszych przeglądarek internetowych (np. Internet Explorer 6), które bywają często podatne na różne błędy. Alternatywnie można korzystać z innych programów, jak Mozilla czy Opera, albo też z oprogramowania firm trzecich chroniącego przed Phishingiem.

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 12:50 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A co to ma mieć wspólnego z phishingiem? Jeszcze rozumiem, gdyby ktoś mu zmienił hasło do konta, ale nie, bo przecież loguje się na oba nicki. O ile wiem, w profilu nie ma opcji blokady przeglądania forum i prywatnych wiadomości.

Ostatnio zmieniony przez wojtzuch dnia Pią Lut 23, 2007 2:10 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

K_M_K
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 2:08 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Kostrzewski napisał:

Moderatorzy nie mają uprawnień (tzn. nie mają dostępu) do robienia zmian w profilach innych Użytkowników.

JJThompson
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 3:22 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

wojtzuch napisał:
A co to ma mieć wspólnego z phishingiem? Jeszcze rozumiem, gdyby ktoś mu zmienił hasło do konta, ale nie, bo przecież loguje się na oba nicki. O ile wiem, w profilu nie ma opcji blokady przeglądania forum i prywatnych wiadomości.

Faktycznie. Nie zwróciłem uwagi na to, że się loguje. Kostrzewski mógłbyś wrzucić jakieś screenshoty co Ci się pokazuje po zalogowaniu na konto Estoril? Ewentualnie spróbuj się zalogować na innej przeglądarce - może to wina IE.

Kostrzewski
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 5:56 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

JJThompson napisał:
Faktycznie. Nie zwróciłem uwagi na to, że się loguje. Kostrzewski mógłbyś wrzucić jakieś screenshoty co Ci się pokazuje po zalogowaniu na konto Estoril?

Po zalogowaniu widzę to:

czyli jestem zalogowany.Ale kiedy próbuję wejść na forum lub zrobić cokolwiek innego , pojawia się okno informacji bez informacji:

Dopiero kiedy się wyloguję , mogę normalnie przeglądać forum.
Powrót do góry

Kostrzewski
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 6:04 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Powiększenie na życzenie:

Powrót do góry

JJThompson
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 6:51 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zatem faktycznie masz nieaktywne konto. Administrator powinien się wypowiedzieć w tym temacie jak na mój gust.

http://phpnuke.org.pl/po-zalogowaniu-nie-widze-forum-vt714.html

[swoją drogą PHP Nuke ma "świetne" komunikaty z tego co widzę]

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 7:53 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie wieszajcie psów na adminie, bo widząc ten zrzut ekranu, jestem przekonany, że to nie jego wina. Kiedyś ktoś pytał, jak zostałem przemianowany z nicka lysy, na nick acidity, no to macie odpowiedź. Moje konto zachowywało się identycznie i nie pomagała zmiana przeglądarki, usuwanie plików tymczasowych i ciasteczek. Dostawałem powiadomienia o odpowiedzi w temacie albo PW, ale nie mogłem nic odczytać i wejść na forum dla zarejestrowanych (inne działy mogłem czytać jako gość). Jedyna różnica polega na tym, że ja utworzyłem konto acidity, dopiero gdy te które miałem (lysy) przestało działać. Po wymianie kilku wiadomości z adminem, usunął on konto acidity, a dla konta lysy zmienił nazwę na acidity i znów zaczęło działać prawidłowo.
Trzeba pamiętać, że jest to forum zintegrowane z systemem portalowym i jak na moje oko, jest bug który ujawnia się w określonych okolicznościach.

Dam wam radę, admin to naprawdę bardzo sympatyczny i pomocny człowiek (nie tylko w sprawach forum), ale lepiej pisać do niego PW.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

JJThompson
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lut 23, 2007 8:09 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Acidity napisał:
Nie wieszajcie psów na adminie, bo widząc ten zrzut ekranu, jestem przekonany, że to nie jego wina.

A gdzie jest napisane, że to jego wina? Sam byłem administratorem kilku for [co prawda nie zintegrowanych z systemem portalowym, ale zawsze] i muszę powiedzieć, że te skrypty są pisane beznadziejnie, a obsługa błędów woła o pomstę do nieba.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Ogłoszenia / Prośby o Pomoc
Strona 1 z 1