| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
byk Hetman

|
Wysłany: Pon Lut 12, 2007 3:06 pm Temat postu: |
|
|
|
15. Czy tpp powie prawde i całą prawdę odnośnie pytanie nr 14? Czy tpp zacytuje jaką treść miał post, za którego usunięcie brain zrezygnował z pisania na forum? Czy tpp powie jakie punkty regulaminu naruszył ów post? Czy tpp powie czy działał w pojedynke czy może w zmowie z innym moderatorem?
Proszę o odpowiedź.
Dodatkowa prośba: proszę o nieużywanie w odpowiedzi słowa "poresztą" - pozostaje w niezgodzie z moim smakiem lingwistycznym.
Pozdrawiam i zwyczajowo odmachuje
byku |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
Ediii Hetman

|
Wysłany: Pon Lut 12, 2007 8:25 pm Temat postu: |
|
|
|
Jedna kartka a4 wystarcza w zupełności;] _________________ Jeszcze nigdy, tak wielu, nie zawdzięczało tak wiele, tak nielicznym |
|
| Powrót do góry |
|
Marcinos Hetman

|
Wysłany: Pon Lut 12, 2007 8:27 pm Temat postu: |
|
|
|
16. Dlaczego nie?
Poproszę konkretną odpowiedź - inaczej rozwinę to pytanie w szereg i wyjdzie nam jak w tej "mądrej reklamie": "Dlaczego?Dlaczego?etc." _________________ Należę do grupy trzymającej trolling |
|
| Powrót do góry |
|
azzido Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Lut 12, 2007 11:04 pm Temat postu: |
|
|
|
13
hipotez Poincare
"Rozważmy trójwymiarową zwartą i jednospójną rozmaitość V bez brzegu (tzn. V jest tzw. homotopijną 3-wymiarową sferą). Czy prawdą jest, że rozmaitość V jest homeomorficzna ze sferą trójwymiarową S^3?"
lub inaczej
Czy sfera jest jedyną (z dokładnością do rozciągania i deformowania) powierzchnią zamkniętą, na której każda pętla jest ściągalna do punktu?
| Cytat: | | 13. Czego udowadnia rozwiązanie hipotezy Poincare? | Zmieniając na Co udowadnia rozwiązanie hipotezy Poincare? Można odpowiedzieć: "że wszystko się da rozwiązać"
17
Powiedzmy, że w tym poście.
16
Brak archiwum, luki w pamięci, starość. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
bigran Hetman

|
Wysłany: Sro Lut 14, 2007 7:56 am Temat postu: |
|
|
|
17
Czy niesforni kibice po usłyszeniu określenia "szachuje" mogliby się poczuć wezwani do uciszenia się? |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Sro Lut 14, 2007 3:18 pm Temat postu: |
|
|
|
17
Tak, ale jak twierdzi prof. J. Miodek " Szachuje jest zwrotem poprawnym, ale lepiej używać Ciszej Panowie"  _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
estoril Hetman

|
Wysłany: Pią Lut 16, 2007 7:37 pm Temat postu: |
|
|
|
| tpp napisał: |
ps.
posty "nie na temat" czyli bez pytań będą usuwane.
Rozumiemy się? |
Ależ mogę w formie pytającej
Czy wiesz , że mam Cię w du..e  _________________ NASZ DZIENNIK
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 9:33 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 7:44 pm Temat postu: |
|
|
|
19. Mam problem z batonikiem... :/. Kupilem sobie "Pawełka" i cos mi nie pasuje, bo jest pokryty jakimś szarym nalotem... Pomyślałem więc że może tutaj znajdę odpowiedź na dręczące mnie pytanie...
a) czy tak ma być ? (wątpie)
b) spadł komuś w trakcie produkcji na podłogę i się pobrudził ?
c) zakurzył się ?
d) coś szarego go wcina ?
e) jest najzwyczajniej przeterminowany, a data ważności na opakowaniu ( listopad tego roku ) podrobiona ?
Tpp ratuj !!! Głód ściska, batonik leży przede mną, a nie wiem co z nim robić... :/. _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>. |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 2:27 pm Temat postu: |
|
|
|
| petrosjan napisał: | 19. Mam problem z batonikiem... :/. Kupilem sobie "Pawełka" i cos mi nie pasuje, bo jest pokryty jakimś szarym nalotem... Pomyślałem więc że może tutaj znajdę odpowiedź na dręczące mnie pytanie...
a) czy tak ma być ? (wątpie)
b) spadł komuś w trakcie produkcji na podłogę i się pobrudził ?
c) zakurzył się ?
d) coś szarego go wcina ?
e) jest najzwyczajniej przeterminowany, a data ważności na opakowaniu ( listopad tego roku ) podrobiona ?
Tpp ratuj !!! Głód ściska, batonik leży przede mną, a nie wiem co z nim robić... :/. | 19. Pięć niezbyt równa się jednemu  _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
|
| Powrót do góry |
|
przemyslaw_pl Nowy

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 8:08 pm Temat postu: |
|
|
|
Cześć
20. Dlaczego szachy nazywane są królewską grą?
21. Co Cię drażni w innych ludziach?
22. Co to jest 5 posłów Samoobrony? |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 10:47 pm Temat postu: |
|
|
|
| przemo90 napisał: | | 20. Dlaczego szachy nazywane są królewską grą? | Wiele jest szkół
Jedna to, że szachy to gra dla władców gdyż zwyciężając (dobrze władając) na szachownicy, będą zwyciężać (dobrze władać) w życiu.
Inna to, że szachy odzwierciedlają żcie i dlatego przenosząc życie do gry, przenosi się do niej "swoje królestwo".
Są też i i inne "szkoły" ale moim zdaniem niezbyt właściwe.
| przemo90 napisał: | | 21. Co Cię drażni w innych ludziach? | "Wyścig szczurów", zwycięzców się nie sądzi, itp. zasady hołdowane przez niektóre (a może jest ich wiele, zbyt wiele) osoby.
| przemo90 napisał: | | 22. Co to jest 5 posłów Samoobrony? | drużyna Samoobrony w koszykówkę  _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński
Ostatnio zmieniony przez tpp dnia Wto Maj 27, 2008 9:30 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
pooher Hetman

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 11:15 pm Temat postu: |
|
|
|
23.Jest kilka teorii mówiących o genezie szachów. Indie? Azja wschodnia? |
|
| Powrót do góry |