Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Szachy drużynowe - zainteresowani?
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Gra w szachy
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Ediii
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lut 02, 2007 11:19 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dobrze, dobrze:) To było p15 (chyba) i zupełnie inne czasy:) Jestem ciekawy jak teraz wypadne...Smile Raczej nie wstydze sie tego jak gram ( no bo czego sie wstydzic?? to tylko gra:) ), ale nie chciałbym, żeby drużyna pokutowała przeze mnie Smile aczkolwiek jestem dobrej myśli:P

bigran
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lut 02, 2007 8:40 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Marcinos napisał:
Nasz Roster przedstawiałby się tak(w kolejności zgłoszeń):

Open

Marcinos
bigran
keino
Krystian

Tak jak Ci sygnalizowałem, jestem już związany Cool, a z czasem może okazać się, że będę przywiązany Cool i wtedy owszem zagramy razem, ale po przeciwnych stronach barykady Sad .
Póki co, zaplanuj mnie na "trzeciego" rezerwowego i gdyby moje obecne zaangażowanie w "obcą" drużynę nie wypaliło, a byłoby jednocześnie jeszcze miejsce w drużynie forumowej, chętnie wskoczyłbym na nie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

bielanek
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pią Lut 02, 2007 9:13 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Gratuluję Marcinowi za tę pomysł! Bardzo ciekawa sprawa. Chętnie bym zagrał, pojawia się jednak inne pytanie. Czy przydam się drużynie... W naszym turnieju mam już dwie wtopy i to z teoretycznie wygranych partii, innymi słowy nie jestem punktujący Rolling Eyes . Jeżeli jednak pojawiłaby się możliwość gry to zgłaszam swoje zainteresowanie. Posiadam II kategorię i czasami uda mi się z takową siłą zagrać. Wink

Pozdrawiam all!
Powrót do góry

bigran
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lut 02, 2007 9:38 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Marcinos napisał:
Oczywiście liczę, że bigran, nasza eksportowa gwiazda Cool napisze nam na forum kiedy gra swoją pierwszą partię w zawodach...

A pewnie, że napisze nam Cool
Ustawiłem się na jutro na godz. 21.00. Moim przeciwnikiem będzie gość o rankingu 2130, regularny grajek na płatnym ICC. Chętnie z nim zawalczę Wink .

Chciałbym jeszcze dodać Marcinos, że na Turniej Open nie trzeba kompletować koniecznie ekipy 2000+.
Obecnie kapitanem jednej z drużyn w tym turnieju jest gość o rankingu ~1600 (Nie, nie - to nie ja Laughing Laughing ) Exclamation

Nie rozumiem, dlaczego niektórzy tak strasznie się asekurują, zakładając, że przegrywając nie przyniosą żadnego pożytku drużynie?
Po pierwsze przyczynią się do tego, że drużyna w ogóle zaistnieje Exclamation
A o ile rozumiem, chodzi o to by zagrać dobrze i ... wyciągnąć lekcje z porażki z tytanami Laughing
Wynik spada na dalszy plan. Ważne, by grać i czerpać z tego radość. Jasne, że ciągłe przegrywanie ma niewiele wspólnego z radością, ale dlaczego od razu zakładać same porażki? Kiedyś w końcu musi się udać zremisować Laughing
Powrót do góry

Marcinos
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lut 02, 2007 9:46 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Hej,
@edii Nie sądzę żeby drużyna mogła przez ciebie pokutować, tym bardziej, że porażki będą na pewno i mogą przytrafić się każdemu. Tak jak zauważyłem wcześniej, drużyna U1900 ma naprawdę szansę powalczyć - w tej kategorii nie grają mistrzowie tylko zwykli ludzie Cool . A forumowicze nie raz pokazali, że grać potrafią.

@bielanek Nawet gdyby bigran się chyłkiem nie wycofał Cool (ok, wiem że nic nie obiecywał, tak tylko marnie prowokuje) wziąłbym cię w ciemno do Opena. Widziałem partie z Krystianem i bigranem - pokazałeś w nich umiejętności. Jedyne co można zarzucić, to niepewność po osiągnięciu lepszej pozycji. Ale to bolączka każdego. Witam na pokładzie drużyny, póki co zwanej "Open"!
Panowie, macie tu dobry przykład - nie czekajcie i dołączajcie!

P.S - mam nadzieję, że IM Aagard zbije bigrana i ten wróci do nas - będzie robił za gwiazdę Cool . Bo lepiej być pierwszym na prowincji niż
2-im w Rzymie

P.S.S Wrzucam składy do pierwszego postu!

P.S.S.S Bigran ma rację - w większości drużyn są gracze 1800-2100, rzadko zdarza się odchylenie od normy...

bigran
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Lut 03, 2007 9:03 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Gdyby tak przypadkiem ekipa loży szyderców zawitała na moją partię drużynową, to owszem szydźcie sobie, ale ... po angielsku proszę, ok?
Niestety nie będę także odpowiadał na PW w trakcie trwania partii, później bardzo chętnie Wink
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Gra w szachy
Strona 2 z 2