| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
morton Skoczek

|
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 12:38 pm Temat postu: |
|
|
|
Zobaczymy jaki precedensowy wyrok wyda sąd w analogicznej sytuacji... Tylko tam, rzecz tyczyła się luksusowego samochodu terenowego. Pewnie o niej slyszeliscie. Ale w zasadzie nieważne czy towar kosztuje pare złoty, czy kilkadziesiąt tysięcy... Warunki licytacji są takie same... Jak dla mnie to też zwykłe oszustwo. |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 12:48 pm Temat postu: |
|
|
|
| keres napisał: | | Cytat: | | Piszesz, że nie planowałeś oszustwa bo "podałeś możliwość odbioru osobistego" |
Nic takiego nie napisałem. |
| Cytat: | Opcje transportu
Przesyłka pocztowa priorytetowa (list polecony/paczka)
Odbiór osobisty |
| Cytat: | Paczkę wysyłam po otrzymaniu przelewu. Szachownicę można również odebrać osobiście w Słupsku. Zastrzegam sobie prawo do zakończenia aukcji przed czasem.
Życzę miłej licytacji! | Tego pewnie też nie napisałeś. Dlatego nie podaję autora... _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
mattihau Hetman

|
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 1:02 pm Temat postu: |
|
|
|
| Cytat: | | Zobaczymy jaki precedensowy wyrok wyda sąd w analogicznej sytuacji... Tylko tam, rzecz tyczyła się luksusowego samochodu terenowego. Pewnie o niej slyszeliscie. Ale w zasadzie nieważne czy towar kosztuje pare złoty, czy kilkadziesiąt tysięcy... Warunki licytacji są takie same... Jak dla mnie to też zwykłe oszustwo. |
tylko tam chyba rozchodzi się o to że aukcja została dokończona... _________________ Mateusz Hauschild
gg : 5806589 |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 1:08 pm Temat postu: |
|
|
|
http://auto.gazeta.pl/auto/1,48316,3785856.html
Tam aukcja była "normalnie" zakończona.
Tutaj jest inna sprawa odnośnie "uszkodzonego towaru". Dlatego najważniejszy jest ostatni akapit artykułu. | Cytat: | | Zdaniem prawników coraz więcej spraw o wirtualny handel będzie trafiać do sądu, bo nie wszyscy sprzedawcy traktują poważnie swoje oferty. A precedensowy spór o dżipa może pomóc ukrócić bezkarność w internecie. |
_________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
GITS Nowy

|
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 1:23 pm Temat postu: |
|
|
|
Keres jest zwyczajnym oszustem. Najpierw nabija osoby licytujace w butelke, twierdzac ze towar ktory licytowaly zostal'uszkodzony' a pozniej sprzedaje ten sam towar na innej aukcji jako sprawny.
Wieczorem powiadomie allegro o tym oszustwie. |
|
| Powrót do góry |
|
keres Nowy
|
Wysłany: Pon Sty 22, 2007 4:06 pm Temat postu: |
|
|
|
powodzenia ; ) |
|
| Powrót do góry |
|
Janczewski Hetman

|
Wysłany: Wto Sty 23, 2007 2:19 pm Temat postu: |
|
|
|
A może mnie ktoś poinstruować dlaczego mnie ta cała sytuacja nie dziwi
A dyskusja z kolesiem takiego pokroju mierzi
Po co się z nim przepisujecie, kto umie zapodać na allegro niech zapoda, jeżeli chce zapodać i już.
Tylko jedna rzecz mi się w związku z tym wszystkim narzuciła, jeżeli znacie nieuczciwych kolesi od szachowych przedmiotów (szachy, książki itd.) to może warto zrobić oddzielny wątek i przestrzegać przed z....., e, przed mijającymi się z prawdą
Może warto by było coś takiego zrobić  |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Wto Sty 23, 2007 2:31 pm Temat postu: |
|
|
|
Właśnie dlatego była ta rozmowa aby inni się "nauczyli życia" i wiedzieli że są osobnicy jak "keres" i jak tacy postępują. Obyśmy się ich wystrzegali.
Dzięki bigranowi za zwrócenie uwagi na przekręt keresa. Bo nie wszyscy często "grzebią" w allegro. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
|
| Powrót do góry |
|
bigran Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Wto Lut 06, 2007 5:51 pm Temat postu: |
|
|
|
| morton napisał: | | Zobaczymy jaki precedensowy wyrok wyda sąd w analogicznej sytuacji... |
No i mamy wyrok.
| Cytat: | | Wygrana licytacja w internetowym serwisie aukcyjnym Allegro to umowa kupna-sprzedaży, ze wszystkimi konsekwencjami — orzekł Sąd Rejonowy dla Warszawy-Pragi Północ w precedensowym procesie dotyczącym wirtualnej aukcji samochodu terenowego. |
|
|
| Powrót do góry |
|
acidity Hetman

|
Wysłany: Pon Mar 12, 2007 12:11 pm Temat postu: |
|
|
|
|
|