| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Randallo Nowy
|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 11:40 am Temat postu: Potwierdzenie kategorii |
|
|
|
Witam
Moze ktos z Was spotkal sie z owa sytuacja. Wedlug gry "realnej" mam 1600 (zdobyte na turnieju), po pewnym czasie zdobylem 2000 w grze korespondencyjnej (ICCF). Wiec wedlug przepisow powinienem miec 1800 "realnego" rakingu. Tylko teraz pytanie, gdzie potwierdzic ta 1800 ? |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 12:05 pm Temat postu: |
|
|
|
Zgłoś się do "swojej" Komisji Klasyfikacji, Ewidencji i Rankingu (okręgowej). Tam mogą (ale nie muszą) uznać zdobycie kategorii z gry korespondencyjnej. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
Randallo Nowy
|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 12:10 pm Temat postu: |
|
|
|
Dzieki Wielkie |
|
| Powrót do góry |
|
GITS Nowy

|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 6:10 pm Temat postu: |
|
|
|
A czy komisja klasyfikacji i rankingu uznaje np korespondencyjne normy kandydackie? |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 6:57 pm Temat postu: |
|
|
|
O ile pamiętam to NIE. Tylko normy okręgowe. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
GITS Nowy

|
Wysłany: Czw Sty 04, 2007 8:03 pm Temat postu: |
|
|
|
| tpp napisał: | | O ile pamiętam to NIE. Tylko normy okręgowe. |
Bardzo dawno temu pewien gracz z mojego miasta zrobil jedynke grajac korespondencyjnie. Ale to bylo z 30 lat temu ...
A tak przy okazji :
Czy zna ktos link to kodeksu on-line? Czy moze takiego kodeksu nie ma? |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
Warcabista Pion

|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 9:25 pm Temat postu: Jaką właściwie mam kategorię i ranking, bo nie wiem:) |
|
|
|
Witam. Mam parę pytań co do kategorii czy rankingu PZSzach. Brałem udział w turnieju klasyfikacyjnym i uzyskałem tzw. normę na kat. IV. Czy to oznacza, że mam więc już tą kategorię IV? Bo przy wyższych kategoriach to norma jeszcze nie wystarcza? A jaki mam ranking? Czyżby te 1400 czy jeszcze nie? A w razie słabszej gry kategoria nie maleje a ranking chyba też nie? Z góry dzięki za odpowiedź. |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 9:36 pm Temat postu: Re: Jaką właściwie mam kategorię i ranking, bo nie wiem:) |
|
|
|
| Warcabista napisał: | | uzyskałem tzw. normę na kat. IV. Czy to oznacza, że mam więc już tą kategorię IV? Bo przy wyższych kategoriach to norma jeszcze nie wystarcza? A jaki mam ranking? Czyżby te 1400 czy jeszcze nie? A w razie słabszej gry kategoria nie maleje a ranking chyba też nie? Z góry dzięki za odpowiedź. |
- Kategoria okręgowa jest ważna z chwilą uzyskania.
- 1400
- jest dożywotnia
- jeżeli nie będziesz miał rankingu elo (lub jak PZSzach nie wróci do swojego ruchomego rankingu), to dożywotnio będziesz miał 1400. Oczywiście jak podwyższysz kategorię to ranking się zmieni.
_________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
|
| Powrót do góry |
|
lukste Nowy
|
Wysłany: Sro Sie 27, 2008 9:42 am Temat postu: Kategorie |
|
|
|
Witam!
Mam takie pytanie - zaluzmy ze ktos ma 2 kat szachowa i w jakims turnieju robi norme km czy automatycznie przyznawana jest mu kat 1 z + czy wyglada to inaczej, i druga sprawa - czy ta sama 2 kat jak zdobedzie elo ponad 2000 to tez bedzie miec 1 kat ??
dzieki za odp. |
|
| Powrót do góry |
|
PawnInTheGame Nowy
|
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 1:27 pm Temat postu: kategorie |
|
|
|
Witam! Mam pytanko!
Ostatnio grałem mój pierwszy turniej i zdobyłem 3 kategorie i zastanawiam się co dalej
Jak zjawie sie na jakimś innym turnieju to chyba bede musial jakoś udokumentować to że mam 3 kategorie i pytanie jak mam to zrobić  |
|
| Powrót do góry |
|
Warcabista Pion

|
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 3:05 pm Temat postu: Re: kategorie |
|
|
|
| PawnInTheGame napisał: | Witam! Mam pytanko!
Ostatnio grałem mój pierwszy turniej i zdobyłem 3 kategorie i zastanawiam się co dalej
Jak zjawie sie na jakimś innym turnieju to chyba bede musial jakoś udokumentować to że mam 3 kategorie i pytanie jak mam to zrobić  |
To jest dobre pytanie. Ja żadnych papierków na swoją kategorię nie dostałem, w rejestrze PZSzach też mnie nie ma. Jak więc mogą oni sprawdzić czy ktoś podaje prawdziwy ranking? _________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota. Mam wątpliwości co do wszechświata". Albert Einstein |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pią Paź 10, 2008 3:41 pm Temat postu: |
|
|
|
Ja na turniejach daję "certyfikat" czyli podbitą i podpisaną Kartę Startową. A dodatkowo idzie informacja do odpowiedniej Woj. Komisji Klasyfikacji. A upoważniona osoba z tejże komisji uaktualnia dane w Centralnym Rejestrze oraz ogłasza w komunikacie (jeżeli takowe komunikaty w woj. są). _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
|
| Powrót do góry |
|
PawnInTheGame Nowy
|
Wysłany: Sob Paź 11, 2008 1:06 pm Temat postu: |
|
|
|
a skąd masz ten "certyfikat"? |
|
| Powrót do góry |