| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Jakie tempo gry? (przy 60 posunięciach to:) |
| 30'+30" = 60' |
|
31% |
[ 5 ] |
| 60'+ 5" = 65' |
|
56% |
[ 9 ] |
| 35'+25" = 60' |
|
0% |
[ 0 ] |
| 45"+15' = 60' |
|
12% |
[ 2 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 16 |
|
| Autor |
Wiadomość |
acidity Hetman

|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 11:02 am Temat postu: |
|
|
|
| wojtzuch napisał: | Ja tam nie mam nic przeciwko podwójnemu kołu i grze przez cały rok — wręcz przeciwnie Po prostu czuję, że przy tej liczbie uczestników będą problemy, i nie chodzi mi o to, że czasu za mało, ale o motywację. | A jak czułeś podczas poprzedniej edycji? Mówiąc szczerze, ja nie wierzyłem że pomysł wypali.
| wojtzuch napisał: | | Z drugiej strony, nawet jeśli kilka osób się wycofa, tragedii nie będzie — przynajmniej sobie pogram. | No i o to chodzi  |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 11:27 am Temat postu: |
|
|
|
| acidity napisał: | | wojtzuch napisał: | | Po prostu czuję, że przy tej liczbie uczestników będą problemy, i nie chodzi mi o to, że czasu za mało, ale o motywację. | A jak czułeś podczas poprzedniej edycji? |
Nie miałem na myśli własnej motywacji  |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 12:04 pm Temat postu: |
|
|
|
Krzysztofie, za ten "kij w mrowisko", posadziłbym Cię na mrowisku!
Regulamin JEST. Kwestią nierozstrzygniętą (ale tylko teoretycznie) jest tylko tempo gry (i liczba uczestników).
A nie zmienia się podstawowych elementów regulaminu "na za pięć dwunasta".
Krzysztofie, miałeś marzenia. Ale czy zastanowiłeś się nad konsekwencją ich realizacji.
W kołówce naszego typu (umawianej), możesz zagrać 10 partii w tygodniu i zrobić sobie przerwę na dłuuugi urlop. W szwajcarze jest to niemożliwe.
A że "najbliższa ciału koszula" to dam Ci przykład dla Ciebie drastyczny. Przy Twoim systemie pracy, to większość partii mógłbyś mieć rozstrzyganych "przy zielonym stoliku". _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
Janczewski Hetman

|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 3:03 pm Temat postu: |
|
|
|
Zaraz tam na mrowisku..., a mnie za co jak mawiał pewien żyd, gdy tak się rozmarzył o wojnie, mówi pójdę na tę wojnę postrzelam sobie trochę, może kogoś zabiję..., a jak ciebie zabiją? A mnie za co?
Nie gniewajcie się, zarówno forma turnieju, jak i czas partii mi odpowiada i cieszę się, że sobie z Wami pogram.
A dyskusja trochę Nas/Was ożywiła, przecież nic złego się nie stało prawda?
Zdrówka w Nowym Roku Wam i sobie życzę  |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 6:09 pm Temat postu: |
|
|
|
To może ja od razu rzucę rękawicę
Proponuję sobotę [ aktualizacja: zaklepane] i niedzielę 13 i 14 stycznia od 14 do 22 ze wskazaniem na późne popołudnie i wieczór. Na wyzwania czekam do środy 10 stycznia włącznie (żeby móc zaplanować wcześniej weekend).
aktualizacja 2
Ja wyzywam, więc wyzwany wybiera kolor (proszę od razu o jego określenie).
Ostatnio zmieniony przez wojtzuch dnia Nie Gru 31, 2006 8:18 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 7:57 pm Temat postu: |
|
|
|
Aaa to ja może podniosę.... ^^. Może byc sobota ( 13 ) o 17.00 ? _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>. |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 8:17 pm Temat postu: |
|
|
|
| petrosjan napisał: | | Aaa to ja może podniosę.... ^^. Może byc sobota ( 13 ) o 17.00 ? |
Sobota 13 stycznia o 17 na FICS. Wyzwany (czyli petrosjan) wybiera kolor (proszę o info tu albo na priva).
Niedziela wciąż otwarta. |
|
| Powrót do góry |
|
petrosjan Hetman

|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 8:49 pm Temat postu: |
|
|
|
Wypadło że mam czarne ( rzut 10-o groszówką  ). Do zobaczenia na FICSie. _________________ Jestem kompiarzem... Dlaczego ? Bo na kurę nie wchodzę z playstation, tylko kompa... <brecht ze wszystkich wyzywających od kompiarzy>. |
|
| Powrót do góry |
|
Mily3city Pion

|
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
Mily3city Pion

|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 9:45 pm Temat postu: |
|
|
|
Hmmm... 13 stycznia to my z Krzyśkiem też gramy! (Tylko że w innym turnieju) |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Nie Gru 31, 2006 9:47 pm Temat postu: |
|
|
|
| Mily3city napisał: | To juz sie można umawiać? Nikt oficjalnie nie mowił że turniej rudza 1 stycznia...  |
A czemu nie? Na przykład grupy i terminarz spotkań mistrzostw świata w piłce nożnej jest ustalany na wiele miesięcy naprzód. Znamy system rozgrywek, kolejność partii dowolna, tempo praktycznie znane (zresztą do tego czasu zostanie ustalone). |
|
| Powrót do góry |
|
Kostrzewski Nowy

|
Wysłany: Pon Sty 01, 2007 1:50 am Temat postu: |
|
|
|
Chcę grać w turnieju.Co mam zrobić?
PS.Czytałem że wszyscy korzystacie z babaschess a mi to jakos nie chce działać.mam pytanie.Czy da się z innego programu grać i czy wtedy da się tak że ja z innego gram a wy z babasa? |
|
| Powrót do góry |
|
Marcinos Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
Kostrzewski Nowy

|
Wysłany: Pon Sty 01, 2007 3:51 am Temat postu: |
|
|
|
Dobra jeden wymóg już przedstawiam.Romek z Katowic.Gra na poziomie jedynki ale prxzeplatana debilnymi ruchami nad wyraz często. |
|
| Powrót do góry |
|
|