Wiesz GITS, jak to zauważył tpp w innym temacie, ważna jest nie tyle treść postu Wladka z chicago, co zamieszczony w nim link do problemisty. Jak to mówią, każda okazja jest dobra...
Pozdrawiam _________________ Należę do grupy trzymającej trolling
Masz racje wladek tak pisze dla przekory..
Ty pewno nigdy nie rozwiazywales zadan szachowych..
jesli jest wielochodowka 13 pos.
To kiedy Ty bys rozwiazal.
Programy tego nie rozwiazuja..
Samomat 23 posunieciach Pokaz mi czlowieka co o rozwiaze...
PAT seryjny 154 posuniecia...
Macie poglady sredniowiecza wszyscy...
Po to sa konkursy na internecie by sie pochwalic swoim programem co rozwiazuje trudne zadania..
To jest tak proste jak!!!!!!!
dla niektorych zbyt trudne...
Cześć,
mały quiz dla wszystkich. Wladek z Chicago (tak, to winno być napisane z dużej litery) pisze swoje posty:
a) staropolszczyzną
b) gwarą chicagowską
c) białym wierszem
d) po czesku
Nagrodą za właściwą odpowiedź będzie link do problemisty, zwycięzca proszony jest o odszukanie go w poprzednich postach...
A teraz na poważnie. Ani nie param się rozwiązywaniem zadań, ani nie zamierzam tego robić a także nie śmiałbym bronić tego innym. "Pat seryjny w 154 posunięciach" traktuje jako ciekawostkę. Mi chodzi tylko o te posty. Nie chcę urazić Wladka, ale wyglądają one jak próby obcokrajowca, który dostał w swe ręce podręcznik polskiego. Niechlujstwo i niezrozumiała treść - oto, co mnie razi.
Tak Marcinos... nie da się ukryć iż Wladek to osobliwość na forum szachisty... Ale jak nudno by było bez niego! Ja w konkursie stawiam na odpowiedź "e", której zapomniałeś dopisać - myślę że Wladek ma specjalny program komputerowy do generowania postów. Słyszałem też, że wkrótce ma powstać specjalne forum na którym wypowiadać się będą mogły tylko takie programy.
obaj przeginacie, czyli i marcinos i mily3city.
w słowach, komentarzach i swoich opiniach. piszecie obaj jak p... ni, epatując się swoimi emocjami jednocześnie. nawzajem.
i po co to komu potrzebne?
Wladek jaki to jest, to jest. marketinguje się na stronie w stylu amerykańskim. OK. nikt mu to temu nie zabronił jeszcze. i myslę, że nie zabroni!
ale pamietajcie chłopcy, że zapewne ograłby Was obu paląc grilla, rozmawiając przez telefon, i witając się z wnuczką jednocześnie. trochę szacunku dla starszych i bardziej doświadczonych niż Wy szachistów.
i co z tego, że czasami umyka mu 'polszczyzna" w pisaniu? jeden albo drugi z Was, spędził ileś lat poza krajem?
Marcinos? ile masz lat? 21? i od urodzenia mieszkasz w Warszawie czy 21 w Stanach lub innej obczyźnie?
...
bez komentarza pozostawiam i pozdrawiam już Noworocznie ,
atek
ps. a..., się zajeżyłem, że tak napadacie na kogoś. i to bez powodu.
atek..., wyluzuj taki stary, a tak się dał... wciągnąć no chyba, że Ty to waldeck z chichacho jesteś
piwo sobie wypij stary kolego i noworocznie małolatów pozdrów.
PS. zadaj sobie atek trochę trudu i policz ile to już postów waldzio sobie nabił, nie pisząc niczego sensownego poza linkiem do czegoś tam. Jestem zwolennikiem szacunku dla starszych ludzi za mądrość, nie za starość. _________________ Ja Ciebie też
atek..., wyluzuj taki stary, a tak się dał... wciągnąć no chyba, że Ty to waldeck z chichacho jesteś
PS. zadaj sobie atek trochę trudu i policz ile to już postów waldzio sobie nabił, nie pisząc niczego sensownego poza linkiem do czegoś tam. Jestem zwolennikiem szacunku dla starszych ludzi za mądrość, nie za starość.
PS. zadaj sobie atek trochę trudu i policz ile to już postów waldzio sobie nabił, nie pisząc niczego sensownego poza linkiem do czegoś tam. Jestem zwolennikiem szacunku dla starszych ludzi za mądrość, nie za starość.
bez sensu piszesz. i to najmniejszego.
Widzisz kolego. Nie zamierzałem odpowiadać na Twoje posty od czasu gdy nie zareagowałeś na swoją pomyłkę w sprawie cen produktów Convekty, potrafiłeś ładnie coś wyszukać, wyszydzić, że za drogo kupujemy, zabierając zdanie w sprawie zupełnie nie przygotowany, mniemam, że i teraz jest podobnie. Waldek już od dawna, jeżeli nie od początku zadziwia forumowiczów, nie tylko mnie swoją reklamą. Większość z nas ma go za kolesia,który coś tam sobie reklamuje i dziwi swoim maniakalnym w reklamie tej uporem. Nie o tym zresztą chciałem. Po raz kolejny, tym razem wyraźnie niegrzecznie wpadasz ze mną w dyskusję. No to masz atek jak w banku, nie pogadamy sobie więcej..., a szkoda bo pewnie jest z kim, ale to już był Twój kolego wybór.
Nie pozdrawiam, bo i po co _________________ Ja Ciebie też
wladek z chicago, jest wladkiem z chicago, tak się przedstawił, nie mam ochoty, czasu ani obowiązku rozwiązywać enigmy kim jest ów wladek z chicago, gdyby chciał bym wiedział więcej, przedstawił by się, to dopiero świadomość internetowa prawda?
Natomiast ton jego reklamy, bo cóż to było innego?, był jak dla mnie zbyt miernej jakości, by nawet kliknąć w link, Wiesz za bardzo mi przypominał w stylu natarczywą erotyczną reklamę. Jeżeli przeszkadzała mu bariera językowa, co mogę zrozumieć, wystarczyło okazać odrobinę szacunku dla forumowiczów "Szachisty" i przedstawić się z kim mamy przyjemność. Nie oczekuj szacunku dla anonima, bez względu na to jak bardzo ważna byłaby to persona, jeżeli chowa się za anonimem, szacunku z mojej strony nie będzie.
Ot i to by było na TYLE. _________________ Ja Ciebie też
Ostatnio zmieniony przez Janczewski dnia Sro Gru 27, 2006 4:30 pm, w całości zmieniany 1 raz
Widzisz kolego. Nie zamierzałem odpowiadać na Twoje posty od czasu gdy nie zareagowałeś na swoją pomyłkę w sprawie cen produktów Convekty, potrafiłeś ładnie coś wyszukać, wyszydzić, że za drogo kupujemy, zabierając zdanie w sprawie zupełnie nie przygotowany, mniemam, że i teraz jest podobnie.
eh... wiedziałem, od samego początku, że chodzi o Convecte. i kasiorkę. wiedziałem... , a byku świadkiem.
przecież z Ciebie, to jest jakiś maniakalny paranoik. jest.
no, że za drogo, to było jasne już od samego początku .
przecież sie jedynie zapytałem dlaczego tyle ojro przepłaciłes....
Szanowny panie atek,
postanowiłem ustosunkować się do pańskiej opinii, jakże dla mnie cennej...
1.
Cytat:
piszecie obaj jak p... ni
- sprowadzenie niewinnych uwag do poziomu bruku.
2.
Cytat:
(...) zapewne ograłby Was obu paląc grilla, (...)
Niechaj ogrywa i Kasparowa, od kiedy to siła gry liczy się w dyskusji o stylu postów? To przypomina argument - "nie wiem co powiedzieć, więc chodź na pięści"
3.
Cytat:
co z tego, że czasami umyka mu 'polszczyzna" w pisaniu
Ano to, że jest na polskim forum, szacunek zarówno do innych, jak i języka obowiązuje także jego. On nawet nie udaje, że próbuje posiłkować się słownikiem...
4.
Cytat:
bez sensu piszesz. i to najmniejszego.
Nawzajem, niestety.
Wladek z Chicago na pewno potrafi obronić się sam. Jest arcymisiem, czy innym MŚ, to nie gra roli. Mi chodzi o to żeby pisał w miarę normalnie. Nie żyw urazy.