| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Musketeer Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
bigran Hetman

|
Wysłany: Czw Wrz 14, 2006 8:27 pm Temat postu: |
|
|
|
Nie widać go, bo Techland nie przewidział opcji "mówienia" w polskiej wersji językowej. W związku z tym nie uświadczysz w tej wersji pliku talk.cht ani plików *.wav (powinna być zdaje się dodatkowa płytka CD)  Nie rozumiem tego, czyżby się bali, że polski użytkownik programu doznałby szoku i wietrzyłby spisek po usłyszeniu jak ten do niego zagaduje po angielsku  ? |
|
| Powrót do góry |
|
Musketeer Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
bigran Hetman

|
Wysłany: Czw Wrz 14, 2006 9:28 pm Temat postu: |
|
|
|
Na osłodę pozostaje okno z opcją "Pogawędka", czyli tekstem pisanym po polsku. Komputer zamiast wygadywać po prostu wypisuje te swoje gadki  . Ale pewnie marna to osłoda  . |
|
| Powrót do góry |
|
murzyn Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
Musketeer Nowy

|
Wysłany: Pią Wrz 15, 2006 11:35 am Temat postu: |
|
|
|
murzyn Cyt.: Czy aż tak to ważne? Ważne aby grał analizował a mowa to taki sobie dodatek.
Generalnie chodzi o to, że jak człowiek płaci to powinien dostawać program niegorszy od oryginalnej wersji. Dlaczego niby ma być wycięte to co lokalnemu wydawcy nie pasuje? Dziwne podejście, które krzywdzi takich jak ja, co lubią np. (dosyć zabawne jak dla mnie) wygłupy Fritza.
Takim podejściem to można dojść do wniosku, że w sumie to gracz za 120 zł może dostać sam silnik, który sobie podepnie do jakiejś szachownicy darmowej, a przez sieć to sobie może grać winboardem. W końcu wszystko gra i analizuje... |
|
| Powrót do góry |
|
arcm.paolo Nowy
|
Wysłany: Nie Paź 29, 2006 2:34 pm Temat postu: polski talk do fritz 8.2 |
|
|
|
Mam Fritz 8.2. Ściągnąłem spolszczenie do niego, ale wskazówki pisemne trenera są po angielsku. To mi jeszcze nie przeszkadza ale jest na internecie takie spolszczenie które obejmuje wszystko? WSZYSTKO tzn. wskazówki trenera pisemne i głosowe czyli talk, opcje itp. A szczegulnie poszukuje polski talk i nazwy debiutów.
Szukałem, nie znalazłem. |
|
| Powrót do góry |
|
redjok Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
morton Skoczek

|
Wysłany: Czw Lis 02, 2006 9:00 am Temat postu: |
|
|
|
| redjok napisał: | A czy jest 8 w wersji Polskiej ?
Jeśli nie to na pewno talków nie znajdziesz po Polsku |
Jest fritz 8 po polsku, mam nawet takiego w domku...  |
|
| Powrót do góry |
|
redjok Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
Janczewski Hetman

|
Wysłany: Pią Lis 03, 2006 9:18 am Temat postu: |
|
|
|
Nigdy w żadnym wydaniu Fritza nie było polskich "talków", ani w żadnym produkcie CB, są tylko polskie napisy. Jak tak bardzo chcesz polskich "talków" to mam dwie propozycje:
1. Podczas gry z Fritzem mów na głos, po polsku oczywiście.
2. Wykonując czynności z pkt. 1 nagraj je i odtwarzaj np. w "winampie", będzie to mniej pracochłonne niż pkt.1.
PS. a tak bez żartów już, po co ci te bzdurne "talki", nie lepiej to skupić się na grze? Mnie te "talki" zwyczajnie rozpraszały. |
|
| Powrót do góry |
|
marciu Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
_szachistapl_ Nowy

|
Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 6:24 pm Temat postu: |
|