Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Turniej forumowiczów w szachach powolnych - II edycja
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 77, 78, 79  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Poprzedni temat :: Następny temat  

Jakie tempo gry? (przy 60 posunięciach to:)
30'+30" = 60'
31%
 31%  [ 5 ]
60'+ 5" = 65'
56%
 56%  [ 9 ]
35'+25" = 60'
0%
 0%  [ 0 ]
45"+15' = 60'
12%
 12%  [ 2 ]
Wszystkich Głosów : 16

Autor Wiadomość
atek
Pion
Pion

PostWysłany: Pią Gru 15, 2006 2:40 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

byk napisał:
1.Wiesz ... historia tego forum pokazuje, że nigdy nie można być pewnym co kto ma w kroku Very Happy.
2.PS. Z ostatniej chwili: do turnieju nie przystąpi niestety brainw0rker. Również obiecał(a) kibicować. Zadecydowała niska gaża za start Wink .

ad1.
święte słowa, święte słowa Panie Kierowniku Byku Very Happy
ad2. nie, abym miał się porównywać, ale w moim przypadku było tak samo... Mr. Green

pozdrawiam !

ps. byk na: z kierownika na moderatora. czas na zmiany. Nowy Rok, nowe nadzieje, nowe ambicje. nowe pomysły.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

byk
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Gru 15, 2006 2:53 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

atek napisał:
ps. byk na: z kierownika na moderatora. czas na zmiany. Nowy Rok, nowe nadzieje, nowe ambicje. nowe pomysły.

Troche się kolega atek rozpędził. Przyznaj się, jaka używka tak Ci w głowie wszystko wypacza Razz ?
Powrót do góry

atek
Pion
Pion

PostWysłany: Pią Gru 15, 2006 3:09 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

byk napisał:
atek napisał:
1.ps. byk na: z kierownika na moderatora. czas na zmiany. Nowy Rok, nowe nadzieje, nowe ambicje. nowe pomysły.

2.Troche się kolega atek rozpędził. Przyznaj się, jaka używka tak Ci w głowie wszystko wypacza Razz ?

ad1. ale ja naprawdę tak uważam i myślę, że to dobry pomysł. zresztą i tpp i KMK są w porządku ! (już pomijam jakieś stare historie postów/oskarżeń etc.) i myślę, że rozważą taki pomysłoplan na wprowadzenie nowej krwii do forum, czyli Ciebie.

a dlaczego nie?

oddany jesteś szachom, masz gruntowną wiedzę. widać na każdym kroku, że jesteś zaangażowany w życie na forum. przede wszystkim masz inwencję. myślę, że warto...

to już pytanie i do tpp i KMK jak i właściciela forum. ja jestem za tym, aby ktoś pojawił się nowy na forum i pociągnął to wszystko do przodu, że się tak wyrażę dosłownie. myślę, że to wszystkich nas-forumowiczów może pozytywnie zmobilować.

ponadto, znam Ciebie z naszej regularnej korespondencji i wiem, że uczciwy z Ciebie człowiek!

ad2. dzisiaj mam wolny dzień w końcu! żonka i dzieciaki na wakacjach. ja sobie siedzę w domu, firma ma wolne, gotuję sos pomidorowy do klusek tzw. i jest dobrze:)
Powrót do góry

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Gru 15, 2006 4:27 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

lisek napisał:
Spróbuje coś tu namieszać Smile Też zgłaszam się do turnieju.
No to pojawił nam się kolejny faworyt do zwycięstwa w drugiej edycji Smile Gra tak samo dobrze, a może i lepiej od Krystiana, a co najważniejsze w ostatnim czasie mocno progresuje Very Happy
Miło, że się zdecydowałeś na grę.
Masz nicka na ficsie?

P.S. Mam nadzieję, że to ten sam lisek, o którym myślę, bo inaczej moje uwagi mogą być nieaktualne Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

robson_z_lubina
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pią Gru 15, 2006 5:07 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

też się zgłoszę Very Happy i nie bedzie już tak jak na chesshere Smile zobaczymy kto jest najlepszy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

mattihau
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Gru 15, 2006 6:12 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

NO to mamy juz niezłą grupke uczestników ...

Chiałbym tylko najnowszym przypomnieć że podpisują cyrograf na caly rok !! od stycznia do grudnia.. warto to mieć na uwadze... to duże zobowiązanie Smile

ale oczywiście zapraszamy wszystkich Smile
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

lk85
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Gru 15, 2006 7:06 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Z chęcią bym zagrał, ale mogę grac tylko na kurniku, więc pewnie odpada...
Powrót do góry

lisek
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pią Gru 15, 2006 7:07 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jeśli chodzi o mnie to...
imię Grzesiek
lat 15
ranking 1800 jeszcze bez elo Razz
mieszkam w Szczecinie (klub SSS)
Nie gram na kurniku, sporadycznie gram na koncie brata playchess.com, ale o ficsie pierwsze słysze.
Powrót do góry

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Gru 15, 2006 7:33 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

lisek napisał:
Nie gram na kurniku, sporadycznie gram na koncie brata playchess.com, ale o ficsie pierwsze słysze.

Dość szczegółowy poradnik

[aktualizacja: Nie przejmuj się liczbą poleceń. W klientach te podstawowe masz także w menu — tym bardziej opcje.]

Gramy właściwie tylko tam. Playchess też wchodzi w grę, ale są problemy ze wznawianiem partii (obaj gracze muszą się wylogować, ale to chyba też nie zawsze pomaga), poza tym serwer ma komercyjny charakter. Kurnik raczej nie wchodzi w grę — co do tego dawno się zgodziliśmy — chyba że obaj gracze bardzo chcą.

aktualizacja

A tu znajdziesz zrzut ekranu skonfigurowanego przeze mnie klienta Babaschess zaraz po zalogowaniu na FICS.

Ostatnio zmieniony przez wojtzuch dnia Sob Gru 16, 2006 1:53 am, w całości zmieniany 4 razy
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Gru 15, 2006 10:58 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

lk85 napisał:
Z chęcią bym zagrał, ale mogę grac tylko na kurniku, więc pewnie odpada...
hmmm, czemu tylko na kurze?
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Gru 15, 2006 11:35 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

lisek napisał:
Fics jest bardzo dobrym serwerem. Bardzo ciekawą opcją jest możliwość wznowienia przerwanej gry. Raz Krystian skorzystał, bo jakaś awaria sieci była, partia dograna kilka dni później, czasy zachowane jak należy itd. Wydaje mi się, ze tam nie istnieje problem tzw. lagów.
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Gru 16, 2006 12:15 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

tpp napisał:
byk napisał:
Byku by się z przyjemnością wypowiedział, gdyby ... Very Happy wiedział jakie przepisy stosuje się w turniejach. Poproszę o wykładnię przepisów Smile.
Pisałem już w sprawie adama_p, ale dopiszę też tutaj (ale wieczorem).

Tak jak obiecałem podaję wykładnię wg Kodeksu

CZĘŚĆ B
REGULAMINY TURNIEJOWE
SYSTEMY ROZGRYWEK

B.I
PRZEPISY TURNIEJOWE FIDE

(Handbook FIDE - C.06)

V Zachowanie zawodników

4.
W przypadku wycofania lub wykluczenia zawodnika z turnieju kołowego:
  1. Jeśli zawodnik rozegra mniej partii niż 50%, rezultat jego zostaje w tabeli, ale punkty zdobyte przez niego lub w partiach z nim nie są liczone w końcowej klasyfikacji. Wszystkie nie grane partie tego zawodnika oznacza się znakiem "-", natomiast przeciwnicy otrzymują punkty oznaczone znakiem "+". Przy podwójnej dezercji wpisujemy "-:-"
  2. Jeśli zawodnik rozegrał przynajmniej 50% partii, jego rezultat jest liczony do końcowej klasyfikacji. Partie nierozegrane Arrow patrz "a" (wyżej)

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Gru 16, 2006 1:16 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

wojtzuch napisał:
Może jednak zrobimy nową ankietę na temat przyrostu? W tej już się wypowiedziało 10 osób, czyli więcej, niż się zgłosiło, a wyniki raczej się nie zmienią — 60'+5'' prowadzi 7:2.
Każdy może założyć ankietę (w nowym temacie).

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Gru 16, 2006 1:37 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zacząłem tworzyć nową stronę Smile
www.turniej.krystek.fc.pl/
Adres łatwiejszy do zapamiętania. Jeśli macie jakieś pomysły na sympatyczną nazwę(zamiast słowa turniej), to walcie śmiało. Archiwum I edycji będzie znajdowało się pod adresem www.turniej.krystek.fc.pl/edycja_1/
Powrót do góry

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Gru 16, 2006 1:42 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jeszcze jedna uwaga do FICS-a. Choć poleceń jest mnóstwo i wszystko można zrobić za ich pomocą, klienty — a przynajmniej większość — oferują normalne menu, opcje itp., więc podstawowych poleceń nie trzeba wpisywać.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4 ... 77, 78, 79  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Strona 3 z 79