1.Wiesz ... historia tego forum pokazuje, że nigdy nie można być pewnym co kto ma w kroku .
2.PS. Z ostatniej chwili: do turnieju nie przystąpi niestety brainw0rker. Również obiecał(a) kibicować. Zadecydowała niska gaża za start .
ad1.
święte słowa, święte słowa Panie Kierowniku Byku
ad2. nie, abym miał się porównywać, ale w moim przypadku było tak samo...
pozdrawiam !
ps. byk na: z kierownika na moderatora. czas na zmiany. Nowy Rok, nowe nadzieje, nowe ambicje. nowe pomysły.
1.ps. byk na: z kierownika na moderatora. czas na zmiany. Nowy Rok, nowe nadzieje, nowe ambicje. nowe pomysły.
2.Troche się kolega atek rozpędził. Przyznaj się, jaka używka tak Ci w głowie wszystko wypacza ?
ad1. ale ja naprawdę tak uważam i myślę, że to dobry pomysł. zresztą i tpp i KMK są w porządku ! (już pomijam jakieś stare historie postów/oskarżeń etc.) i myślę, że rozważą taki pomysłoplan na wprowadzenie nowej krwii do forum, czyli Ciebie.
a dlaczego nie?
oddany jesteś szachom, masz gruntowną wiedzę. widać na każdym kroku, że jesteś zaangażowany w życie na forum. przede wszystkim masz inwencję. myślę, że warto...
to już pytanie i do tpp i KMK jak i właściciela forum. ja jestem za tym, aby ktoś pojawił się nowy na forum i pociągnął to wszystko do przodu, że się tak wyrażę dosłownie. myślę, że to wszystkich nas-forumowiczów może pozytywnie zmobilować.
ponadto, znam Ciebie z naszej regularnej korespondencji i wiem, że uczciwy z Ciebie człowiek!
ad2. dzisiaj mam wolny dzień w końcu! żonka i dzieciaki na wakacjach. ja sobie siedzę w domu, firma ma wolne, gotuję sos pomidorowy do klusek tzw. i jest dobrze:)
Spróbuje coś tu namieszać Też zgłaszam się do turnieju.
No to pojawił nam się kolejny faworyt do zwycięstwa w drugiej edycji Gra tak samo dobrze, a może i lepiej od Krystiana, a co najważniejsze w ostatnim czasie mocno progresuje
Miło, że się zdecydowałeś na grę.
Masz nicka na ficsie?
P.S. Mam nadzieję, że to ten sam lisek, o którym myślę, bo inaczej moje uwagi mogą być nieaktualne
Jeśli chodzi o mnie to...
imię Grzesiek
lat 15
ranking 1800 jeszcze bez elo
mieszkam w Szczecinie (klub SSS)
Nie gram na kurniku, sporadycznie gram na koncie brata playchess.com, ale o ficsie pierwsze słysze.
[aktualizacja: Nie przejmuj się liczbą poleceń. W klientach te podstawowe masz także w menu — tym bardziej opcje.]
Gramy właściwie tylko tam. Playchess też wchodzi w grę, ale są problemy ze wznawianiem partii (obaj gracze muszą się wylogować, ale to chyba też nie zawsze pomaga), poza tym serwer ma komercyjny charakter. Kurnik raczej nie wchodzi w grę — co do tego dawno się zgodziliśmy — chyba że obaj gracze bardzo chcą.
aktualizacja
A tu znajdziesz zrzut ekranu skonfigurowanego przeze mnie klienta Babaschess zaraz po zalogowaniu na FICS.
Ostatnio zmieniony przez wojtzuch dnia Sob Gru 16, 2006 1:53 am, w całości zmieniany 4 razy
Z chęcią bym zagrał, ale mogę grac tylko na kurniku, więc pewnie odpada...
hmmm, czemu tylko na kurze? _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam,Tomasz Ptaszyński
Nie gram na kurniku, sporadycznie gram na koncie brata playchess.com, ale o ficsie pierwsze słysze.
Fics jest bardzo dobrym serwerem. Bardzo ciekawą opcją jest możliwość wznowienia przerwanej gry. Raz Krystian skorzystał, bo jakaś awaria sieci była, partia dograna kilka dni później, czasy zachowane jak należy itd. Wydaje mi się, ze tam nie istnieje problem tzw. lagów.
4. W przypadku wycofania lub wykluczenia zawodnika z turnieju kołowego:
Jeśli zawodnik rozegra mniej partii niż 50%, rezultat jego zostaje w tabeli, ale punkty zdobyte przez niego lub w partiach z nim nie są liczone w końcowej klasyfikacji. Wszystkie nie grane partie tego zawodnika oznacza się znakiem "-", natomiast przeciwnicy otrzymują punkty oznaczone znakiem "+". Przy podwójnej dezercji wpisujemy "-:-"
Jeśli zawodnik rozegrał przynajmniej 50% partii, jego rezultat jest liczony do końcowej klasyfikacji. Partie nierozegrane patrz "a" (wyżej)
Może jednak zrobimy nową ankietę na temat przyrostu? W tej już się wypowiedziało 10 osób, czyli więcej, niż się zgłosiło, a wyniki raczej się nie zmienią — 60'+5'' prowadzi 7:2.
Każdy może założyć ankietę (w nowym temacie). _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam,Tomasz Ptaszyński
Zacząłem tworzyć nową stronę www.turniej.krystek.fc.pl/
Adres łatwiejszy do zapamiętania. Jeśli macie jakieś pomysły na sympatyczną nazwę(zamiast słowa turniej), to walcie śmiało. Archiwum I edycji będzie znajdowało się pod adresem www.turniej.krystek.fc.pl/edycja_1/
Jeszcze jedna uwaga do FICS-a. Choć poleceń jest mnóstwo i wszystko można zrobić za ich pomocą, klienty — a przynajmniej większość — oferują normalne menu, opcje itp., więc podstawowych poleceń nie trzeba wpisywać.