Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Zagłębie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Turnieje
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Lis 11, 2006 10:42 pm
Temat postu: Zagłębie
Odpowiedz z cytatem

Temat o turniejach z Zagłębiu Dąbrowskim (dla niektórych "Czerwone Zagłębie")
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Lis 11, 2006 10:49 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

11 listopada 2006
Dla upamiętnienia rocznicy odzyskania niepodległości w Czeladzi zorganizowano turniej szachów P'5 (przepisy szachów szybkich)
Kod:
 1. Zdzisław Raszewski     14,0
 2. Jerzy Zimnoch          11,5
 3. Antoni Rempel          10,5
 4. Marian Zieliński        9,5
 5. Stanisław Fik           9,5
 6. Leszek Łach             9,0
 7. Tomasz Ptaszyński       8,5
 8. Jan Frączak             8,0
 9. Stanisław Grela         7,5
10. Czesław Stebakow        6,5
11. Adam Jurkowski          6,5
12. Mieczysław Grabowski    5,0
13. Adam Butryn             5,0
14. Jarosław Borowski       4,0
15. Zbigniew Dymecki        4,0
16. Michał Piekielski       2,0

http://www.szachista.com/article-2748--0-0.html

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Lis 23, 2006 3:18 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

W Sosnowieckim oddziale Mittal Steel Poland rozegrano turniej szachowy dla uczczenia Święta Niepodległości.

Miejsca nagrodzone zajeli:
  1. Szczepan Orliński
  2. Tomasz Ptaszyński
  3. Andrzej Siasta
  4. Marek Tarza
Turniej zorganizował NSZZ "Solidarność".
Turniej dla pracowników Mittal Steel Poland o/Sosnowiec

Ostatnio zmieniony przez tpp dnia Czw Lis 23, 2006 7:36 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

morton
Skoczek
Skoczek

PostWysłany: Czw Lis 23, 2006 7:13 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Widze, ze to kolejny turniej z tych "tajnych", o których nie wie zwykły śmiertelnik.

Dodam tylko, że turniej był bardzo słabo obsadzony. Z większością zawodników grywałem po kilkanaście razy (albo nawet i więcej), są to w przeważającej większości dzadki, które grywają ze sobą po 2 razy w tygodniu, przy tym bardzo "zabawnie" komentując... Przez jakiś rok grywałem razem z nimi, ale zauważyłem, że wręcz cofam się w rozwoju...

A o arbistrze tego turnieju to w sumie lepiej nie wspominać... Takiego drugiego awanturnika to ze świecą szukać (kto mu dał licencję sędziowska? Ty tpp? Rolling Eyes ) Zabawne jest to, że gdy przegrywa partie (a tak kończy się większość jego partii) winni są wszyscy z wyjątkiem jego samego Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Lis 23, 2006 7:34 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

morton napisał:
Widze, ze to kolejny turniej z tych "tajnych", o których nie wie zwykły śmiertelnik.
Niewtajemniczonym delikatnie dodam, że morton ocenia turniej rozegrany w Czeladzi rozegrany 11 listopada 2006.
Gdyby Włodek G. do mnie nie zadzwonił zapraszając na turniej, tobym na nim nie był bo w Czeladzi najczęściej robią turnieje "tylko dla tubylców".
A jeżeli chodzi (w małopolsce mówią"biega") o "tajne turnieje" to przypadkiem się dowiedziałem, że był turniejek jakieś 500m od mego miejsca zamieszkania. "Był" bo dowiedziałem się po fakcie.
morton napisał:
A o arbistrze tego turnieju to w sumie lepiej nie wspominać... Takiego drugiego awanturnika to ze świecą szukać (kto mu dał licencję sędziowska? Ty tpp? Rolling Eyes )
Arbiter wspomnianego turnieju nie ma licencji (na takim turnieju nie ma obowiązku takowej posiadać), a uprawnienia sędziowskie ma (dla mnie) od "niepamiętnych czasów". Czyli wcześniej niż ja.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Turnieje
Strona 1 z 1