Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Chessmaster 10000 - teraz po polsku i za niecałe 50 PLN
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Programy i komputery
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
Cermit
Nowy

PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 2:10 pm
Temat postu: Chessmaster 10000 - teraz po polsku i za niecałe 50 PLN
Odpowiedz z cytatem

Hejka,
Byłem niedawno w jednym ze sklepów z grami komputerowymi i znalazłem coś naprawdę wspaniałego - Chessmastera 10 000 po polsku za niecałe 50 PLN !
Pamiętam jak kiedyś go chciałem kupić to kosztował prawie 150 PLN i był po angielsku...
Gram już cały weekend i przyznam, że czegoś lepszego jeśli chodzi o szachy nie ma - fajne figury trójwymiarowe (na nich grają moje dzieciaki) lub dwuwymiarowe (na takich gram ja), możliwość dostosowania poziomuy trudności do umiejętnosci grającego, no i akademia szachów z Joshem Waitzkinem - paru fajnych tricków się już nauczyłem:)
Polecam:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Tom4ever
Nowy

PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 3:04 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Według mnie Chessmaster 10th edition tak wielką rewelacją nie jest. Po pierwsze prawie niczym nie różni się od poprzedniej wersji (może troszkę podkręcili silnik i to wszystko). Po drugie opcje analizy są zdecydowanie skromniejsze niż np. we Fritzu 8 czy 9. Najfajniejszą rzeczą są lekcje Josh'a, ale jest jeden haczyk, bo te lekcje były już w poprzedniej wersji. Ogólnie program oceniłbym 7/10.
Powrót do góry

Cermit
Nowy

PostWysłany: Nie Cze 18, 2006 9:26 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Akurat w 9000 nie grałem ze względu na barierę jezykową, także nie mam porównania. A 10'tkę mam po polsku, stąd na szybko podzieliłem się wrażeniami.
Powrót do góry

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Cze 19, 2006 12:02 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To podziel się wrażeniami dokładniej, co jest w CM10 po polsku?, interfejs czy może całość a w tym lekcje CM'a. Bo jeżeli lekcje są przetłumaczone, chociażby tekst?, to pewnie warto wydać 50zł, a jeżeli tylko interfejs to raczej nie.

Cermit napisał:
Akurat w 9000 nie grałem ze względu na barierę jezykową, także nie mam porównania. A 10'tkę mam po polsku, stąd na szybko podzieliłem się wrażeniami.

Więcej wrażeń poproszę Exclamation Pytanie jak wyżej, całość po polsku czy nie Question

Cermit
Nowy

PostWysłany: Pią Cze 23, 2006 11:51 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Janczewski napisał:
To podziel się wrażeniami dokładniej, co jest w CM10 po polsku?, interfejs czy może całość a w tym lekcje CM'a. Bo jeżeli lekcje są przetłumaczone, chociażby tekst?, to pewnie warto wydać 50zł, a jeżeli tylko interfejs to raczej nie.

Witaj,
Po polsku jest zarówno interfejs w grze, jak również cała gra, czyli wszelkie teksty jakie tylko pojawiają się w grze. Oczywiście wszystkie lekcje są przetłumaczone:)
Generalnie, jak można się dowiedzieć z serwisów internetowych, tłumaczenie Chessmastera 10 to jedna z największych lokalizacji w historii gier komputerowych. Na potrzeby gry przetłumaczono ponad 5000 stron tekstu także każdy element w grze jest po polsku.
Powrót do góry

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Cze 23, 2006 12:11 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Cermit napisał:
Na potrzeby gry przetłumaczono ponad 5000 stron tekstu także każdy element w grze jest po polsku.

Czyli lektor (ten czytający wyniki analizy) i obaj trenerzy (Waitzkin i Christiansen) także? Mam na myśli dubbing — bo chyba ich nie wycięto?
Powrót do góry

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Cze 24, 2006 9:35 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Cermit napisał:

Witaj,
Po polsku jest zarówno interfejs w grze, jak również cała gra, czyli wszelkie teksty jakie tylko pojawiają się w grze. Oczywiście wszystkie lekcje są przetłumaczone:)
Generalnie, jak można się dowiedzieć z serwisów internetowych, tłumaczenie Chessmastera 10 to jedna z największych lokalizacji w historii gier komputerowych. Na potrzeby gry przetłumaczono ponad 5000 stron tekstu także każdy element w grze jest po polsku.

Dzięki. Pewnie się przelecę do sklepu tylko skąd tu 50zł....

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Cze 27, 2006 11:57 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Lektorzy nie, ale wszystko inne jest po naszemu. Cena 49.90 i nauka w rodzimym języku, jak na mój gust warto wydać kaskę, ja już wydałem.
Dzięki za informacje w tym temacie. Smile

Fischer
Nowy

PostWysłany: Wto Cze 27, 2006 8:24 pm
Temat postu: Chessmaster 10th
Odpowiedz z cytatem

Chessmaster 10th napewno jest fajny bo ma wiele opcji trenigu i jest mocny i wogóle... Ale myśle że jednak lepszy jest program szachowy Fritz9. Ciężej jest mi z nim grać a pozatym można oglądać lekcje wideo np: Kasparowa 10minutowe na temat gambitu hetmańskiego.
Jednak i tak każdy program szachowy jest dobrym partnerem do gry w szachy Smile

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Cze 28, 2006 6:46 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zarówno Fritz jak i CM to wspaniałe programy, w jednym jest skupiona uwaga na grze i analizie, w drugim na opcjach trenerskich. Dla amatorów czy silnych amatorów jak i dla zawodowców w obydwu programach są zawarte przydatne rzeczy, a wybór to chyba tak naprawdę rzecz gustu, no może cena jest tutaj warta zauważenia, Fritz9=129zł, CM10=49.90zł.

Szachman
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pon Lip 03, 2006 8:13 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ciekawe o ile zwiększyła się siła gry 10 w porównaniu do 9? Jakiś czas temu dałem za 9000 (wer. ang.)ok. 30zł, przepłaciłem czy nie?
Powrót do góry

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Lip 04, 2006 6:48 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Szachman napisał:
Ciekawe o ile zwiększyła się siła gry 10 w porównaniu do 9? Jakiś czas temu dałem za 9000 (wer. ang.)ok. 30zł, przepłaciłem czy nie?

To zależy, jeżeli korzystasz, skorzystałeś z wiedzy tam zawartej, to nie przepłaciłeś, jeżeli nie, to przepłaciłeś Wink
A o ile zwiększyła się siła gry 10 do 9 to nie wiem, ja jej nie mierzyłem, zresztą to trudno pomierzyć, ale fachowcy oceniają na jakieś 50Elo, z drugiej strony każdy twórca silnika opowiada, że jego kolejna wersja(silnika oczywista) jest silniejsza o około 50Elo, a jak z tym jest? Różnie to bywa.
W stosunku do poprzednika w 10 jest nowy interfejs, moim zdaniem lepszy, nowe szkolenia i ten numer Chessmastera jest po polsku, to chyba najważniejsza ze zmian.

Szachman
Nowy
Nowy

PostWysłany: Sro Lip 05, 2006 5:19 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Aha, czyli jednak przepłaciłem. Laughing
Powrót do góry

adam-p
Pion
Pion

PostWysłany: Czw Lip 06, 2006 5:11 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

a po co komu Chessmaster?? sorry ale profesjonalne oprogramowanie tylko spod znaku Chessbase.
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Lip 06, 2006 5:14 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie wszyscy potrzebują profesjonalnego oprogramowania. Wielu satysfakcjonuje dobre.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Programy i komputery
Strona 1 z 3