Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Mundial
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Nie tylko szachy (ogólne)
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
The Sant$
Nowy
Nowy

PostWysłany: Nie Cze 11, 2006 3:21 pm
Temat postu: Mundial
Odpowiedz z cytatem

Ten temat powinien mieć nazwę Nawrzucaj Polakom, ale piłka jest na dobrym poziomie. Wybrzeże Kości Słoniowej pokazało, że może być czarnym koniem. Rozwalą Holandie ... Twisted Evil
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Cze 11, 2006 5:59 pm
Temat postu: Re: Mundial
Odpowiedz z cytatem

The Sant$ napisał:
Ten temat powinien mieć nazwę Nawrzucaj Polakom, ale piłka jest na dobrym poziomie. Wybrzeże Kości Słoniowej pokazało, że może być czarnym koniem. Rozwalą Holandie ... Twisted Evil

Masz rację Sant$!WKS to , jak narazie , najlepsza piłka na tych mistrzostwach.Też myślę , że Holandię i Serbię rozwalą bez problemu.

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:53 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

morton
Skoczek
Skoczek

PostWysłany: Nie Cze 11, 2006 6:11 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja mam odmienne zdanie... Na takich turniejach liczy się również rutyna... a tej na pewno druzynie WKS brakuje... Mysle, że przegrają z Holandią i co najwyżej zremisują z Serbią.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

lk85
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Cze 11, 2006 7:10 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Skoro już jest temat mistrzostw świata to kogo typujecie jako zwyciężce całego turnieju?
Powrót do góry

mattihau
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Cze 11, 2006 7:39 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

WKS sobie z Holandią nie poradzi Sad a szkoda bo mogłby wychodząc z 2 miejsca stuknąć portugalię Wink

Holandia dzisiaj bardzo ładny i skuteczny futbol pokazała Smile

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Cze 11, 2006 8:02 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

mattihau napisał:
WKS sobie z Holandią nie poradzi Sad a szkoda bo mogłby wychodząc z 2 miejsca stuknąć portugalię Wink

Holandia dzisiaj bardzo ładny i skuteczny futbol pokazała Smile

Mam nadzieję , że Wybrzeże wyjdzie z grupy a co do mistrza , to niestety , stawiam na Niemców.

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:53 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

lk85
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Cze 11, 2006 9:40 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja postawiłem na Brazylie.
Jeśli chodzi o Niemców to ich atutem jest gra u siebie i co za tym idzie sędziowie. Myślę, że mimo pomocy sędziów Niemcy jeżeli natrafią w finale na Brazylie to przegrają o ile któraś z tych reprezentacji nie odpadnie wcześniej, bo groźnych rywali jest wielu.

Nie wiem czy tylko ja mam takie przeczucie czy naprawdę z drużyn które już rozegrały swoje mecze to niestety Polska zagrała najgorzej Confused ? Weźmy za przykład dzisiejszy mecz Meksyk-Iran. Teoretycznie są to reprezentacje o zbliżonym poziomie co Polska(Iran jest uważany nawet za gorszą reprezentacje) a jestem niemal przekonany, że Polska dostałaby od nich baty i to nawet większe niż od Ekwadoru Mad .
Powrót do góry

mattihau
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Cze 11, 2006 10:00 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nawet Angola zagrała przeciw Portugali dzisiaj przyzwoicie !Smile

Coż pozostaje nam się łudzić że to był wypadek przy pracy. Tyle że ja już nie ma siły wierzyć i ludzić się że będzie lepiej Sad WSTYD I KONIEC Wink

Wygra.... Brazylia albo Argentyna bo te drużyny się spotkają w finale Wink a wynik takiego meczu może być różny !

The Sant$
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pon Cze 12, 2006 5:34 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

mattihau napisał:

Wygra.... Brazylia albo Argentyna !

W takim wypadku to WKS wygra z Holandią. Argentyna miała wielki fart, że wygrała z WKS
Powrót do góry

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Cze 13, 2006 7:59 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Jestem teraz na konferencji na poludniu Francji, wkolo 300 dusz z 40 krajow, i kazdy nowo poznany przeze mnie czlek reaguje tak samo: You're from Poland? You lost so badly... Szlag by trafil, dlaczego ja mam swiecic oczami za Zurawskiego?! W ogole jedynym tematem caffe break'ow i nocnych balang jest oczywiscie mundial. Nie musze chyba dodawac, ze aktualnie najbardziej wkur... mnie Niemcy. I obawiam sie, ze po meczu z nimi moje zycie tutaj stanie sie jeszcze ciezsze...

PS Mialem napisac pare maili, ale za chinskego boga nie umiem postawic malpy z francuskiej klawiarury. Wiec wpadlem na forum. Beda jaja jak rodzinka zobaczy posta, a nie znajdzie nic w skrzynce Laughing

byk
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Cze 13, 2006 9:44 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Kto będzie mistrzem? My będziemy ... To nie żart, rolą kibica jest wierzyć, trzymać kciuki, wielbić po zwycięstwie i szanowac po porażce. Z Niemcami mają trawę gryźć, oddychać rękawami, zagrać na 120% możliwości. Mają mieć agresje w oczach i jaja w gaciach. A my wszyscy mamy zasiąść przed TV, trzymać kciuki, żłopać browary i podjadać co tam dziewczyna/mama/siostra/kochanka przygotowała.

Jutro. 21.00, razem, głośno : POLSKA !!!

byk
Powrót do góry

bigran
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Cze 13, 2006 11:33 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

byk napisał:
Kto będzie mistrzem? My będziemy ... To nie żart, rolą kibica jest wierzyć, trzymać kciuki, wielbić po zwycięstwie i szanowac po porażce. Z Niemcami mają trawę gryźć, oddychać rękawami, zagrać na 120% możliwości. Mają mieć agresje w oczach i jaja w gaciach. A my wszyscy mamy zasiąść przed TV, trzymać kciuki, żłopać browary i podjadać co tam dziewczyna/mama/siostra/kochanka przygotowała.

Jutro. 21.00, razem, głośno : POLSKA !!!

byk

Rolą kibca jest wierzyć i trzymać kciuki - owszem, ale kibica w WKS, Kostaryce, Szwecji, Angoli, Ghanie. Drużynom z tych krajów do tej pory średnio wyszło, ale za to po jakiej grze! No cóż udział w Weltmeisterschaft 2006 powinien zobowiązywać. Polska reprezentacja ma za nic wsparcie kibiców, gdzieś ma także ich starania i walkę o zdobycie biletów na mecz oraz ich pieniędzy na browar i chipsy przed TV. Dał nam przykład Engel jak przegrywać na mudialu mamy i tego jak na razie się trzymamy w Niemczech. Poza spóźnionym janasowskim "przepraszamy" nasza reprezentacja niczego dobrego swoim kibicom nie zaoferowała. A "rewelacje" okołomundialowe i narzekania Tomaszewskiego na PZPN na łamach prasy niemieckiej tylko psują klimat.

No ale POLSKA GOLA Exclamation I WESOLA Confused

Ja i tak nie mam zamiaru psuć sobie wrażeń z tego mundialu grą Polaków! Nie uda się i reprezentacja polegnie- trudno i tak jest dobrze! Uda się - tym lepiej.

PS
Obstawiam Polska - Niemcy 1 : 1, choć wolałbym 3 : 0 Razz
Powrót do góry

byk
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Cze 13, 2006 12:23 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

bigran napisał:
Polska reprezentacja ma za nic wsparcie kibiców, gdzieś ma także ich starania i walkę o zdobycie biletów na mecz oraz ich pieniędzy na browar i chipsy przed TV.

Głeboko wierzę, że jest akurat odwrotnie. Nie wierzę, by choć jeden z kadrowiczów pomyślał "Olewam tych bęcwałów co są na trybunach. Olewam, że wydali pieniądze. Olewam, że nas dopingują. Olewam, olewam, olewam ..."
Oni nie olewają. Oni są prawdopodobnie ... słabsi. A ja i tak wierzę Smile .

bigran napisał:
A "rewelacje" okołomundialowe i narzekania Tomaszewskiego na PZPN na łamach prasy niemieckiej tylko psują klimat.

Miałem kiedyś okazję lecieć z panem Tomaszewskim jednym samolotem (siedziałem "siedzenie przed"). Większego słowotoku bzdur na rózne tematy w życiu nie słyszałem. Co ciekawe jego towarzysz (Przemas Babiarz) prowadził z Nim ożywioną dyskusję - Jemu się podobało Very Happy. Poza tym w samolocie była jeszcze Edyta Górniak - ot, liznąłem troche wielkiego świata. Cool

już w lekkiej przedmeczowej gorączce

byk
Powrót do góry

kedzier15
Goniec
Goniec

PostWysłany: Wto Cze 13, 2006 12:58 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wywieśmy flagi pomóżmy naszym:DVery Happy. Ja jeszcze wierzę że się postarają z tymi Niemcami :)może docenią kibiców chociaż Wink a realnie tak patrząc to niestety faworytami nie jesteśmy Laughing
Powrót do góry

bigran
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Cze 13, 2006 2:44 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

byk napisał:
Miałem kiedyś okazję lecieć z panem Tomaszewskim jednym samolotem (siedziałem "siedzenie przed").
(...)Co ciekawe jego towarzysz (Przemas Babiarz) prowadził z Nim ożywioną dyskusję - Jemu się podobało Very Happy. Poza tym w samolocie była jeszcze Edyta Górniak - ot, liznąłem troche wielkiego świata. Cool
byk

No to Ty oblatany jesteś byku Laughing . Choć może nie pierwszej to wielkości "gwiazdy", ale zawsze osoby publiczne Wink

A co do podejścia reprezentacji do kibiców to jest mi to głęboko obojętne, czy mają na uwadze ich chipsy przed TV, czy też jest przeciwnie. Chłopaki w końcu nie pojechali tam grać za darmo, a równocześnie troszkę się wypromować można. Nie chcą, niech im będzie, tyle że "przy okazji" reprezentują jednak swój kraj. To naprawdę powinno zobowiązywać.

Oczywiście życzyłbym sobie żeby wygrali z Niemcami, którzy przecież jakiegoś wybitnego futbolu z Kostaryką nie zaprezentowali.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Nie tylko szachy (ogólne)
Strona 1 z 4