Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Olimpiada Szachowa Turyn'2006
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Turnieje
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
zxczxc
Pion
Pion

PostWysłany: Nie Cze 04, 2006 3:05 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

wygrało 3 milionowe państwo Armenia Mr. Green pokonali takie mocarstwa jak Rosje Usa Chiny, największe uznanie dla tego państwa. A Polska 21 miejsce czyli bodajże takie jak na starcie Neutral
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Czapajewo
Pion
Pion

PostWysłany: Nie Cze 04, 2006 5:06 pm
Temat postu: Wojtaszek
Odpowiedz z cytatem

Wojtaszek super gral. Oberzałem jego przedostatnią partię chyba z jakimś włochem- bardzo podobała mi się końcówka. Myśle że facet jest wielki w szachach.
Powrót do góry

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Cze 04, 2006 7:09 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

http://www.***/viewtopic.php?p=13223#13223
to tak ku przestrodze, jak pisanie na forum i polityka wpływa na poziom gry w szachy Wink
Jak Macieja miał zrobić lepszy wynik (wyciągnął 3.5 z 8 ) jeśli w trakcie trwania olimpiady miał inne tak "ważne" sprawy na głowie? Evil or Very Mad

byk
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Cze 05, 2006 6:55 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Warto zauważyć, że Kramnik is back - osiągnął najlepszy wynik rankingowy ze wszystkich uczestników olimpiady. To zapowiada ciekawą walkę z Topałowem. Chyba przestało być jednoznaczne, kto będzie zwycięzcą tego meczu.
A 4 najlepszy wynik osiągnął Carlsen. W meczu pretendentów spotka się bodajże z Aronianem. Typuję, że Norweg Go rozjedzie Smile .

byku
Powrót do góry

skoobi
Nowy

PostWysłany: Wto Cze 06, 2006 4:04 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Co prawda na Olimpiadzie Szachowej Polska osiągnęła niezbyt dobry rezultat ,ale za to organizacji Olimpiady w 2010 r nam nie przyznano. Wink

Co do wyniku na Olimpiadzie to za ten wynik odpowiedzialność obiecywał że weźmie na siebie Prezes Woda.To bardzo szlachetne z jego strony.Ale wpływ na taki wynik miał też wpływ Andrzej Filipowicz.Przecież to członek Zarządu PZSzach.I reszta zarządu też.
Szumne zapowiedzi działaczy związku o szansach organizacji Olimpiady prysły jak bańka mydlana w zetknięciu z rzeczywistością.Poznań otrzymał kilkanaście głosów-bodajże 12.
Honorowym wyjściem byłoby podanie się do dymisji.
Czekamy Smile))
Pozdrawiam
Powrót do góry

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Cze 06, 2006 8:58 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

skoobi napisał:
Co prawda na Olimpiadzie Szachowej Polska osiągnęła niezbyt dobry rezultat ,ale za to organizacji Olimpiady w 2010 r nam nie przyznano. Wink

Co do wyniku na Olimpiadzie to za ten wynik odpowiedzialność obiecywał że weźmie na siebie Prezes Woda.To bardzo szlachetne z jego strony.Ale wpływ na taki wynik miał też wpływ Andrzej Filipowicz.Przecież to członek Zarządu PZSzach.I reszta zarządu też.(...)Honorowym wyjściem byłoby podanie się do dymisji.

Jeszcze bardziej honorowo byłoby w łeb sobie palnąć Confused Ale zaraz... może coś przegapiłem... Ile to dokładnie partii rozegrali na tej olimpiadzie Woda z Filipowiczem?! Bo że punktów nie zdobyli to fakt. Nie mogę się wszakże doliczyć czy przerżnęli po 13 partii, czy po pięć. A ma to przecież znaczny wpływ na stopień ich winy Laughing
Widać że poszukiwania cygana na zastąpienie kowala trwają...

PS Sentencja otwierająca ujęła mnie za serce swoją nietuzinkową logiką. Jest to coś w stylu ukradli mi rower, ale za to samochód też Laughing

skoobi
Nowy

PostWysłany: Pią Cze 09, 2006 11:46 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:
skoobi napisał:

Co do wyniku na Olimpiadzie to za ten wynik odpowiedzialność obiecywał że weźmie na siebie Prezes Woda.To bardzo szlachetne z jego strony.Ale wpływ na taki wynik miał też wpływ Andrzej Filipowicz.Przecież to członek Zarządu PZSzach.I reszta zarządu też.(...)Honorowym wyjściem byłoby podanie się do dymisji.

Jeszcze bardziej honorowo byłoby w łeb sobie palnąć Confused Ale zaraz... może coś przegapiłem... Ile to dokładnie partii rozegrali na tej olimpiadzie Woda z Filipowiczem?! Bo że punktów nie zdobyli to fakt. Nie mogę się wszakże doliczyć czy przerżnęli po 13 partii, czy po pięć. A ma to przecież znaczny wpływ na stopień ich winy Laughing
Widać że poszukiwania cygana na zastąpienie kowala trwają...

PS Sentencja otwierająca ujęła mnie za serce swoją nietuzinkową logiką. Jest to coś w stylu ukradli mi rower, ale za to samochód też Laughing

E młody Pan chyba jest.Taka piosenka była kiedyś w "60 minut na godzinę".I śpiewali tam o Zośce ,że może nie była specjalnie zgrabna ale ładna za to też nie.
Jak się nie ma poczucia humoru to trudno się mówi.Ale chyba Panu jednak humor dopisuje bo nie widzę,żeby Pan sobie w łeb strzelił po sukcesie w walce o przyznanie Olimpiady w 2010.Chociaż jak na ten Zarząd to mozna o sukcesie mówić.Aż 12 głosów.Wynik zgodny z oczekiwaniami to ~0.No ale za to zwiedzili sobie kawał świata -na koszt podatnika oczywiście- to jest niewątpliwy sukces tej wizyty..I jest drugi udany aspekt tej sprawy : im dłużej członkowie Zarządu byli na koszt podatnika poza krajem tym dłużej ich tu nie było Laughing
Dlaczego tylko my mamy mieć prawo do obcowania z tak wybitnymi osobistościami.Niech inni doznają też objawienia i łask wszelakich z takiej wizyty niewątpliwie płynących.
Amen
Powrót do góry

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Cze 10, 2006 7:33 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Faktycznie skoobi, do nestorów polskich szachistów się nie zaliczam. Chociaż przez chwilę tak się poczułem, kiedy wyskoczyłeś z tym Pan. No hard feelings, wolę bardziej bezpośrednie formy których to mam nadzieję też nie masz mi za złe Very Happy

skoobi
Nowy

PostWysłany: Sro Cze 21, 2006 3:19 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:
Faktycznie skoobi, do nestorów polskich szachistów się nie zaliczam. Chociaż przez chwilę tak się poczułem, kiedy wyskoczyłeś z tym Pan. No hard feelings, wolę bardziej bezpośrednie formy których to mam nadzieję też nie masz mi za złe Very Happy

Nie mam ja sam stary jestem.
A co do argumentu "ile punktów zdobyli Pan Woda i Pan Filipowicz"

Jeżeli Zarząd ustala reguły powoływania kadry to odpowiada z a wynik Smile).

Jezeli wysłaliby na Olimpiadę w Turynie ekipę składającą się z samych bk i ci zawodnicy zdobyliby ~ 0pkt to wtedy też winilbys zawodników?
Jest więc zupełnie jasne że,ten kto decyduje o nominacjach do kadry współodpowiada za wynik.
Jak są kilka razy antydatowane regulaminy -czym właściwie powinien sie zajmować prokurator to potem jest taka atmosfera.
Chociaz akurat na liście startowej polacy znaleźli sie na 21 miejscu i takiez zajęli na Olimpiadzie więc występ można uznać za zgodny z prognozami.Czyli ani rewelacyjny ani słaby.Przeciętny.
Pozdrawiam
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Turnieje
Strona 5 z 5