Wysłany: Nie Maj 28, 2006 3:42 pm Temat postu: Turnieje i książki - pytanko
Po 1 kiedy będzie jakiś najbliższy turniej w okolicach Dębicy (niedaleko Tarnowa lub Rzeszowa).
A po 2 to znacie jakieś fajne książki o szachach?? bo tutaj, w Dębicy są ale głupie...
Pisałem mu na PW. Poprawił tylko tekst, a zapomniał o tytule.
Może nie wie, że też może zmienić _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński
Wysłany: Pon Maj 29, 2006 4:40 pm Temat postu: Szkoda....
The Sant$ napisał:
Ja się powstrzymałem, brainwOrker nie i bardzo dobrze. Stop analfabetom !
^^Ok... Miło mi było... Szkoda tylko, że to ten jeden błąd... :/ Szkoda, że odchodzę z tego forum, dlatego, że w jakimś głupim tytule źle napisałem słowo... Potem tekst na „Microsoft Word” sprawdziłem... Ej, tpp, nie wiedziałem, bo na innym forum się nie dało... No trudno.... Poszukamy innego forum skoro tak chcecie... Zapewne będę tu zaglądał, ale nie pisał, no chyba, że mnie coś będzie bardzo męczyć ( teraz też sprawdzać będę na „Microsoft Word”...). Papapapa!! Powodzenia w szachach!!!(<--- to nie było szyderstwo...)
Ok., ten post sprawdziłem na „Microsoft Word”.
Pytanko do tpp:
A jak będę na „Microsoft Word” sprawdzał to nie będę postrzegany jako analfabeta???
Jak powiedział The Sant?
Wysłany: Pon Maj 29, 2006 8:03 pm Temat postu: Re: Szkoda....
Pawexus napisał:
^^Ok... Miło mi było... Szkoda tylko, że to ten jeden błąd... :/ Szkoda, że odchodzę z tego forum, dlatego, że w jakimś głupim tytule źle napisałem słowo... Potem tekst na „Microsoft Word” sprawdziłem... Ej, tpp, nie wiedziałem, bo na innym forum się nie dało... No trudno.... Poszukamy innego forum skoro tak chcecie... Zapewne będę tu zaglądał, ale nie pisał, no chyba, że mnie coś będzie bardzo męczyć ( teraz też sprawdzać będę na „Microsoft Word”...). Papapapa!! Powodzenia w szachach!!!(<--- to nie było szyderstwo...)
Ok., ten post sprawdziłem na „Microsoft Word”.
Pytanko do tpp:
A jak będę na „Microsoft Word” sprawdzał to nie będę postrzegany jako analfabeta???
Jak powiedział The Sant?
Nie trzeba się tak szybko obrażać. "Wrzuć na luz".
Wiele osób, uważających się za nieanalfabetów, ma trudności ze zrozumieniem słowa pisanego. Zjawisko to ma nazwę wtórny analfabetyzm.
Pisałem Ci, że nasi forumowi prześmiewcy nie dadzą Ci spokoju. A wyciągają wszystko. Każdy szczególik.
Oczywiście oni te żrobią błędy. Bo i każdy je robi. Ważne czy są drastyczne i jak często występują.
Korzystając ze słowników i procesorów tekstu (np. OpenOffice-Writer, MS Word), masz zaznaczone prawdopodobne błędy i przyzwyczajasz się do poprawnej pisowni. Na kilku forach jest skrypt umożliwiający sprawdzanie pisowni w poście. To duża pomoc.
Nie bój się pisać. Błędów nie robią tylko ci, którzy nic nie robią.