Wysłany: Wto Maj 09, 2006 8:11 am Temat postu: K_M_K i usunięty temat.
K_M_K napisał:
Usunąłem cały temat o kłótniach, gdyż kolejne pojawiające sie w nim posty budziły niepotrzebne i negatywne emocje. Bardzo proszę użytkowników forum o bardziej wyważone wypowiedzi.
No, no - po kilku dniach Gratuluję refleksu Z ciekawości zapytam- to usunięcie nastąpiło z własnej inicjatywy, czy może ktoś wniósł o tego typu interwencję
Z moderowaniem to jest tak, że jedni będą mieć pretensje, że temat za szybko sie kasuje, inni że zbyt późno. Nie zadowoli się wszystkich. _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny.
Najwyraźniej o to chodziło . No bo jeśli niektórzy użytkownicy sami wciągnęli się w dyskusję dla zabawy, prowokacja również była świetną zabawą, nikt nie protestował, więc cóż było w tym złego
A że "dla żartu" grozili sobie wirtualnymi paluchami
Ale jeśli nie było śmiesznie, to tamten temat powinien był zginąć od razu
Przy takich okazjach przypomina się dowcip o leśniczym, który na wszelki wypadek pogonił z lasu i Niemców i partyzantów .
Sorry za moje zachowanie w tamtym temacie, ale niestety niewielka inteligencja estorila zmusiła mnie do napisania w tamtym temacie kilku przykrych słów prawdy .
Ja już nie mam zamiasru uczestniczyć w takich aferach. To jest forum szachowe i powinno sie pisać o szachach, a nie o innych użytkownikach.
Żałuję , że nie zdążyłem zobaczyć nad czym dziś płaczka tam biadoliła.Ale widzę , że nie odpuści żadnej okazji by pomarudzić , wypłakać się komuś w ramię.To tzw faza druga.Teraz wsadzamy swój bezbarwny pysk wszędzie tam , gdzie możemy wzbudzić współczucie , przycukrzyć tu i ówdzie , desperacko szukając sojuszników.
To było tak na zapas bo z chłopkiem dyskutowac nie zamierzam.
Co do K_M_K , to jest w porządku.Nie będę tego rozwijał ale krótko mówiąc zachował się bardzo dobrze.Cieszę się też , że jeszcze o wczorajszą dobę przedłużył tamten wątek bo nic złego przecież się nie stało.Każdy może liczyć na moją szczerość , nawet jeśli to będzie nieprzyjemna brutalna prawda.
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:10 pm, w całości zmieniany 1 raz
Ale mi to szczerość <lol>
W tym rzecz, że nikt nie potrzebuje domniemanej "szczerości" od kogoś takiego jak Ty.
To chyba proste.
Niektórzy mają zbyt barwne pyski.
Powiem Wam jak to się zaczyna.To wszystko przez te promocje.Dostanie taki od mamy na pół roku neta za złotówkę i zaczyna zaśmiecać w sieci co się da.
Strider zrozum - to nie miejsce dla Ciebie.Wątpię , czy Ty w ogóle chcesz grać w szachy , wątpię tym bardziej czy masz szanse mieć o nich jakieś pojęcie.To , co robisz tu , czy na chesshere to profanacja tej pięknej gry.Apeluję też , byś po raz kolejny pod nowym nickiem nie wchodził do Team Poland.
Jeżeli tymczasem chcesz naprawdę dowiedzieć się czegoś o szachach , to zapytaj grzecznie w tematach do tego przeznaczonych , załóż jakiś rozsądny ale nie szturmuj poważnego forum spamem , jakiego tu dawno nie było.
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:12 pm, w całości zmieniany 1 raz
Nie rozumiem o czym Ty gadasz:D
Jaka promocja? Nic nie wiem o żadnych promocjach, nie jestem inkwizytorem.
Miejsce jak każde inne, a o tym, które miejsca są dla mnie, będę decydował tylko i wyłącznie poprzez własne świadome decyzje.
Wątpić rzecz ludzka, wątp sobie ile chcesz, guzik mnie to obchodzi.
Nie trzeba mieć szans, żeby o czymś wiedzieć, albo chce się i się wie, albo nie.
W szachy nie tyle co chcę grać, ja już gram. I muszę powiedzieć, co być może Cię zmartwi, będę grał tak często, jak tylko będę chciał.
Profanacja? Oto definicja słownikowa dla Estorila, który najwyraźniej nie rozumie znaczenia tego słowa:
"znieważenie przedmiotu lub miejsca kultu religijnego; potraktowanie bez należytego szacunku rzeczy, wartości otoczonych powszechną czcią; sprofanowanie, zbezczeszczenie czegoś"
Owszem, mogłeś użyć tego słowa, ale rozumiesz, przesadzasz, nie na miejscu zwrot.
Po raz któryś powtarzam, będę robił to, co uznam za słuszne i przyjemne. Łącznie z ponownym wstąpieniem do Team Poland. Nie możesz mi tego zabronić.
Spam? A popatrz ile Ty napisałeś postów, z czego większość to durne, nic nie znaczące teksty. Śmiem twierdzić, iż to Ty nic nie wiesz na temat szachów. Wolność słowa, również w postaci postów.
Mam dopiero siedemnaście lat, może dlatego Cię nie rozumiem.
Tak na marginesie, to przytoczę tu słowa wielkiego człowieka i pisarza Johna D. MacDonalda, słowa te można też przenieść na szachowe realia.
"Większość nowicjuszy uważa pisanie za bilet do sławy [...]. Ci, co kierują się takimi płaskimi motywami, niech lepiej od razu zrezygnują. Oto jak sprawy wyglądają. Weźmy osobę dwudziestopięcioletnią. Jeżeli od ukończenia dziesiątego roku życia nie czytuje ona minimum trzech książek tygodniowo, jeżeli nie przeczytała łącznie 2340 książek, nie licząc komiksów, i jeśli dalej nie czyta w podobnym tempie - niech lepiej zrezygnuje. Jeśli chłopak lub dziewczyna nie są gotowi przelać na papier miliona słów, czyli napisać dziesięciu średniej długości powieści bez nadziei na wydrukowanie czegokolwiek, li tylko dla nauki, niech lepiej zrezygnują. I jeśli jego lub ją byle kto może zniechęcić do pisania - niech lepiej zrezygnuje..."
Przytoczyłem je, abyś lepiej zrozumiał dlaczego nie zrezygnuje ani z szachów, ani z pisania.
Jeżeli nie rozumiesz tych słów, daj znać, spróbuję Ci je wytłumaczyć.
Strider po co z głupkiem dyskutujesz? Jeszcze sie uwstecznisz .
Strider dajmy już spokuj temu estorilowi. Koledzy go biją, panny nie zwracają na niego uwagi więc on musi jakoś to wszystko odreagować na necie .
Wczoraj też poprosiłem estorila żeby napisał dlaczego mnie uważa za "płaczkę". Nie napisał ani jednej sytuacji w której sie rzekomo żaliłem do innych forumowiczów, więc wszystkie jego zarzuty są wyssane z palca .
Ostatnio zmieniony przez lk85 dnia Wto Maj 09, 2006 8:35 pm, w całości zmieniany 1 raz