| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Strider Nowy

|
Wysłany: Pią Maj 05, 2006 1:03 am Temat postu: Magazyn szachista |
|
|
|
Witam, mam pytanie, czy ktoś prenumeruje magazyn Szachista? Jest wart wydania tych kilkudziesięciu złotych, czy może lepiej zainwestować w jakąś ciekawą książkę? Proszę o pomoc. |
|
| Powrót do góry |
|
Barabasz Nowy

|
Wysłany: Pią Maj 05, 2006 8:16 am Temat postu: |
|
|
|
Według mnie warte jest wydanie kilku złotych na magazyn "Szachista". Uważam, że Pan Andrzej Filipowicz przygotowuje wspaniałe artykuły. Każdy numer analizuje od deski do deski. Duże uczę się z tego magazynu. Swoje kształcenie szachowe opieram przede wszystkim na czasopismach szachowych. Polecam z całego serca te pismo. |
|
| Powrót do góry |
|
Gaucho Nowy
|
Wysłany: Pią Maj 05, 2006 8:19 am Temat postu: |
|
|
|
Ja prenumerowałem. Przestałem, ponieważ nic tam dla siebie ciekawego nie znalazłem. Jedyne co mnie ciekawiło to kombinacje na na ostatnich stronach, które w zasadzie mogę zobaczyć tu na stronie nie wydając 8 złotych. Czasem znalazły się ciekawe i dogłębne analizy partii, ale większość stanowią strużki ruchów, tak jakby było to zrobione na odwal. Szczerze mówiąc to tylko niektóre numery Magazynu Szachista były warte jej zakupu. Według mnie lepiej jest kupić książke jednak i Magazyn Szachista ma swoje plusy (choćby możemy się dowiedzieć co się wydażyło w kraju za granicą na turniejach jeśli kogoś to interesuje  ). |
|
| Powrót do góry |
|
K_M_K Hetman

|
Wysłany: Pią Maj 05, 2006 8:22 am Temat postu: |
|
|
|
Temat przeniesiony. Przy zakładaniu nowych tematów bardzo proszę o umieszczanie ich we właściwym miejscu na forum. _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny. |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Sob Maj 06, 2006 12:38 pm Temat postu: |
|
|
|
Zależy co chcesz od czasopisma.
Jak materiałów do nauki to lepiej dobrze opracowaną książkę.
Jak ciekawostek i przyjemnej lektury to "Magazyn Szachista" Cię zadowoli.
Mnie najbardziej ciekawią artykuły ze świata oraz relacje zakulisowe turniejów. Również "wypociny kochanego dziadka ze Sawiny" czytam z wypiekami na policzkach. Bo najciekawsze jest to co przeważnie jest na samym dnie "szachowej zupy" w kociołku lub grajdołku.  _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
Strider Nowy

|
Wysłany: Sob Maj 06, 2006 2:30 pm Temat postu: |
|
|
|
Raczej szukam ciekawostek i przyjemnej lektury:) Do literatury bardziej poważnej przejdę jak będę czuł się na siłach zagłebić tajniki szachowej wiedzy....
P.S. K_M_K wybacz, nie zauważyłem tego działu wcześniej. |
|
| Powrót do góry |
|
DrWatson Nowy
|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 2:34 pm Temat postu: magazyn |
|
|
|
pamietam że kiedyś szachista był dostepny w kioskach i miał bardziej poręczny format, czy możliwy jest powrót do takiej sytuacji żeby go można było kupic w kiosku i w mniejszym formacie ? |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pią Kwi 04, 2008 4:29 pm Temat postu: |
|
|
|
Dla mnie, najlepszym formatem czasopisma jest A5 (ewentualnie B4), gdyż najwygodniej mi się czyta. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
|