| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
mikasek1992 Nowy

|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 3:34 pm Temat postu: |
|
|
|
twoim zdaniem 2 grajace na kurniku majace 1700
znam takich wielu !
sa amatorami ??
grubo sie mylisz
a ty na kurniku ile masz |
|
| Powrót do góry |
|
brainw0rker Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 6:41 pm Temat postu: |
|
|
|
No zależy co rozumieć pod pojęciem "amator". Wiadomo że żółty na kurniku a nawet zielony gra lepiej niż 99% społeczeństwa jak nie więcej, ale np. w środowisku szachowym to jest niezbyt wysoki poziom.
I Brainworker troszke przesadził z interpretacją kolorów. Zieloni na kurniku potrafią już grać w miarę dobrze, ja mam ponad 1700 i żeby wygrywać z zielonymi to muszę mocno sie przykładać, a czasem zdarzy sie jakaś wpadka. Określenie zielonego początkującym to jakaś pomyłka.
Co do niebieskich to też jakoś nie uważam, że oni są zupełnymi początkującymi. Niebiescy znajdujący sie w pokojach z rankingiem zazwyczaj już coś grają(czasem zdarzało mi sie przegrać z niebieskim  ).
Wystarczy zagrać z niebieskim w pokoju rankingowym i zagrać z jakimś zawodnikiem w pokoju bez rankingu a wtedy sie zobaczy, że dopiero tam grają ludzie początkujący(no chyba że sie trafi na kogoś dobrego). |
|
| Powrót do góry |
|
mikasek1992 Nowy

|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 8:32 pm Temat postu: |
|
|
|
amatorem jest ten ktory nieposiada zadnej kategorii lub i niezna sie zbytnio na szachach np niewie jak powinny byc rozgrywane koncowki itp |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 9:00 pm Temat postu: |
|
|
|
| mikasek1992 napisał: | | amatorem jest ten ktory nieposiada zadnej kategorii lub i niezna sie zbytnio na szachach np niewie jak powinny byc rozgrywane koncowki itp |
Amatorem jest ten, kto nie gra wyczynowo czy wręcz zawodowo. Znaczenie słowa amator jest jasne, a jego powszechny odbiór raczej nie odbiega od słownika. Zapytaj się kogokolwiek z jedynką — na pewno uzna się za amatora. |
|
| Powrót do góry |
|
mikasek1992 Nowy

|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 9:11 pm Temat postu: |
|
|
|
ales ty madry 1 uzna sie za amatora?? ty tez jestes amatorem ?
a moze ty jestes arcymistrzem?? |
|
| Powrót do góry |
|
mikasek1992 Nowy

|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 9:12 pm Temat postu: |
|
|
|
amoze wy niegracie w klubach i niewiecie jak to jest |
|
| Powrót do góry |
|
bigran Hetman

|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 9:49 pm Temat postu: |
|
|
|
| mikasek1992 napisał: | | amoze wy niegracie w klubach i niewiecie jak to jest |
A no właśnie mikasek - powiedz wszystkim jak to jest? Ale tak szczerze, jak zawodowiec  |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 9:51 pm Temat postu: |
|
|
|
| mikasek1992 napisał: | ales ty madry 1 uzna sie za amatora?? ty tez jestes amatorem ?
a moze ty jestes arcymistrzem?? |
Zajrzyj do słownika i popytaj się graczy, co o sobie sądzą, nie ma sensu tego ciągnąć. Są amatorzy, są zawodowcy, granica jest płynna, ale poza tym proste jak drut.
A ja jestem amator i będę nim nawet po 10 turniejach — i co to ma do rzeczy? |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 10:12 pm Temat postu: |
|
|
|
Amator w dokładnym znaczeniu to jest ktoś kto nie jest zawodowcem, a trudno nazwać zawodowcem zawodnika z I kategorią, bo z szachów to on raczej nie wyżyje  . |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 10:15 pm Temat postu: |
|
|
|
| mikasek1992 napisał: | | amatorem jest ten ktory nieposiada zadnej kategorii lub i niezna sie zbytnio na szachach np niewie jak powinny byc rozgrywane koncowki itp | A ja cały czas myślałem, że to nie tyle amator co leser  _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
mattihau Hetman

|
Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 5:26 am Temat postu: |
|
|
|
| wojtzuch napisał: |
A ja jestem amator i będę nim nawet po 10 turniejach — i co to ma do rzeczy? |
ja tam rozegrałem napewno wiecej niż 10 turniejów pokusił bym sie o stwierdzenie ze może wiecej niz 100 mam II kat gram w klubie a i tak jestem totalnym amatorem sądze że granica mogła by przebiegać koło 2100-2200... ale to tylko moje przypuszczenia... _________________ Mateusz Hauschild
gg : 5806589 |
|
| Powrót do góry |
|
morton Skoczek

|
Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 4:43 pm Temat postu: |
|
|
|
Myślę, że wszyscy tu obecni forumowicze są amatorami, bo nikt raczej nie potrafiłby się utrzymać grając tylko w szachy... (tak mi się wydaję przynajmniej) |
|
| Powrót do góry |
|
|