Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Muzyka - utwór wszechczasów
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Nie tylko szachy (ogólne)
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Kwi 21, 2006 9:18 pm
Temat postu: Muzyka - utwór wszechczasów
Odpowiedz z cytatem

Wszelka hołota w stylu disco czy techno nie ma tu czego szukać.To temat dla mężczyzn.

Mój typ:

King Crimson - "Epitaph"

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:03 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Kwi 21, 2006 9:28 pm
Temat postu: Re: Muzyka - utwór wszechczasów
Odpowiedz z cytatem

estoril napisał:
Wszelka hołota w stylu disco czy techno nie ma tu czego szukać.To temat dla mężczyzn.

Wszechczasów? Ale pewnie o 500 czy więcej lat cofnąć się nie można, nie ryzykując posądzenia o niemęskość?
Powrót do góry

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Kwi 21, 2006 10:14 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Pewnie 500 lat temu fantastycznie dmuchano w przeróżnego typu drewniane wynalazki i jak masz jakieś tytuły z tego okresu to śmiało dawaj Exclamation

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:03 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Kwi 21, 2006 10:38 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

estoril napisał:
Pewnie 500 lat temu fantastycznie dmuchano w przeróżnego typu drewniane wynalazki i jak masz jakieś tytuły z tego okresu to śmiało dawaj Exclamation

Eeee, stereotyp filmowy. Mówiąc poważnie, powszechne wyobrażenie o rozwoju muzyki jest w tyle za rzeczywistością o kilkaset lat — 500 lat temu to był szczyt rozwoju polifonii, choć poza tym dmuchano sporo, dzisiaj też ostro dmuchają (choćby Sketches of Spain Milesa Davisa — z nowszych rzeczy moja ulubiona, moim zdaniem bardzo męska Smile).

Z Rocka to cała The Wall Floydów.
Powrót do góry

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Kwi 21, 2006 10:46 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A nie mogłeś od razu o Pink Floyd i "The Wall" Question Przecież to arcydzieło Exclamation

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:04 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

wojtzuch
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Kwi 21, 2006 11:26 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

estoril napisał:
A nie mogłeś od razu o Pink Floyd i "The Wall" Question Przecież to arcydzieło Exclamation

Na co dzień nie słucham rocka, kiedyś trochę więcej. Do The Wall mam szczególny sentyment od czasu koncertu w Berlinie w 1990 roku (TV).

Numer 1 to Sztuka Fugi Bacha.
Powrót do góry

byk
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Kwi 22, 2006 6:37 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zawsze mam dreszcze przy "Paranoid" Black Sabbath. Z mniej męskich utworów przy "With or without you" U2 staje się na chwile romantyczny.

Strach pisać coś niehardrockowego, bo "powiedzą" że niemęski jesteś, stamtą tylko krok od g.e.j.a, a stamtąd już prosta droga do sporu między przeciwnikami, a zwolennikami Radia Maryja Rolling Eyes.

Pozdrawiam

byk
Powrót do góry

arkoski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Kwi 22, 2006 8:18 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Dla mnie "utworem" wszechczasów jest crazy frog, to jedyna melodia po której mam nie tylko ochotę wyłączyć radio/odtwarzacz, ale także rozwalić je w pył. Twisted Evil Znajdzcie mi większy beton, który siadł na ludzkiej psychice i zrobił z tego utarg. Może niedługo dorówna mu chodzący po necie teledysk "co sie stao".
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Kwi 22, 2006 11:25 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

byk napisał:
Strach pisać coś niehardrockowego, bo "powiedzą" że niemęski jesteś, stamtą tylko krok od g.e.j.a, a stamtąd już prosta droga do sporu między przeciwnikami, a zwolennikami Radia Maryja Rolling Eyes.

Niezłe skojarzenie Laughing - byk g e j e m... Laughing Nie tylko krowy byłyby zawiedzione.Co by się stało z wołowiną Question ... , że o pewnym zakazie wieprzowiny nie wspomnę. Laughing Oj , znowu niebezpieczne tematy Wink

PS.Widać , użyłem bardzo brzydkiego słowa , że mi wygwiazdkowało , ale już wyspacjowałem Laughing

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:05 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Ediii
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Kwi 22, 2006 5:13 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja słucham hip hopu ( głównie poznańskiego ). Moje ulubione kawałki to "randori", "powiem", "przepraszam", "ona i on", "ken i barbie", "właściwy wybór" i pare innych Cool
A co do techno to też słucham i nie czuję się jakoś mniej męski od tego Very Happy
"hecitate", "alarma", "summer calling" i wiele innych.... Cool

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Kwi 22, 2006 6:33 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ediii napisał:
Ja słucham hip hopu ( głównie poznańskiego ).

Gdyby nie Twoje wcześniejsze komunistyczne wypowiedzi , pomyślałbym , że nosisz długo nie prane śmierdzące dresy Laughing A tak na poważnie to każda myzyka ma coś w sobie , oprócz oczywiscie g e j o w s k i e g o techno Exclamation Laughing

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:05 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Ediii
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Kwi 22, 2006 9:59 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Co dresiarz to nie ja Laughing

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Kwi 23, 2006 7:13 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

arkoski napisał:
Dla mnie "utworem" wszechczasów jest crazy frog, to jedyna melodia po której mam nie tylko ochotę wyłączyć radio/odtwarzacz, ale także rozwalić je w pył. Twisted Evil Znajdzcie mi większy beton, który siadł na ludzkiej psychice i zrobił z tego utarg. Może niedługo dorówna mu chodzący po necie teledysk "co sie stao".

Nie jestem pewien , czy znam ten "przebój" ale chyba wiem o co chodzi.Takich betonów jest mnóstwo.Dzięki nim już dawno temu wykasowałem z tv wszystkie kanały muzyczne.Choćby klasyka tandety - tu nie znam tytułu ale posłużę się kawałkiem tekstu:"ulalala i love babe ulalalala..." Gwarantowany odruch wymiotny Exclamation

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:06 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

lk85
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Kwi 23, 2006 10:35 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Estoril Ty chyba na dyskoteki nie chodzisz prawda? Wink
Powrót do góry

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Nie Kwi 23, 2006 11:58 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Mój typ to Wish You Were Here by Pink Floyd. Z klasyki nic nie przebije jak dla mnie Czterech pór roku Vivaldiego w mistrzowskim wykonaniu Nigela Kennedy.

arkoski napisał:
Znajdzcie mi większy beton, który siadł na ludzkiej psychice i zrobił z tego utarg.

Co mi tam, skoro byk wywołał już tego ducha to proszę bardzo. Mnie tak siadło na psychice, że po wysłuchaniu jeszcze przez dobry miesiąc śpiewałem to w samochodzie Laughing

Ostatnio zmieniony przez brainw0rker dnia Czw Kwi 27, 2006 10:17 pm, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Nie tylko szachy (ogólne)
Strona 1 z 3