| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
tpp Hetman

|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2005 12:37 pm Temat postu: |
|
|
|
Zaczyna się w sobotę o 16:15 (odprawa).
Ja tam będę (po wielu latach niegrania długich partii). _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2005 9:15 pm Temat postu: |
|
|
|
a chciałbym być, ale niestety w 24 i 25 mam zjazd na uczelni, więc w turnieju zagrać niestety nie mogę  . Swoją drogą która uczelnia oprócz WSB zaczyna już od połowy września  .
Życzę powodzenia na tym turnieju  . |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2005 5:24 am Temat postu: |
|
|
|
Gram z rundą for bo piątek mam zajęty
Kiedyś am M.Lityńska grała w Rabce turniej od rundy drugiej i ... wygrała go "w cuglach". _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
morton Skoczek

|
Wysłany: Pią Wrz 23, 2005 4:48 pm Temat postu: |
|
|
|
| tpp napisał: | Gram z rundą for bo piątek mam zajęty
Kiedyś am M.Lityńska grała w Rabce turniej od rundy drugiej i ... wygrała go "w cuglach". |
Tobie to nie grozi...  |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Sob Wrz 24, 2005 7:28 am Temat postu: |
|
|
|
Ja bym musiał niestety opuścić aż 3 rundy. |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Pon Mar 13, 2006 7:00 pm Temat postu: |
|
|
|
Pod koniec marca jest kolejny turniej w Chorzowie. Znowu mam plany żeby w nim zagrać, ale w tym czasie będę mieć też sporo innych zajęć, więc nie wiem czy sie załapie na ten turniej.
Planuje ktoś wziąć w nim udział z tego forum? |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
acidity Hetman

|
Wysłany: Pon Mar 13, 2006 7:42 pm Temat postu: |
|
|
|
| lk85 napisał: | Pod koniec marca jest kolejny turniej w Chorzowie. Znowu mam plany żeby w nim zagrać, ale w tym czasie będę mieć też sporo innych zajęć, więc nie wiem czy sie załapie na ten turniej.
Planuje ktoś wziąć w nim udział z tego forum? | Planowałem. Ostatecznie jednak zrezygnowałem z uwagi na brak jakiejś bazy noclegowej.
| tpp napisał: | Z regulaminu:
9. w przypadku zdobycia równej ilości punktów o kolejności decyduje:
- Liczba zwycięstw,
(...)
Bedzie walecznie, gdyż 2 remisy są gorsze od wygranej i przegranej (chociaż suma jest ta sama). | Na pewno jest to sposób, na premiowanie szachistów którzy grają na wygraną, choć z drugiej strony... jak ktoś wygra 4 partie i 5 przegra będzie wyżej w tabeli niż ten co przegra 1 partię i 8 zremisuje. Moim zdaniem, byłoby to krzywdzące dla tego drugiego.
Obawiam się, że system ten może okazać się najkorzystniejszy dla zawodników grających "dołkiem". Z uwagi na bardziej zróżnicowany poziom rywali (często słabszych) rezultatywność partii bedzie większa od tych na pierwszych stołach gdzie poziom praktycznie zawsze jest wysoki i znacznie częściej zapadają remisowe rozstrzygnięcia. |
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Pon Mar 13, 2006 7:49 pm Temat postu: |
|
|
|
Tym razem turniej będzie podzielony na 2 grupy:
A- do 1800
B- od 1800 wzwyż.
tpp będziesz na tym turnieju? Jeślit ak to w której grupie? |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Mar 13, 2006 9:06 pm Temat postu: |
|
|
|
| lk85 napisał: | Tym razem turniej będzie podzielony na 2 grupy:
A- do 1800
B- od 1800 wzwyż.
tpp będziesz na tym turnieju? Jeślit ak to w której grupie? | Pozwolisz, że (oczywiście szyderczo się śmiejąc z niuansów) skoryguję | Cytat: | 7. Turniej zostanie rozegrany w dwóch grupach:
Grupa A – dla zawodników z rankingiem powyżej 1800
Grupa B – dla zawodników z rankingiem poniżej 1800 | Czyli w której grupie mogą grać 1800? Odpowiedź jest prosta - w żadnej!
(grupa A) > (chętny/a do gry 1800) > (grupa B)
pozdrawiam, jak zawsze szyderczy tpp
(cosik mnie za bardzo dzisiaj kumpel kumpla zdenerwował)
W tej chwili i w ciągu miesięcy aż trzech nie dam rady (poresztą ZIMNO). Może jesienią.
ps.
oczywiście szyderczy rechot nie z Ciebie (czytasz regulamin z wiarą w organizatorów) lecz z organizatorów.
Chodzi mi o to aby język giętki powiedział wszystko co pomyślu głowa ... _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
|
| Powrót do góry |
|
lk85 Hetman

|
Wysłany: Pon Mar 13, 2006 9:31 pm Temat postu: |
|
|
|
No właśnie też sie nad tym zastanawiam w której grupie będą grały II i moim zdaniem one będą miały możliwość wyboru grupy  .
Dodatkowo bardzo mi sie podoba, że ogranizator zapewnia sprzęt  . |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Mar 13, 2006 10:08 pm Temat postu: |
|
|
|
1800 w obu? Przecież jest wyraźnie napisane: powyżej i poniżej
Uważam, że zabezpieczenie sprzętu przez organizatora jest już (powinno być) standardem. _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Mar 13, 2006 10:10 pm Temat postu: |
|
|
|
| Lysy napisał: | | Planowałem. Ostatecznie jednak zrezygnowałem z uwagi na brak jakiejś bazy noclegowej. | Organizator wskazuje pobliskie hotele (wraz z cenami). _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
|
| Powrót do góry |
|
acidity Hetman

|
Wysłany: Pon Mar 13, 2006 10:50 pm Temat postu: |
|
|
|
| tpp napisał: | | Lysy napisał: | | Planowałem. Ostatecznie jednak zrezygnowałem z uwagi na brak jakiejś bazy noclegowej. | Organizator wskazuje pobliskie hotele (wraz z cenami). | Czy tak było od początku? Jeśli tak, to musiałem źle przeczytać komunikat...
W każdym razie już po ptakach, ostatecznie zdecydowałem się na wyjazd do Wrocławia |
|
| Powrót do góry |
|
|