| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Najlepszy serwer szachowy? |
| Kurnik.pl |
|
38% |
[ 8 ] |
| Szachy.org |
|
0% |
[ 0 ] |
| Inne polskie |
|
0% |
[ 0 ] |
| FICS |
|
0% |
[ 0 ] |
| Playchess |
|
42% |
[ 9 ] |
| ICC |
|
4% |
[ 1 ] |
| Sachy.sk |
|
4% |
[ 1 ] |
| Inne zagraniczne |
|
9% |
[ 2 ] |
|
| Wszystkich Głosów : 21 |
|
| Autor |
Wiadomość |
mathhew Nowy

|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 7:38 pm Temat postu: Najleprzy jest www.playchess.com |
|
|
|
Najleprzy jest Playchess dużo zawodowców, a kurnik jest dobry dla początkująch |
|
| Powrót do góry |
|
Ediii Hetman

|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 8:02 pm Temat postu: |
|
|
|
A na kurniku jak masz 1500 to na playchessie 1700:>...(  ) i temu playchess jest lep SZy.... _________________ Jeszcze nigdy, tak wielu, nie zawdzięczało tak wiele, tak nielicznym |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 8:30 pm Temat postu: |
|
|
|
nekoniecznie
jeżeli patrzysz na rankingi to zwróć również uwagę na sposób obliczeń oraz na zawodników co grają na obu serwerach (powinni mieć podobny ranking, a jak nie to można na tej podstawie określić współczynnik) _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
mattihau Wieża

|
Wysłany: Czw Wrz 01, 2005 8:38 pm Temat postu: |
|
|
|
ja jeszce polecam http://www.chessmaniac.com no i oczywiscie fisc _________________ Mateusz Hauschild
gg : 5806589 |
|
| Powrót do góry |
|
mystic death Nowy
|
Wysłany: Sob Mar 04, 2006 4:16 pm Temat postu: |
|
|
|
hej no oczywiście, że najlepszy jest playchess. Bije wszystkich grafiką i uporządkowaniem. A tutaj link do porównania największych światowych kafejek.
link zakodowałem
tpp |
|
| Powrót do góry |
|
bigran Hetman

|
|
| Powrót do góry |
|
arkoski Hetman

|
Wysłany: Sob Mar 04, 2006 7:08 pm Temat postu: |
|
|
|
Tak to jest jak się nie umie kodować, albo chociażby dostrzec TEGO linku. |
|
| Powrót do góry |
|
_sephiroth Nowy

|
Wysłany: Sob Mar 04, 2006 10:19 pm Temat postu: |
|
|
|
Playchess jest lepszy od kurnika, bo tam nie ma takiego chamskiego grania programem jak na kurniku. Jesli chodzi o roznice w rankingach to ja akurat zauwazylem roznice w rankingach ponad 2000 - jest to zwiazane z tym, ze na Playchessjest po prostu wiecej ludzi, wiecej dobrych zawodnikow. Duzo tez mowi sredni ranking zawodnikow bo osobiscie bardziej obawialbym sie kolesia z rank 1500 ze srednia przeciwnikow 1700 niz odwrotnie. Ja juz kilka razy zetknalem sie z graniem progiem, z chamstwem na kurniku i stracilem szacunek, nie do serwera, bo jak na darmowy serwer to zasluguje na medal, ale raczej stracilem szacunek do ludzi tam grajacych, wiem ze to zbytnie generalizowanie, ale coz taka jest prawda. Playchess ma duzo funkcji daje wiele mozliwosci, jest bardziej uniwersalny, ale jest platny - to jedyny jego minus (wiem, ze da sie grac nie placac, ale wtedy nie mozna korzystac z niego w pelni). |
|
| Powrót do góry |
|
The Sant$ Nowy

|
Wysłany: Nie Mar 05, 2006 7:27 pm Temat postu: |
|
|
|
Kurnik to serwer na którym jest wiele innych gier i niektórzy z ciekawości wchodzą na szachy. Czasem jak nie przyjmiesz zaproszenia bo jakiś jest nowy lub słaby wyzywaja na PW . Ja za to kurnika nie lubie i wchodze na inne serwery jak Playchess czy jakaś kafejka ( szukam w Google )
Pozdro |
|
| Powrót do góry |
|
redjok Nowy

|
Wysłany: Pon Mar 13, 2006 2:26 pm Temat postu: |
|
|
|
Zastanawia mnie dlaczego nikt nie zwrócił uwagio na WCN myślę że jeden z liczących się serwerów w necie. Lokowany jest w trójce (ICC, Playchess i WCN) www.worldchessnetwork.com Można na nim całkiem przyjemnie pograć.
Szkoda że autor nie umieścił go w swojej ankiecie |
|
| Powrót do góry |
|
kaber Nowy

|
Wysłany: Wto Mar 14, 2006 10:10 am Temat postu: |
|
|
|
Wedlug mnie wykaz powinien sie dzielic na serwery darmowe i platne i oczywiscie WCN powinien sie znalezc na tej liscie. Ciekawa jest tam zabawa "predict a move". To taki konkurs, ze jego uczestnicy zgaduja ruchy jakie zagrali arcymistrzowie w swojej partii. Okazuje sie, ze w takiej zgadywance tez wygrywaja ludzie z wysokimi rankingami.Niestety na tym serwerze niewielu jest bardzo silnych graczy co moglem sprawdzic na okresie probnym. |
|
| Powrót do góry |
|
redjok Nowy

|
|
| Powrót do góry |
|
|