Wysłany: Nie Sty 18, 2004 8:21 pm Temat postu:
Od 2 dni niemoge wejść do zadnego pokoju w kurniku Chciałbym się dowiedzieć ccccccccczy inni tez niemogą _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll)
--------------- _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll)
Muj przeciwnik równoczesnie poddał sie kiedy mu spadła skazówka,to moja pierwsza partia 1 godz w której wygrałem na czas
i prosze mnie poinformowac jesli pojawiły sie błedy w zapisie _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll)
Wysłany: Pon Lut 02, 2004 7:56 pm Temat postu:
Piękna partia
Ha4+???-był błedem Tylko rozwinełeś sobie figure _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll)
chcialem ze swojej strony zauwazyc ze to Ha4 to powazny blad debiutowy.i to dosc znany
Jak widac nie wszytkim ale mi jako "skandynawowi" napewno Chociaz wszyscy od razu graja d5 a tutaj najpierw poszlo a3, które jezeli juz to gra sie zamiast wyjscia hetmanem na a4. Mój kolega w tym samym turnieju zagral podobna partie tyle ze z ruchem ze strony bialych Sa3 i tez latwo zrobil przewage (tutaj akurat jakosci) i wygral zdobywajac przy tym III kategorie. Co ciekawe jego przeciwnik ogladal moja wczesniejsza partie i myslal, ze obali obalenie ruchu Ha4+
AAAAAAAAA dawnoe się nie odzywałem, więc cośpowiem partia jak partia - ważne że wygrana i przeciwnik się poddał.
Nieważne jak zniszczysz kolesia - ważne żebyśwygrał!!!