Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

polityka
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Nie tylko szachy (ogólne)
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Sty 27, 2006 12:36 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

bigran napisał:
Oj schlebiasz sobie estoril, skąd Ci przyszło do głowy, że Twoje złośliwe posty to dla mnie jakieś groźne "czarne chmury"? Pisz sobie złośliwie, skoro inaczej nie chcesz, bądź też nie potrafisz. Musi Ci być ciężko w życiu, skoro tak wiele wypowiedzi traktujesz jak prowokację z jednoczesnym obowiązkiem odszczekania się "innowiercom".

Nie lubię rozkładać na czynniki pierwsze i znęcać się nad każdą kwestią do przesr..nia ale dla Twoich potrzeb zrobię wyjątek.
"Czarne chmury w tle" to negatywne , wrogie nastawienie już na starcie do ewentualnej odpowiedzi.
Niesamowite wnioski wyciągasz.Tutaj to Ty właśnie sobie schlebiasz.Twoje posty to dla mnie żadna prowokacja.Odpisuję na nie z grzeczności.Moje posty zaś są proporcjonalne do tych , na które odpowiadam , są jedynie grzeczniejsze bo nie nazywam nikogo z nazwiska debilem , błaznem.

A "innowiercy"?Większość to bezpoglądowcy a imitacja poglądów żywcem przejęta z TV Polsat daje im mylne przepuszczenie , że takowe posiadają.Najlepszym przykładem może być historia wyborów w Polsce.Wyborów nie wygrywały poglądy , wygrywały je pieniądze , manipulacja , propaganda.Co cztery lata diametralnie zmienia się sytuacja na scenie politycznej.Raz jedni , raz drudzy i tak w kółko.Jakoś tak się składa , że "poglądy" w TV publicznej też odpowiednio wcześniej się zmieniają i zaczynamy ... ma wygrać ten , a nie tamten.Trzeba dodać , że nazwy partii też musimy zmienić bo przecież troszkę narozrabialiśmy , nakradliśmy.Ale co tam , coś wymyślimy , coś skrytykujemy , coś obiecamy , walniemy do drużyny jakiegoś aktora albo piłkarza a może kogoś z BigBrothera i będzie dobrze.Nie zapomnimy oczywiście o tych (cicho , bo się wyda) , którzy nas finansują.Jest jeszcze parę rzeczy do sprzedania za bezcen , a ile ustaw można zrobić i zarobić.
Machina propagandowa rusza.Polsat , TVN , publiczna na posterunkach.Wychodzą na scenę nowe śmieszne twory typu Platforma , jacyś Demokraci , czy nowa lepsza lewica.Składy stare , "poglądy" nowe.Nowe dla gawiedzi bo przecież niektórych nie da się zmienić a najważniejszy z tych , których nie da się zmienić to ten , żeby je zmieniać bo koryto najważniejsze a dokładniej przy nim miejsce.
Pozostaje obróbka szarej masy , która czeka na otumanienie.Tym , którzy mieli przerwę w rządzeniu będzie łatwiej.Tyle błędów przez cztery lata zrobiono , tyle rewelacyjnych pomysłów na uzdrowienie sytuacji mają.Ale tak jak te pomysły są fikcją , tak i w tym wytykaniu błędów nie można przesadzić.Wiecie , rozumiecie - mówi lewica do pseudoprawicy , wiemy , rozumiemy , mówi pseudoprawica do lewicy.Coś tam się poprztykamy na ekranie ale wiadomo , gnojówka święta rzecz , o niej cicho sza.Znaczy jest materiał na oficjalne występy w TV , resztę zrobi sama TV.Polsat i TVN będą czuwały , żeby w zarodku gasić niewygodne afery a tych co brużdżą to się opaszkwili.
Ale co to?Tam w Toruniu łamią nasze święte medialne prawo - "nie mówić prawdy"!Prezesie , nie dajemy już rady , dzień i noc opaszkwilamy i nic.Ramówka zapchana , już w prognozie pogody nie mówimy o pogodzie , w kreskówkach dla dzieci zamówiliśmy wstawki polityczne , a w każdym programie prowadzący ma obowiązek walnąć co nieco antyrydzykowskiego a przecież nie odpuścimy też Lepperowi bo znów procenty mu wzrosną.
Prezes opie...lił jak się patrzy i chłopaki musieli podwoić starania.Sam udał sie do polityków.Zebrał się sztab , myśleli , myśleli no i w końcu wymyślili.Trzeba by skłócić środowisko klerykalne a przede wszystkim ich elektorat.Kupi się paru tych wyżej postawionych i będą dyżurować.Jak tamten się będzie wychylać to mu nasi z bani.
Czas pokazał , że i to nie pomogło.Rok 2005 przejdzie do historii Polski , jako pierwszy w jej powojennych dziejach , kiedy prawda pokonała kłamstwo , szczerość obłudę a toruński patriotyzm pokonał wrocławską mafię.I chociaż w polityce to narazie tylko zaczątek czegoś lepszego , to w prawdziwych prawicowych duszach rodzi się nadzieja bo w końcu został naderwany monopol "okrągłostołowy".

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 7:27 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Ediii
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Sty 27, 2006 1:11 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Hmmm Estoril szanuję Twoje zdanie, ale dla mnie Roman Giertych to największy debil na scenie politycznej! Uszanuj moje zdanie! Mama (mądra kobieta) przekazała mi wystarczającą wiedzę bym odróżnił dobro od zła!
Cenię ludzi za to co robią za ich prfesjonalizm i w ogóle! Roman Giertych to człowiek który jest jak wściekły pies walczący o kość... za grosz szacunku do innych i samokrytycyzmu... Po co siedział w komisji śledczej? Żeby sobie poparcie polityczne kołować? Był, jest i będzie żałosny bo nie widzi nic poza chęcią władzy! Jest on dla mnie godny pogardy... ale to moje zdanie którego nikt nie zmieni!! Jeśli masz inne to ok Smile cenię ludzi za to że głośno wyrażają swoje mysli - w końcu każdy ma do nich prawo... W pewnych kwestiach się z Tobą zgodzę, w innych już nie... tak bywa Smile
I nie martw się o mnie Estorilku... ze mną wszystko w największym porządeczku Smile

bigran
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Sty 27, 2006 8:39 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Pozwolę na kilka słów wątpliwości co do treści Twojej arcydłygiej wypowiedzi, którą domyślny braiw0rker zresztą prognozował Wink ). Wyrażnie widać w niej wybiórcze, wygodne myślenie:
estoril napisał:
Wychodzą na scenę nowe śmieszne twory typu Platforma , jacyś Demokraci , czy nowa lepsza lewica.Składy stare , "poglądy" nowe.
Jak najbardziej zgoda, tylko zapomniałeś dopisać do swojej wyliczanki jeszcze jakiś PiS. Też mi nowe twarze: Kaczyńscy, Jurek, Marcinkiewicz. Gdzie się podziały PC, AWS, ZChN? Wiadomo gdzie!
estoril napisał:
Rok 2005 przejdzie do historii Polski , jako pierwszy w jej powojennych dziejach , kiedy prawda pokonała kłamstwo , szczerość obłudę a toruński patriotyzm pokonał wrocławską mafię.
Skąd masz te informacje? Byłeś u wróżki? Oczywiście także życzyłbym sobie aby tak było, z małym wyjątkiem. Wolałbym, by "toruński patriotyzm" raczej nie koncentrował się na kwestiach typu "wrocławska mafia". Nie takich sformułowań należy oczekiwać od rozgłośni katolickiej. Może przeciwstawianie się "złu" poprzez modlitwę byłoby tu odpowiedniejsze dla tych "patriotów"?
estoril napisał:
I chociaż w polityce to narazie tylko zaczątek czegoś lepszego , to w prawdziwych prawicowych duszach rodzi się nadzieja bo w końcu został naderwany monopol "okrągłostołowy".
Naprawdę potrafisz oceniając programy polskich partii politycznych określić które są prawdziwie lewicowe, a które prawicowe? Nie chodzi mi o stwierdzenia rodzimych polityków o tym, po której stronie politycznego stołu według ich samych te partie się znajdują.
No i na koniec trochę na temat początkowego fragmentu Twojej wypowiedzi:
estoril napisał:
Nie lubię rozkładać na czynniki pierwsze i znęcać się nad każdą kwestią do przesr..nia ale dla Twoich potrzeb zrobię wyjątek.

Bynajmniej nie czuję potrzeby, byś "do przesr..nia" rozwodził się nad wszystkim!
estoril napisał:
"Czarne chmury w tle" to negatywne , wrogie nastawienie już na starcie do ewentualnej odpowiedzi.

No i widzisz znowu źle, bo to że się z kimś nie zgadzam, nie oznacza,że wrogo się nastawiam. I tak jest również z moim nastawieniem do Ciebie. Może u Ciebie to troszkę inaczej wygląda, ale to nie mój problem.

Ostatnio zmieniony przez bigran dnia Pią Sty 27, 2006 3:34 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Sty 27, 2006 8:59 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

bigran napisał:
estoril napisał:
Rok 2005 przejdzie do historii Polski , jako pierwszy w jej powojennych dziejach , kiedy prawda pokonała kłamstwo , szczerość obłudę a toruński patriotyzm pokonał wrocławską mafię.
{...} Wolałbym, by "toruński patriotyzm" raczej nie koncentrował się na kwestiach typu "wrocławska mafia". Nie takich sformułowań należy oczekiwać od rozgłośni katolickiej.
A dlaczego uważasz tę rozgłośnię za katolicką?
Aby cosik było katolickie to najpierw MUSI być chrześcijańskie (po szczegóły to zajrzyj do Dekalogu). A chrześcijaninem jest nie ten kto się za niego uważa, chodzi na pielgrzymki, bywa często (przynajmniej w niedzielę) w kościele, modli się (tzn. odklepuje zdrowaśki) lecz przestrzega zasad jakie otrzymał od Boga (Dekalog i nauki Jezusa).
Większość więźniów uważa się za chrześcijan, z tego większość za katolików. Grzech jest wykroczeniem przeciwko zasadom.
Przytoczę klasyka:
"Jeżeli nie grzeszysz jako mi powiadasz ...",
"Modli się przed figurą ..."

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

bigran
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Sty 27, 2006 10:08 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

tpp napisał:

Bardzo dobre pytanie! Ale do ojca redaktora raczej.
tpp napisał:
Aby cosik było katolickie to najpierw MUSI być chrześcijańskie (po szczegóły to zajrzyj do Dekalogu).

Ale konkretnie to o co Ci chodzi?
tpp napisał:
A chrześcijaninem jest nie ten kto się za niego uważa, chodzi na pielgrzymki, bywa często (przynajmniej w niedzielę) w kościele, modli się (tzn. odklepuje zdrowaśki) lecz przestrzega zasad jakie otrzymał od Boga (Dekalog i nauki Jezusa).
Skąd to przekonanie, że - jak piszesz - uczestnictwo w pielgrzymkach oraz we mszy i modlitwa wyklucza "przestrzeganie zasad jakie chrześciijanin otrzymał od Boga"? Skoro jesteś takim wyśmienitym teologiem, to co odnośnie uczestnictwa we mszy świętej w niedziele i święta mówią prawa kościelne?
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Sty 27, 2006 10:43 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

bigran napisał:
tpp napisał:
Aby cosik było katolickie to najpierw MUSI być chrześcijańskie (po szczegóły to zajrzyj do Dekalogu).

Ale konkretnie to o co Ci chodzi?
O wszystko Smile

bigran napisał:
tpp napisał:
A chrześcijaninem jest nie ten kto się za niego uważa, chodzi na pielgrzymki, bywa często (przynajmniej w niedzielę) w kościele, modli się (tzn. odklepuje zdrowaśki) lecz przestrzega zasad jakie otrzymał od Boga (Dekalog i nauki Jezusa).
Skąd to przekonanie, że - jak piszesz - uczestnictwo w pielgrzymkach oraz we mszy i modlitwa wyklucza "przestrzeganie zasad jakie chrześciijanin otrzymał od Boga"? Skoro jesteś takim wyśmienitym teologiem, to co odnośnie uczestnictwa we mszy świętej w niedziele i święta mówią prawa kościelne?
Czytaj uważnie.
Nie uważam aby uczestnictwo w pielgrzymkach oraz we mszy i modlitwa wyklucza "przestrzeganie zasad jakie chrześciijanin otrzymał od Boga". Ale uważam, że "katolik na pokaz" nie jest katolikiem. Katolikiem (a raczej chrześcijaninem) jest ten kto wierzy, a nie ten "kto chodzi". Boga ma się w sercu, a nie w kościele (lub Kościele).
Nie interesuje mnie w tej sprawie prawo kościelne (bo jest ludzkie) lecz boskie.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

bigran
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Sty 27, 2006 1:31 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Tpp, nie zauważyłem, byś w poprzednim poście pisał coś o "katoliku na pokaz". Pisałeś o pielgrzymkowaniu, bywaniu przynajmniej w niedzielę w kościele i modlitwie oraz o alternatywie do ww. jaką jest przestrzeganie zasad otrzymanych od Boga. No, ale mniejsza z tym. Z tematu politycznego, zrobił się temat religijny.
Powrót do góry

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Sty 27, 2006 9:51 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ediii napisał:
Hmmm Estoril szanuję Twoje zdanie, ale dla mnie Roman Giertych to największy debil na scenie politycznej! Uszanuj moje zdanie! Mama (mądra kobieta) przekazała mi wystarczającą wiedzę bym odróżnił dobro od zła!

Nie szanuję Twojego zdania i mam gdzieś czy Ty szanujesz moje.
Ediii napisał:
I nie martw się o mnie Estorilku... ze mną wszystko w największym porządeczku Smile

Odetchnąłem z ulgą bo polubiłem sympatycznego forumowicza Ediiiego i jakbym teraz wyglądał , gdyby okazał się sympatycznym inaczej.To jak Ediii , śmigasz po becikowe?
bigran napisał:
Pozwolę na kilka słów wątpliwości co do treści Twojej arcydłygiej wypowiedzi, którą domyślny braiw0rker zresztą prognozował ). Wyrażnie widać w niej wybiórcze, wygodne myślenie:
estoril napisał:
Wychodzą na scenę nowe śmieszne twory typu Platforma , jacyś Demokraci , czy nowa lepsza lewica.Składy stare , "poglądy" nowe.

Jak najbardziej zgoda, tylko zapomniałeś dopisać do swojej wyliczanki jeszcze jakiś PiS. Też mi nowe twarze: Kaczyńscy, Jurek, Marcinkiewicz. Gdzie się podziały PC, AWS, ZChN? Wiadomo gdzie!

Nic nie zapomniałem.Gdybym chciał wyliczać wszystkie twory , zabrakłoby tu miejsca.Co do Kaczyńskich i Jurka to nie uważam , żeby zmienili poglądy.Przeciwnie.Szanuję ich właśnie za to , że tych poglądów nie zmieniają.Bezmyślni mówią , że tylko krowa nie zmienia poglądów ale jako że są bezmyślni zapominają o tym , że świnia zmienia je wciąż.
bigran napisał:
Wolałbym, by "toruński patriotyzm" raczej nie koncentrował się na kwestiach typu "wrocławska mafia".

To nie "toruński patriotyzm" koncentruje się na "wrocławskiej mafii" ale "wrocławska mafia" na "toruńskim patriotyźmie".Gdybyś znał toruńskie media , wiedziałbyś , że tam temat "Polsat" praktycznie nie istnieje.Bo niby o czym tu mówić.Są sprawy znacznie ważniejsze.Oczywiście są poruszane kwestie wulgarnej propagandy antyprawicowej i antykatolickiej szerzonej przez masońskie środowiska mediów prywatnych (wiadomo : Polsat , TVN) ale to naprawdę nie są tematy dnia i tylko stereotyp wykształcony przez wyżej wymienionych w wielu takich jak Ty obrazuje Toruń jako centrum wszelkiego zła.
bigran napisał:
Nie takich sformułowań należy oczekiwać od rozgłośni katolickiej.

Kolejny dowód na to , że nie masz pojęcia , o czym mówisz."Wrocławska mafia" to moje sformułowanie.
bigran napisał:
Może przeciwstawianie się "złu" poprzez modlitwę byłoby tu odpowiedniejsze dla tych "patriotów"?

Co masz do zarzucenia modlitwom w "Radiu Maryja"?
bigran napisał:
Naprawdę potrafisz oceniając programy polskich partii politycznych określić które są prawdziwie lewicowe, a które prawicowe? Nie chodzi mi o stwierdzenia rodzimych polityków o tym, po której stronie politycznego stołu według ich samych te partie się znajdują.

Widzisz , tym sie właśnie różnimy.Ja wiem , co to prawica , Ty nie.Dla mnie to określenie jednoznaczne , dla Ciebie nie.Nie chciałem tego pisać ale zrobię to , żebyśmy sie lepiej zrozumieli.To , co Wielu takich jak Ty i Wasz Wrocław nazywa prawicą , dla mnie jest zwykłą żydokomuną.
bigran napisał:
No i widzisz znowu źle, bo to że się z kimś nie zgadzam, nie oznacza,że wrogo się nastawiam. I tak jest również z moim nastawieniem do Ciebie. Może u Ciebie to troszkę inaczej wygląda, ale to nie mój problem.

Mylisz się , absolutnie nie czuję do Ciebie wrogości.Przeciwnie.Chociaż widzę w Tobie duży wpływ zupełnie obcych mi przekonań , ludzi i manipulacji z ich strony , to uważam , że jesteś jedynym w miarę kulturalnym dyskutantem i jak narazie jedynym oponentem , który w tym temacie stara się coś powiedzieć.
tpp napisał:
Aby cosik było katolickie to najpierw MUSI być chrześcijańskie

Nie ma to jak komunista ocenia katolicyzm.

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 7:28 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

bigran
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Sty 27, 2006 11:37 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

estoril napisał:
Co masz do zarzucenia modlitwom w "Radiu Maryja"?

Ależ nic! Kiedyś Radio Maryja złapało mnie w okolicach Brzegu (dość blisko Wrocławia!), kiedy to słuchając sobie w samochodzie "Trójki" nagle zamiast zapowiadanego kawałka Eminema pojawił się blok modlitewny rozgłośni toruńskiej. Wrażenie niesamowite Exclamation

estoril napisał:
Widzisz , tym sie właśnie różnimy.Ja wiem , co to prawica , Ty nie.Dla mnie to określenie jednoznaczne , dla Ciebie nie.Nie chciałem tego pisać ale zrobię to , żebyśmy sie lepiej zrozumieli.

Z tych samych powodów, krótko: współczujący PiSowski konserwatyzm, rozdawnictwo socjalnych prezentów, lewicowy populizm, brak pomysłu na gospodarkę, poza ugodowym ukłonem w stronę partii chłopskich nazywasz programem ugrupowania prawicowego? Jak na razie, to PiS zaprezentował skuteczniejszy i trafniejszy marketing a'la Kurski, co stanowi zły prognostyk dla kraju.A wczoraszy wybór spośród swoich szeregów byłego członka PZPR do Krajowej Rady Sądownictwa? Jedynie co PiS dokładnie i trafnie zrobił to wyliczył nam społeczne bolączki w kraju. Ale to potrafi większość narodu!
Powrót do góry

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Sty 27, 2006 11:39 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

estoril napisał:
Nie ma to jak komunista ocenia katolicyzm.

Nie katolicyzm, tylko RM, nie stawiaj znaku równości między katolicyzmem a RM, bo "warunkiem katolickości jest zgoda, wierność nauczaniu wyrażonemu przez Konferencję Episkopatu" - cytat nie z Michnika, ale z księdza prał. Charlesa Scicluny, promotora sprawiedliwości i eksperta Kongregacji Nauki i Wiary.

Co na to inni "komuniści"?

"Ponieważ jednak [katolickie rozgłośnie radiowe i telewizyjne] wykonują dzieło duszpasterskie, konieczne jest, aby miały otwarte i pełne zaufania relacje z Biskupami, ze względu na odpowiedzialność właściwą im na tym polu."

To nie z audycji Polsatu, tylko z przemówienia Benedykta XVI. Ok, więc jak jest ze wzmiankowanymi Biskupami?

"Radio Maryja budzi niepokój polskich biskupów" - nie TVN, ale sekretarz generalny Episkopatu Polski, bp Piotr Libera.

"Jeżeli Radio Maryja chce być katolickie to powinno kształtować jedność Kościoła, a tymczasem działalność tej rozgłośni prowadzi do rozbicia. "- Załgana TV publiczna? Nie, to Prymas Polski, Kard. Józef Glemp.

bigran
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Sty 27, 2006 11:46 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

„Bez zmiany chorobliwego mechanizmu, gdy wszystko toczy się według pomysłów politycznych jednego człowieka nie da się naprawić sytuacji i uratować prawicy”. Czy to powiedział Tusk? Nie, Kaczyński. Prezes.
Powrót do góry

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Sty 28, 2006 12:33 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Oj brainek , spodziewałem sie więcej po Tobie.
Co to miało być?Parę cytatów ogólnych , które nic nie podważają plus chyba ze dwa (te niby krytykujące) jakieś takie nijakie , jedno wręcz wyrwane z kontekstu.Poza tym dobrze wiesz , co myślę o niektórych "autorytetach".Równie dobrze mógłbyś zacytować Kwaśniewskiego.
A może byś tak znalazł jakieś cytaty ze spotkania Radio Maryja z Janem Pawłem II ?

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 7:29 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Sty 28, 2006 12:48 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

bigran napisał:
estoril napisał:
Widzisz , tym sie właśnie różnimy.Ja wiem , co to prawica , Ty nie.Dla mnie to określenie jednoznaczne , dla Ciebie nie.Nie chciałem tego pisać ale zrobię to , żebyśmy sie lepiej zrozumieli.

Z tych samych powodów, krótko: współczujący PiSowski konserwatyzm, rozdawnictwo socjalnych prezentów, lewicowy populizm, brak pomysłu na gospodarkę, poza ugodowym ukłonem w stronę partii chłopskich nazywasz programem ugrupowania prawicowego? Jak na razie, to PiS zaprezentował skuteczniejszy i trafniejszy marketing a'la Kurski, co stanowi zły prognostyk dla kraju.A wczoraszy wybór spośród swoich szeregów byłego członka PZPR do Krajowej Rady Sądownictwa? Jedynie co PiS dokładnie i trafnie zrobił to wyliczył nam społeczne bolączki w kraju. Ale to potrafi większość narodu!

Ostatnie zdanie w cytacie , którym sie posłużyłeś nie dotyczyło zdań poprzednich lecz zdania następnego , które pominąłeś.
To tyle , bo tych frazesów już nie chciało mi się dokładniej czytać.Jest paru takich , nie umiejących wymówić literki "r" , którzy je w kółko powtarzają bo nic innego do powiedzenia nie mają.

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 7:29 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

bigran
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Sty 28, 2006 8:46 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

estoril napisał:
Ostatnie zdanie w cytacie , którym sie posłużyłeś nie dotyczyło zdań poprzednich lecz zdania następnego , które pominąłeś.

No tak, fascynujące! A jaka konstrukcja zdania! No to w takim razie jedno zdanie: Make peace not PiS.
estoril napisał:
To tyle , bo tych frazesów już nie chciało mi się dokładniej czytać.

Bardzo wygodne ,uniwersalne stwierdzenie.
estoril napisał:
Jest paru takich , nie umiejących wymówić literki "r" , którzy je w kółko powtarzają bo nic innego do powiedzenia nie mają.

No jest, na przykład Kazimiera Szczuka. Ma wadę wymowy oraz pokazuje się w telewizji, w której ludzie - według Ciebie - nic do powiedzenia nie mają (czy jakoś tak).

No a tu Twoje stanowisko jest już zupełnie przejrzyste: zacytuję brainw0rkera:
brainw0rker napisał:
"Ponieważ jednak [katolickie rozgłośnie radiowe i telewizyjne] wykonują dzieło duszpasterskie, konieczne jest, aby miały otwarte i pełne zaufania relacje z Biskupami, ze względu na odpowiedzialność właściwą im na tym polu."

To nie z audycji Polsatu, tylko z przemówienia Benedykta XVI. Ok, więc jak jest ze wzmiankowanymi Biskupami?

I Twoja odpowiedź estoril:
estoril napisał:
Poza tym dobrze wiesz , co myślę o niektórych "autorytetach".Równie dobrze mógłbyś zacytować Kwaśniewskiego.

Głowa Kościoła katolickiego myli się w tych słowach? A może nie jest dla Ciebie wystarczającym autorytetem, bo jest nim wyłącznie o. Rydzyk?
Powrót do góry

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Sty 28, 2006 1:00 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie bądź bezczelny bigran.Mamy zabawiać się w dopasowywanie cytatów do odpowiedzi?To już jest przegięcie i takie zabawy na forum to nic innego jak c h a m s t w o i awanturnictwo.
Tego chcesz?
brainw0rker napisał:

To nie z audycji Polsatu, tylko z przemówienia Benedykta XVI.

Twoja odpowiedź:
bigran napisał:
Bynajmniej nie czuję potrzeby, by "do przesr..nia" rozwodził się nad wszystkim!

Diametralnie zmieniłem o Tobie zdanie.Jeżeli nie zreflektujesz się , masz ignora i odpowiedzi ode mnie już nie otrzymasz.

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 7:30 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, ... 13, 14, 15  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Nie tylko szachy (ogólne)
Strona 2 z 15