Nie bądźcie naiwni.To grupa i d i o t ó w robiła sobie happening.Do czasu...
Jak można przeczytać na www.gazeta.pl:
"Autor dzieła pragnie pozostać anonimowy. Wiadomo jedynie, że jest zawodowym plastykiem z Wrocławia, na co dzień trudni się komiksem i projektowaniem okładek płyt. Ma też na koncie kilka prestiżowych nagród.
Zainteresowanym wyjaśnia symbolikę swego dzieła: "Twarz ojca jaśnieje blaskiem, ponieważ jest jak latarnia wskazująca nam, zbłąkanym, drogę pośród ciemności" - pisze. Zaznacza, że oko w piramidzie, wbrew złośliwym opiniom, nie jest grafiką przerysowaną z odwrotnej strony dolara, lecz symbolem Stwórcy. A tym, którzy będą śmiać się z dwóch bliźniaczych kaczuszek, tłumaczy, że słabe i bezbronne zwierzątka zawsze znajdą schronienie pod połami sutanny ojca dyrektora.
"Życie Warszawy" pisze, że najbardziej rozchwytywanym dziełem sztuki w internecie stał się olejny portret o. Tadeusza Rydzyka. Już osiągnął cenę ponad 6 tys. zł."
No więc jak to jest? Happening? Grupa idiotów? Do czasu?
Nawet jeśli happening i podpucha , to dlaczego od razu idioci?No i to złowrogie : do czasu...
A może po ostatnich wyborach wolno będzie w Polsce tworzyć jedynie słuszne dzieła sztuki? Może oprócz tego zabronić ludziom myśleć nieprzychylnie o obecnej chorej sytuacji jaką mamy w kraju (media toruńskie - polityka - władza), bo jakiś dyżurny cenzor uznał, że coś jest niepoprawne, uwłacza i uraża? Sztucznie skleconą większością głosów skazywać na szafot? No ale to temat na inny temat .
Niezależnie od tego, że masz bigran świętą rację, radzę teraz uważnie patrzeć pod nogi. Właśnie wkroczyłeś na pole minowe.
PS Jeden z naszych przesympatycznych kolegów, słynący tu z oryginalnych i długich (aczkolwiek wcale nie za długich) postów, zapewne porwie się teraz na New World Record w kategorii the Longest Forum Post Ever
Nie mogę się doczekać... _________________ pay attention or pay the price
Nie będę się rozpisywał , odpowiem jedynie na parę rzeczy Tobie bigran bo widzę , że masz czasami kłopoty ze zrozumieniem za pierwszym razem prostych zdań.
bigran napisał:
Jak można przeczytać na www.gazeta.pl:
"Autor dzieła pragnie pozostać anonimowy. Wiadomo jedynie, że jest zawodowym plastykiem z Wrocławia, na co dzień trudni się komiksem i projektowaniem okładek płyt. Ma też na koncie kilka prestiżowych nagród.
No proszę , już w pierwszych zdaniach pojawiają się dwie nazwy własne , przez które mój popołudniowy posiłek chyba się zmarnuje.
bigran napisał:
"Życie Warszawy" pisze, że najbardziej rozchwytywanym dziełem sztuki w internecie stał się olejny portret o. Tadeusza Rydzyka. Już osiągnął cenę ponad 6 tys. zł."
No więc jak to jest? Happening? Grupa idiotów? Do czasu?
Nawet jeśli happening i podpucha , to dlaczego od razu idioci?No i to złowrogie : do czasu...
Happening , to akurat powinieneś zrozumieć bo określiłem tę błazenadę dość delikatnie.Poza tym śledziłem tę "aukcję" i widziałem tam "oferty" ponad 120 000 zł a uczestniczyło w niej już nie kilkanaście a kilkadziesiąt osób.Więc co to było Twoim zdaniem?
A dlaczego idioci?To chyba jasne.W moim mniemaniu ktoś , kto robi coś bez sensu przez wiele godzin nie jest normalny.Bo jaki to miało sens , ani nie było śmieszne , ani ciekawe , ani oryginalne , jedynie dziecinne.
Złowrogie :do czasu?Co w tym złowrogiego?Z pewnych powodów przerwano tę głupawą zabawę , więc chyba użyłem odpowiednich słów.
bigran napisał:
A może po ostatnich wyborach wolno będzie w Polsce tworzyć jedynie słuszne dzieła sztuki? Może oprócz tego zabronić ludziom myśleć nieprzychylnie o obecnej chorej sytuacji jaką mamy w kraju (media toruńskie - polityka - władza), bo jakiś dyżurny cenzor uznał, że coś jest niepoprawne, uwłacza i uraża? Sztucznie skleconą większością głosów skazywać na szafot? No ale to temat na inny temat .
Hehe...widzisz bigran , tak się składa , że nie śmieszą mnie Twoje "humorystyczne" posty , za to bardzo śmieszą te , w których piszesz tonem poważnym.Co za tezy!Jaka mądrość!
Sytuacja jest chora , nawet bardzo ale z zupełnie innych powodów i nie to , o czym piszesz jest chore a to co piszesz.
Na koniec jeszcze do brainw0rkera.To nie do końca tak , jak być może myślisz.Moi jednak nie wygrali.Prawda , Kaczuszki są fajne.W PIS-ie też jest sporo świetnych ludzi , niestety to jak dla mnie trochę za mało.Ogólnie za dużo tu jeszcze liberalizmu.Z nadzieją jednak patrzę w przyszłość.Romek od dawna kształci młodzież i jeżeli nie jemu to może im kiedyś się powiedzie.
Może by tak tpp przeniósł ten wątek do nowego tematu.Jeżeli chcecie , tam możemy dać czadu.
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 7:24 pm, w całości zmieniany 1 raz
Roman Giertych ... ?? Przecież on jest straszny ... nie ma większego debila na scenie politycznej ... jestem w pełni swiadomy swych słów!! Nie chce mi sie tłumaczyc co jak i dlaczego ... kto ma wiedziec to wie ... _________________ Jeszcze nigdy, tak wielu, nie zawdzięczało tak wiele, tak nielicznym
Ediii , od kogo się dowiedziałeś?Mama tak mówi?Debili ci u nas dostatek ale żeby Romek...?Przeproś , mamie powiedz , że się myli a o wszystkim zapomnimy.
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 7:24 pm, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Czw Sty 26, 2006 8:12 pm Temat postu:
LOL Romek <------------- nasz jedyny prawdziwy bohater ;p _________________ "Czego nie wiem, tego się lękam; czego się lękam, tego nienawidzę; czego nienawidzę, to chcę zniszczyć."
(Jonathan Caroll)
Zaczynam martwić się o Ediiiego bo tak - na początku chciałem napisać , że po becikowe to pierwszy poleci ale mam coraz większe wątpliwości.Bo kto najbardziej nienawidzi Romka?Jest taka grupa ludzi (fee , brrr) i podobno to 5% populacji męskiej.Pomijając już fakt , że są niezdolni do wypracowania becikowego , można powiedzieć , że skrzywdzeni przez "matkę naturę" w tak ohydny sposób , nigdy nie polubią strażnika jej praw.
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 7:25 pm, w całości zmieniany 1 raz
Może i Romkowi można dużo zarzucic, ale bracia kaczuszki są poza wszelką konkurencją, takich błaznów Polska scena polityczna dawno nie miała, a całośc dopelnia przesliczne oblicze naszej pierwszej damy. Jeśli o nią chodzi to może i Chuck potrafi znaleźc punkt "g" u Miriam i niczego się nie boi, ale tego "towaru" na pewno by się nie tknął.
Może i Romkowi można dużo zarzucic, ale bracia kaczuszki są poza wszelką konkurencją, takich błaznów Polska scena polityczna dawno nie miała, a całośc dopelnia przesliczne oblicze naszej pierwszej damy. Jeśli o nią chodzi to może i Chuck potrafi znaleźc punkt "g" u Miriam i niczego się nie boi, ale tego "towaru" na pewno by się nie tknął.
Rozglądasz się za towarem w tym przedziale wiekowym?To ciekawe ale na gerontofilię też nic nie poradzę.
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 7:25 pm, w całości zmieniany 1 raz
Uderz w polityczny stół a estoril się odezwie! Teraz tylko należy sprawdzić długość Twojego postu i ewentualnie odebrać nagrodę o której pisze braiw0rker:
brainw0rker napisał:
(...)w kategorii the Longest Forum Post Ever (...)
Przypuszczałem, że napiszesz mądrze i złośliwie ale pomyliłem się. Ty napisałeś jedynie złośliwie.
estoril napisał:
Hehe...widzisz bigran , tak się składa , że nie śmieszą mnie Twoje "humorystyczne" posty , za to bardzo śmieszą te , w których piszesz tonem poważnym.Co za tezy!Jaka mądrość!
Jakoś niespecjalnie się tym przejmuję .
Do reszty Twojego postu nie będę się odnosił, bo po co? Szanuję to, że masz swoje zdanie, ale dziwi mnie, że tak od razu rzucasz się na tych, którzy je także mają,tyle że odmienne od Twojego
Przypuszczałem, że napiszesz mądrze i złośliwie ale pomyliłem się. Ty napisałeś jedynie złośliwie.
Ależ pisałem w bardzo spokojnym tonie.Chcę być jedynie szczery.Sam mówisz , że nastawiłeś się do mojej złośliwej odpowiedzi więc już na starcie w tle widziałeś czarne chmury.Teraz wyobraź sobie słoneczko , plażę i przeczytaj to jeszcze raz a najlepiej pomiń cytaty z własnych wypowiedzi bo mogą ten sielankowy nastrój zakłócić.Zobaczysz , że nie było tak źle.
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 7:26 pm, w całości zmieniany 1 raz
Wielkie FUCK
Nie wiem czy zauważyliście ale to nie temat o polityce.
Nie wiem czy zauważyłeś ale zauważyliśmy to juz dawno.
Tpp przeniesie to w inny temat.(za to mu płacą )Trochę mu utrudniłeś bo teraz będzie musiał bawić się w wycinanki.
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 7:26 pm, w całości zmieniany 1 raz
Może jak tpp przeniesie post to rozwieje przy okazji największą zagadkę forum (patrz poll by brainw0rker). Wcale nie gustuję w tej kategorii wiekowej, po prostu jak mi się zdarzy ją zobaczyc w TV zaraz po obiedzie to no cóż (no comments). Skoro siedzimy w polityce to polecam Akurat - "Wie-jska", niezła piosenka. A na koniec dla zorientowanych:
"Tylko Chuck Norris potrafi wymówic "Hong Kongu""
Niestety ale Cię zmartwię - nie płacą (ale przeniosłem). _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński
Oj schlebiasz sobie estoril, skąd Ci przyszło do głowy, że Twoje złośliwe posty to dla mnie jakieś groźne "czarne chmury"? Pisz sobie złośliwie, skoro inaczej nie chcesz, bądź też nie potrafisz. Musi Ci być ciężko w życiu, skoro tak wiele wypowiedzi traktujesz jak prowokację z jednoczesnym obowiązkiem odszczekania się "innowiercom".