| Poprzedni temat :: Następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
seadog Nowy

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 5:37 pm Temat postu: SPRZEDAJE MULTUM MATERIAŁÓW SZACHOWYCH KAŻDY COŚ ZNAJDZIE |
|
|
|
Witam wszystkich kolegów szachistów!
Posiadam materiały szachowe chętnie wymienię lub sprzedam. |
|
| Powrót do góry |
|
K_M_K Hetman

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 10:09 am Temat postu: |
|
|
|
Proszę o link do strony, na której masz swoją ofertę - spis tych rzeczy. _________________ Im dłużej żyję, tym staję się coraz bardziej sentymentalny. |
|
| Powrót do góry |
|
Ediii Hetman

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 10:31 am Temat postu: |
|
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
seadog Nowy

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 3:10 pm Temat postu: |
|
|
|
Raczej piszcie na gg a książki jeśli chcecie pochodzą z mojej biblioteki znajdują sie na www.szachysklep.blog.onet.pl |
|
| Powrót do góry |
|
acidity Hetman

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 4:52 pm Temat postu: |
|
|
|
Zmienny jesteś... Najpierw raczysz nas nielegalnymi kopiami (nie żebym miał coś przeciwko, ale ogłaszanie się publiczne to lekkie przegięcie), teraz tutaj piszesz, że książki pochodzą z twojej biblioteki a na stronie | Cytat: | | Posiadam również szachy i szachownice, zegary, encyklopedie szachowe i wiele innych. Zainteresowanych kupnem proszę o wysłanie mi wiadomości e-mail na camperx@wp.pl albo camperx@poczta.onet.pl lub telefonicznie 0 888 69 28 28 oraz przez gadu-gadu 2949921. Wszystkie książki i akcesoria są nowe w idealnym stanie. | W ostatnie zdanie wierzę, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie sprzedawałby używanych ksiażek po cenach wyższych niż jakimkolwiek sklepie czy księgarni
www.arden.szachy.pl ; www.lukachess.com ; www.mistagerling.4me.pl/sklep/VirtualStore.cgi ; |
|
| Powrót do góry |
|
Janczewski Hetman

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 5:03 pm Temat postu: |
|
|
|
To znaczy, że sprzedając nowe książki drożej niż w jakimkolwiek sklepie czy księgarni jest się przy zdrowych...., chciałem powiedzieć, że facet dobre samopoczucie ma zwyczajnie i już i dobrze nam tak  _________________ Ja Ciebie też |
|
| Powrót do góry |
|
seadog Nowy

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 8:06 pm Temat postu: |
|
|
|
Nie piowiedziałem że książki są używane. Są nowe leżą stertami w paczkach i na półkach stan ich jest idealny. |
|
| Powrót do góry |
|
seadog Nowy

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 8:08 pm Temat postu: |
|
|
|
Pardon ale nikt nic nie mówił o nielegalnych kopich. Skąd wiesz że to nie były oryginały? |
|
| Powrót do góry |
|
morton Skoczek

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 8:48 pm Temat postu: |
|
|
|
| seadog napisał: | | Nie piowiedziałem że książki są używane. Są nowe leżą stertami w paczkach i na półkach stan ich jest idealny. |
Jak na mój gust to doliczyłes do ceny każdej książki w księgarni swoją prowizję - 3 zł  |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 9:00 pm Temat postu: |
|
|
|
A czy ta działalność gospodarcza jest zarejestrowana? _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
bigran Hetman

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 9:22 pm Temat postu: |
|
|
|
| morton napisał: | | seadog napisał: | | Nie piowiedziałem że książki są używane. Są nowe leżą stertami w paczkach i na półkach stan ich jest idealny. |
Jak na mój gust to doliczyłes do ceny każdej książki w księgarni swoją prowizję - 3 zł  |
Nieprawda  doliczył również po 4 zł. (Goleniszczew) i 5 zł. (Dworecki). Reszty nie chciało mi się już sprawdzać.
Może będą jakieś promocje . Ale to wolny kraj (podobno), więc teoretycznie każdemu wolno sobie pohandlować .
| tpp napisał: | | A czy ta działalność gospodarcza jest zarejestrowana? | No właśnie - trzeba się uczciwie dzielić z fiskusem  . Budżet państwa będzie potrzebował wyjątkowo dużo pieniędzy . |
|
| Powrót do góry |
|
seadog Nowy

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 9:51 pm Temat postu: |
|
|
|
Nie musze ponieważ to moje prywatne zbiory a nie sklep |
|
| Powrót do góry |
|
bigran Hetman

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 9:57 pm Temat postu: |
|
|
|
To raczej napisz tutaj np.: "Prywatne zbiory Bartka", a nie "Sklep szachowy Bartka". |
|
| Powrót do góry |
|
tpp Hetman

|
Wysłany: Wto Sty 03, 2006 6:52 am Temat postu: |
|
|
|
| seadog napisał: | | Nie musze ponieważ to moje prywatne zbiory a nie sklep | hmm, a czym TO się różni?! Weź pod uwagę, że nie chodzi/biega mi o sprzedawcę w sklepie ale o jego właściciela. (konsultowałeś swoją decyzję z prawnikiem lub doradcą handlowym?, Urząd Skarbowy dobiera się również do aukcji internatowych). _________________ Myślenie jest rzeczą ludzką więc myśl gdy jesteś człowiekiem.
www.kolegiumsedziow.prv.pl - konkurs Przepisów gry. Zapraszam, Tomasz Ptaszyński |
|
| Powrót do góry |
|
wojtzuch Hetman

|
Wysłany: Wto Sty 03, 2006 10:52 am Temat postu: |
|
|
|
Nie moja działka, ale z tego, co pamiętam, chodziło o wymóg umowy cywilnoprawnej (co się wiąże z podatkiem od czynności cywilnoprawnych czy tak jakoś) przy transakcji na określoną kwotę. A ta wynosi, zdaje się, ok. 1000 zł. Chyba że działalność ma charakter powtarzalny blablabla, czyli gospodarczy, ale to już sprawa uznaniowa. |
|
| Powrót do góry |
|
|