Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

CENZURA na forum
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 12:35 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:
proponuję dzień 30 października ogłosić Dniem Żałoby Forumowej

Tylko lk85 nie uszanował żałobnej ciszy, nienawiść do haviego wzięła górę nad wyciszeniem i smutną refleksją... Very Happy

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 1:43 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:
wzięła górę nad wyciszeniem i smutną refleksją... Very Happy
hmm, i to są słowa zwolennika wolności słowa!
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Ediii
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 2:58 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ja sadzę ze tu zaszło pomylenie pojęc! Wolnosc słowa tak...ale czy w momencie "minuty ciszy" nalezy wygłaszac swoje mądrości?? To chyba niegrzeczne...

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 6:30 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

tpp napisał:
brainw0rker napisał:
wzięła górę nad wyciszeniem i smutną refleksją... Very Happy
hmm, i to są słowa zwolennika wolności słowa!

tpp, zostawiłeś poczucie humoru w innych spodniach? Laughing

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 9:11 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Pragnę Cię poinformować (a może Ci donieść), że poczucie humoru mam takie samo (czyli jak zwykle dobre) bo spodnie mam te same co przy pisaniu tamtego postu (tylko nieco lżejsze bo wyprane) Rolling Eyes
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Last_Knight
Goniec
Goniec

PostWysłany: Pon Paź 31, 2005 10:03 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

tpp edytuj post bo zaraz brainw0rker rzuci hasłem związanym z wypraniem twojego poczucia humoru Wink . Przy nim trzeba uważać co się pisze Smile
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Wto Lis 01, 2005 9:20 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

hehehe...
ale spoko, nie musi się śpieszyć z edycją swojego postu, teraz jakby co może zedytować mój Wink

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Gru 21, 2005 1:05 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

WYKRAKAŁEM Exclamation
Ostatnio niesforni forumowicze znów ośmielili się pogwarzyć sobie o p2p. Wszystko kulturalnie, zgodnie zarówno z regulaminem forum, prawem Bożym jako i stanowionym. Bo nawet jeśli przyjąć, że ściąganie piratów i ich użytkowanie przestępstwem jest, to chyba rozmowa o przestępstwie już przestępstwem nie jest?!
Ktoś jednak sądził inaczej i temat zamknął. Słynne ciach stało się ciałem...
Założyłem więc nowy temat: "Kazaa i programy szachowe, czy jest możliwe?(2)"; wiadomo - przekorne ze mnie bydlę. Nie po to, żeby doradzać jak ściągać czy udostępniać do ściągania. Napisałem w nim o tym, że dyskusja nad legalnością p2p - a tpp radził się z nią zapoznać - jest tu bez sensu, bo udowodnił to casus Rathi. No i jeszcze mi się wymknęło, że zgodnie z przewidywaniami na forum zapanował tepepizm - zamkniecie tamtego tematu o tym świadczy.
Potem jeszcze niejaki _sephiroth coś dorzucił i przez jakieś parę godzin już tam nie zaglądałem. Wieczorkiem chciałem zobaczyć co się dalej w sprawie dzieje. Wyobraźcie sobie moje zdumienie - post _sephirotha (który jest w zasadzie zgodny z tepepizmem) został przeniesiony do tego poprzedniego zamkniętego wcześniej tematu, a mój temat jak i post szlag trafił. Wykonano ciach, bez słowa wytłumaczenia, podania przyczyny czy motywu. Bo pan cenzor nie uważa widać, że musi się zniżać do poziomu zwykłego użytkownika i mu to wytłumaczyć. Jak mu się użytkownik nie podoba to ma władzę zamknąć mu gębę i kropka.
Napisałem jeszcze do Admina żeby się upewnić w tym, co i tak wiedziałem...
tpp, nie będzie zganiania na az! Że tez masz czelność polecać komuś do lektury temat o legalności p2p! Wiesz dobrze, że gdybyś wtedy był moderatorem - nigdy by się ten temat nie rozwinął, utrąciłbyś go od razu bo Ci nie było w smak! Tak jak to teraz zrobiłeś z tematem "Kazaa i programy szachowe, czy jest możliwe?". Nie byłoby brainw0rkera na forum, bo tam pierwsze niezdarne kroki stawiał... Wyciąłbyś go w pień, i cholera Cię wie czy swoim bezmyślnym ciach nie pozbyłeś się z forum kogoś nowego i teraz!
Więc siedzę po nocy i piszę o tym ku przestrodze wszystkim - niech wiedzą jakimi metodami działasz i po jakie środki sięgasz, kiedy brak Ci argumentów w dyskusji. I ostrzegam - tego postu nie waż się tknąć, tym razem skopiowałem go sobie do Worda (pirackiego...) i roześlę na pw do wszystkich aktywnych użytkowników tego forum, jeśli go usuniesz. Choćbym miał cały dzień nad tym spędzić - zadam sobie ten trud jeśli to pozwoli otworzyć wszystkim oczy na Twoje postępowanie. Nie wiem ilu jeszcze użytkowników w ten sposób przywołałeś do porządku, ale od brainw0rkera ruki po szwam! Jak to pisał niesławnej pamięci havi - umieszczę to tam, gdzie Twoje świętokradzkie łapki nie sięgają!

I tak to, drodzy forumowicze, historia zatoczyła pełne koło... Po napisaniu 200 postów wróciłem do punktu wyjścia - darcia kotów z tpp na temat legalności p2p i wolności słowa na dodatek...

bigran
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Gru 21, 2005 9:37 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

No cóż, w sprawie p2p jak najbardziej powinno się mieć swoje zdanie. W zasadzie na każdy, dowolny temat powinno się mieć swoje, własne zdanie Very Happy , często niekoniecznie zbieżne z opiniami większości.
Niestety p2p i związane z tym piractwo bardzo często piętnują ci, którzy z legalnym oprogramowaniem mają niewiele wspólnego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

keino
Pion
Pion

PostWysłany: Sro Gru 21, 2005 1:15 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Myśle tpp że forum na Białorusi to miejsce dla ciebie.Tam takich ludzi potrzebują.
Powrót do góry

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Gru 21, 2005 10:56 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Na Białorusi potrzebują nie wolnomyślicieli lecz wolno myślących. W dodatku tam, ten temat nie mógłby istnieć.
Jestem przeciwny postom gdy są wskazówką dla złoczyńców. Ale popieram legalną pomoc. p2p może służyć legalnej działalności i posty w takim duchu będą mile widziane.

Szachiści jako osoby inteligentne wiedzą co można a co nie.

Temat przenoszę do [dla zarejestrowanych] - kłótnie w swoim gronie.

bigran
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Cze 28, 2006 6:06 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

[mod.K_M_K]

Ten tekst nic nie wnosi do tematu "ChessHere", a świadczy tylko o jego autorze bawiącym się "brzydkim słowem". Jak dziecko co cosik usłyszy i powtarza.
tpp
Powrót do góry

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Cze 28, 2006 7:26 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Mnie też dzisiaj dosięgła karząca ręka moderatora. Rozeszło się o "kurna". Cichutko zamiecione pod dywan - K_M_K zachowuje swój niepowtarzalny styl Confused

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Cze 28, 2006 7:30 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To akurat moje dziełko (na szybkiego wszedłem i pociachałem).
Nie zawsze "niemy" to K_M_K Wink

bigran
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Cze 28, 2006 8:07 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

A teraz tpp proszę, abyś w czynie społecznym wywalił wszystkie swoje teksty, które niczego nie wnoszą do tematów Exclamation
Przynajmniej wreszcie będziesz miał konstruktywne zajęcie i co równie ważne - będziesz go miał na bardzo dłuuuuugo Confused
I przynajmniej przez tę chwilę nie będziesz dzieckiem, które lubi robić na złość dorosłym.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Strona 3 z 4