Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

Mecz korespondencyjny
Idź do strony 1, 2, 3 ... 30, 31, 32  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lis 16, 2005 8:16 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

K_M_K napisał:
Ale po co są te serwery do gry korespondencyjnej? Ja gram z Arkoskim przez maile i smsy i uważam, że ta forma całkowicie wystarcza.

A może by tak zagrać korespondencyjnie jakiś meczyk tu na forum.Możemy podzielić się na dwie drużyny , wybór posunięć wyłaniać w drodze głosowania a tempo do ustalenia.Jest ktoś chętny?

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 9:27 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lis 16, 2005 9:56 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

estoril napisał:
A może by tak zagrać korespondencyjnie jakiś meczyk tu na forum.Możemy podzielić się na dwie drużyny , wybór posunięć wyłaniać w drodze głosowania a tempo do ustalenia.Jest ktoś chętny?

Idea
JAK NAJBARDZIEJ, wchodzę w to Exclamation

Last_Knight
Goniec
Goniec

PostWysłany: Sro Lis 16, 2005 10:34 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

estoril napisał:

Jak korespondencyjne(i do tego tak urozmaicone Idea ) to też w to wchodze Exclamation

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sro Lis 16, 2005 10:51 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Świetnie , jest nas już trzech.Czekamy na następnych.Oczywiście czym więcej tym lepiej.

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 8:05 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Lis 17, 2005 8:14 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Cześć.
No to jest nas czworo Smile
Jak najbardziej dwie drużyny Smile
Pomysł świetny Exclamation
Pozdrawiam
Krzysiek J.

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Lis 17, 2005 9:34 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Od biedy możemy zagrać dwóch na dwóch. Szczerze mówiąc liczyłem na więcej chętnych, ale odkąd havi zniknął jakiś marazm zapanował, nic się nie dzieje Laughing Miałem pomysł na konfrontację "forumowicze - turniejowicze" vs "nie - turniejowicze" choć teraz wydaje mi się to mało realne...

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Lis 17, 2005 10:06 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:
Od biedy możemy zagrać dwóch na dwóch. Szczerze mówiąc liczyłem na więcej chętnych, ale odkąd havi zniknął jakiś marazm zapanował, nic się nie dzieje Laughing Miałem pomysł na konfrontację "forumowicze - turniejowicze" vs "nie - turniejowicze" choć teraz wydaje mi się to mało realne...

Niezła myśl z tym podziałem.Trzeba chyba trochę poczekać na kolejne zgłoszenia.W tym temacie mamy małą "oglądalność".Gdyby tak ktoś z operatorów przeniósł to do nowego tematu o jakimś przyciągającym tytule byłoby nieźle.K_M_K ostatnio mało się udziela.Pozostaje prosić o pomoc tpp albo az.Jako że tpp jesteś w ostatnim czasie bardzo aktywny , do Ciebie na początek kieruję tę prośbę.

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 8:05 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

bielanek
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Lis 17, 2005 10:22 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Widzę, że szukacie chętnych... Piszę się na to! Wink Pozdrawiam
Powrót do góry

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Lis 17, 2005 11:22 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Drużyna "nie - turniejowiczów" rośnie w siłę Very Happy Co na to Koledzy Turniejowcy?

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Lis 17, 2005 11:35 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Już im rzuciłem rękawicę.I to na ich terenie.Odważnie , nie?

Powrót do góry

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lis 18, 2005 12:37 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Korzystając z okazji, póki jeszcze jestem. Pomysł świetny. Ale myślę że znam już z góry wynik tej rywalizacj Smile. Obecnie w turnieju u nas biorą udział co najwyżej II, a ile przynajmniej I jest na forum ? Aż boję się pomyśleć Smile. Niezaleznie od wyniku chętnie bym zagrał. Proponował bym jednak 3-4 dni na posunięcie. Dłuższy czas gry to i większa ranga pojedynku i trochę więcej czasu na zgadanie się co do posunięcia. Zresztą nigdzie nie jest powiedziane że trzeba odpowiadać dopiero w 3 czy 4 dniu, można przecież szybciej. Więcej czasu daje jednak większy komfort i trochę większe pole manewru.

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lis 18, 2005 12:56 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

W zupełności się z Tobą zgadzam.Może np nastąpić taka sytuacja , gdzie przy głosowaniu jakieś posunięcia będą miały tę samą liczbę głosów i będzie potrzebny dodatkowy czas na ostateczną decyzję.Przy innych może być jednogłośność i wtedy można przed czasem odpowiedzieć itd.Teraz najważniejsza sprawa to zebrać ekipę.My mamy już pięciu.Z turniejowiczów jesteś pierwszy więc zbieraj skład.Co się tyczy siły gry to bym nie przesądzał.I tak jesteście silni , a jak jeszcze wzmocniłby Was Arkoski ... .

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Pon Lut 25, 2008 8:06 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

petrosjan
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lis 18, 2005 1:22 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zapytałem już parę osób - te do których miałem nr gg - co o tym sądzą. Teraz, jak już wspominałem, trochę mnie nie będzie. Liczę jednak, że dorwę się któregoś dnia do kompa, więc może nie będzie tak źle. W najgorszym wypadku zobaczę w poniedziałek jak się sytuacja rozwija i kto jest chętny do gry.

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lis 18, 2005 8:08 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Cześć Smile
Widzę, że mnie koledzy wyrugowali na drugą stronę barykady Very Happy
Tak jakoś samo wyszło Smile
W takim razie pozwolicie, że będę się dalej w tym temacie wypowiadał po właściwej stronie, czyli na moim(naszym) turniejowiczów terytorium Smile
Szacuneczek Wink
Pozdrawiam
Krzysiek J.

Janczewski
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Lis 18, 2005 8:33 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

estoril napisał:
.My mamy już pięciu.Z turniejowiczów jesteś pierwszy więc zbieraj skład.Co się tyczy siły gry to bym nie przesądzał.I tak jesteście silni , a jak jeszcze wzmocniłby Was Arkoski ... .

Cześć.
No macie czterech raczej Smile a z forumowiczów to Petrosjan jest drugi to JA Very Happy Very Happy Very Happy byłem pierwszy Very Happy
Oczywiście potwierdzm, że będę grał, ale z racji tej, że ja turniejowicz Smile jestem, to siłą rzeczy zagram w drużynie turniejowiczów.
Pozdrawiam
Krzysiek J.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2, 3 ... 30, 31, 32  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Strona 1 z 32