Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

CENZURA na forum
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Paź 28, 2005 9:22 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

havi napisał:
co ci powiem to ci powiem ale ci powiem:
** ***** ******** ********** *** ******** ***** **** ** *** **** **** *** **** ******** ***** *** ** ****** * **** ***** * ***** ***** ** ***** *********** ***** * *** ********** **********
a co!
To alfabet morsa, czy jak? Jakbyś mógł, to przetłumacz, bo nie znam Wink

Faktem jest, że działanie cenzora automatycznego pozostawia wiele do życzenia, a niektóre wprowadzone tam słowa wulgarne nie są i to wypadałoby poprawić.

Propo postów haviego, to moim zdaniem są zbyt dosadne, szczególnie jeśli chodzi o słownictwo które dobiera, no i po kropce pisze z małej litery...(kogoś mi to przypomina, ale zachowam to dla siebie) Źle to o nim świadczy, ale czy trzeba się o to ciągle wykłócać? Nie widzę sensu stawiać ciągłych postulatów typu ban dla haviego, a jeśli już, to chyba lepiej to uczynić wysyłając prywatna wiadomość do admina, bo głoszenie ich publicznie tylko zaognia spór i prowokuje do kolejnych awantur.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Pią Paź 28, 2005 10:40 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Lysy napisał:
Faktem jest, że działanie cenzora automatycznego pozostawia wiele do życzenia, a niektóre wprowadzone tam słowa wulgarne nie są i to wypadałoby poprawić.

Niezłe jaja z tego wyszły. Ponieważ kilkukrotnie ponawiałem swój post, który zawierał zwrot "*** ****" admin, znudzony i rozdrażniony widać tą zabawą w poprawianie mnie dodał i ten zwrot do zakazanych.
No i jak mawia mój kolega "dorobił piź##ie uszy", bo patrzcie czegośmy doczekali i kto okazał się niepoprawny:

Krzysztof Kamil Baczyński:

Ruda chmura gradowa - ***
w kształt znużonego kota,
poziewając otwiera smutek
jak krajobraz z różu i złota.
Potem oczy zamyka; wspomnieniem
spada w kłębek płowego żalu
i w źrenicach z wolna utrwala
ludzi stojących wokoło i cienie.
15 październik 1941 r

I jeszcze fragmencik z "Pana Tadeusza":

Tak nas powrócisz cudem na Ojczyzny łono.
Tymczasem przenoś moję duszę utęsknioną
Do tych pagórków leśnych, do tych łąk zielonych,
Szeroko nad błękitnym Niemnem rozciągnionych;
Do tych pól malowanych zbożem rozmaitem,
Wyzłacanych pszenicą, posrebrzanych żytem;
Gdzie bursztynowy świerzop, gryka jak śnieg biała,
Gdzie panieńskim rumieńcem dzięcielina ****

Ale Mickiewicz to już w '68 był podpadnięty cenzurze, więc może i nie ma się czemu dziwić Laughing

kedzier15
Goniec
Goniec

PostWysłany: Pią Paź 28, 2005 1:00 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Havi na nic mądrzejszego Ciebie nie stać więc się nie odzywaj na ogólnym , chcesz coś do mnie napisać wyślij mi na pw może tam cenzura nie działa , a i wstydu sobie oszczędzisz.

brainw0rker napisał:

Gdzie bursztynowy świerzop, gryka jak śnieg biała,
Gdzie panieńskim rumieńcem dzięcielina ****

Brainw0rker super przykład.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Pawlo
Nowy
Nowy

PostWysłany: Pią Paź 28, 2005 2:55 pm
Temat postu: Re: CENZURA na forum
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:

Widać ta wzmiankowana *** **** nie ma odwagi ustosunkować się do mojej wypowiedzi, ale ma na tyle długie ręce żeby mnie "poprawiać" - i nie tylko znowu coś "wygwiazdkować" ale usunąć niewygodne dla siebie zdanie Exclamation Exclamation Exclamation
Na przyszłość proszę cię, niezbyt szanowny cenzorze, jeśli masz coś w moim poście zmienić - lepiej wywal go w całości Mad

To chyba odpowiedź:
K_M_K napisał:

Niestety muszę dokonywać edycji Waszych postów, usuwając niepotrzebne słownictwo. Nie chciałbym tego robić, więc bardzo proszę o pohamowanie emocji w trakcie pisania postów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

acidity
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Paź 29, 2005 12:23 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:
Lysy napisał:
(...)Ale Mickiewicz to już w '68 był podpadnięty cenzurze, więc może i nie ma się czemu dziwić Laughing
A co z Kochanowskim? Moja ulubiona fraszka:
Ziemię pomierzył i głębokie morze
Wie, jako wstają i zachodzą zorze
Wiatrom rozumie, praktykuje komu
A sam nie widzi, że ma
***ę
w domu.

Tak na wszelki wypadek podam linka http://pl.wikiquote.org/wiki/Jan_Kochanowski

P.S. Mój nauczyciel od Polskiego uwielbiał cytować nam tego rodzaju wierszyki, fraszki itp. albo erotyczne czy nawet zboczne fragmenty dzieł literatury polskiej i światowej, robił to praktycznie na każdej lekcji Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Paź 29, 2005 9:34 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

tpp i K_M_K zostali moderatorami KAŻDEGO TEMATU na forum - niniejszym proponuję dzień np. 30 października ogłosić Dniem Żałoby Forumowej. Koniec z wolnomyślicielstwem, od dzisiaj wszystko ma być po linii tpp i K_M_K. W kraju kaczyzm, a na forum tepepizm (innym określeniem mógłby być nudyzm - ale juz zajęte) Crying or Very sad Teraz taka dyskusja jak "legalność p2p" nie będzie już możliwa - chłopaki zrobią z tym porządek i zduszą w zarodku. A spróbujcie coś napisać na jednego - drugi od razu stanie w jego obronie, a jakie będzie miał teraz argumenty Exclamation Eh, czas sobie poszukać innego forum, bo tu już niedługo będzie dozwolone tylko uśmiechanie się do siebie, chwalenie jeden drugiego i głaskanie po główkach... A K_M_K jak zobaczy słowo "cipka" od razu cały post usunie. Adminie, chciałeś moderatora, rozumiem że nie mnie czy haviego, ALE CZEMU TYCH ŚWIĘTOSZKÓW Question Exclamation Twisted Evil

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Paź 29, 2005 10:33 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Faktycznie.Patrzę i oczom nie wierzę.I jak jestem przekonany , że K_M_K działa zawsze w dobrej wierze to też jestem przekonany , że tpp moderuje w sposób wyrafinowany i nieuczciwy.Mam nieodparte wrażenie , że w latach 70 - 80 był w Polsce jednym z czołowych cenzorów a jego szuflady są przepełnione medalami za zasługi w walce z warchołami i wrogami klasowymi.Teraz będzie w swoim żywiole.

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:46 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

jania
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Paź 29, 2005 10:54 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie wiem czy zauważyliście ale pojawił się na forum regulamin i także my i moderatorzy musimy się do niego przystosować. Sadze że z tą cenzurą trochę przesadzacie. A co do przekleństw to zauważcie że to forum pewnie odwiedzają też dzieci. Później ludzie się dziwią jak przechodzący koło nich przedszkolak krzyczy ku... chyba go poje.... a to ci...

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Paź 29, 2005 11:10 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

jania napisał:
Nie wiem czy zauważyliście ale pojawił się na forum regulamin i także my i moderatorzy musimy się do niego przystosować. Sadze że z tą cenzurą trochę przesadzacie. A co do przekleństw to zauważcie że to forum pewnie odwiedzają też dzieci. Później ludzie się dziwią jak przechodzący koło nich przedszkolak krzyczy ku... chyba go poje.... a to ci...

Regulamin... Szkoda że Admin nie wyraził zgody na opublikowanie mojej z nim korespondencji, mielibyście ubaw. Dlatego nie cytując - wyjaśniam: kiedy wytknąłem Adminowi niezgodność jego działań z regulaminem, i kiedy po krótkiej korespondencji uznał ten fakt, wiecie co zrobił? ZMIENIŁ ODPOWIEDNI FRAGMENT REGULAMINU Laughing Tak że nie martw się jania, nie muszą przystosowywać się do regulaminu, w każdej chwili można regulamin przystosować do nich Exclamation A co do przekleństw, czy dlatego że w Polsce rocznie około 200 tys. dzieci ulega oparzeniom - nie wolno gotować wody na herbatę Question

Ostatnio zmieniony przez brainw0rker dnia Nie Paź 30, 2005 10:33 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Ediii
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Paź 29, 2005 11:38 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Szkoda, że Administrator nie spytał nas forumowiczów o to kto mógłby byc ewentualnym moderatorem:) No ale co zrobic.
Poza tym ja do tpp nic nie mam! Doceniam jego starania organizacyjne, poza tym wg mnie prezentuje sie z dobrej strony (takie prywatne odczucia Smile ). Co do K_M_K to ...hmmm...nie czesto widuje jego posty na forum wiec trudno mi o nim cokolwiek powiedziec:)

lk85
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Paź 29, 2005 11:55 am
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Moim zdaniem dobry wybór moderatorów. K_M_K to uczciwy człowiek moim zdaniem, a tpp sprawy organizacyjne ma dobrze opanowane, np. nasz turniej forumowiczów. Moim zdaniem dobrze sie spisał w tej roli.

Z niektórych wypowiedzi można wywnioskować, że naprawdę co niektórzy woleliby haviego na moderatora Rolling Eyes .

Jeszcze dodam, że gdybym to ja został moderatorem, to havi już by nie napisał żadnego postu na tym forum Laughing .
Powrót do góry

jania
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Paź 29, 2005 12:16 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:
jania napisał:
A co do przekleństw, czy dlatego że w Polsce rocznie około 200 tys. dzieci ulega oparzeniom - nie wolno gotować wody na herbatę Question

Dzieci ulęgają głównie poparzenia przez nieodpowiedzialność dorosłych (a czasem i swoją). Jeśli chcesz przeklinać to możesz zarejestrować się na forum gdzie przy rejestracji pisze: Zgadzam się na te warunki i mam ukończone 18 lat. Tutaj przeklinać nie musisz ale jak już musisz to rób tak jak ja napisałem w poprzednim poście w tym temacie czyli np. ku... Razz

Co do moderacji to nie wiem czemu tak narzekacie ?? Ja już dawno na miejscu moderatorów napisałbym jak mój kolega (moderator) na jednym z for napisał
„Dziękujemy za skargi, ktoś się do Pana zgłosi. Zostawił Pan telefon ? nie ? jaka szkoda. Tak, to forum jest prowadzone na modłę moderacji/administracji. Tak bardzo Cię to razi, to nie pisz, nie odwiedzaj, będziemy tęsknić jak Floryda za El Nino. Innym jakoś nie przeszkadza to, że utrzymujemy porządek. Bo przecież nie robimy tego za pieniądze a z własnej woli :> I mylnym jest stwierdzenie, że moderator jest dla użytkowników - moderator jest dla siebie [;”

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Paź 29, 2005 12:30 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

lk85 napisał:
Moim zdaniem dobry wybór moderatorów.

Mnie nie tyle chodzi o to czy wybór jest dobry czy nie dobry, zawsze będą za i przeciw, wszystkim nie dogodzisz. Rzecz w tym że w ogóle nie powinno być tak że jeden z użytkowników dostaje nagle bat na innych użytkowników. Obiektywny, bo nie wdający się w kłótnie administrator, który raz na jakiś czas ukrócałby najbardziej niestosowne wybryki w zupełności by wystarczył, i do tej pory wystarczał. I co, odechciało mu się Question Exclamation

lk85
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Paź 29, 2005 1:16 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Może brak czasu??
Wiesz, administrator a moderator to 2 różne osoby. Na każdym forum na jakim jestem zarejestrowany (a jest tego sporo) jest wielu moderatorów. Zresztą w każdym dziale powinno być ich kilku. Wszędzie indziej tak jest. Więc już nie narzekajcie na to, że na całe forum jest tylko (Waszym zdaniem "aż") modów.

I żeby jedna osoba wprowadziła porządek, to jest to baaaardzo czasochłonne. Wystarczy jeden taki havi który w każdym dziale pisze głupoty i już jest sporo do usuwania. A wyobraź sobie co by było, gdyby takich havich było kilku lub kilkunastu Shocked .
Powrót do góry

K_M_K
Hetman
Hetman

PostWysłany: Sob Paź 29, 2005 4:17 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ediii napisał:
Co do K_M_K to ...hmmm...nie czesto widuje jego posty na forum wiec trudno mi o nim cokolwiek powiedziec:)

Ostatnio mniej piszę, ale to nie oznacza, że nie czytam postów. Czytam cały czas z wielkim zainteresowaniem. Chyba powinienem znowu podrzucić jakąś ciekawą pozycję z meczów Kasparowa z Karpowem. Na razie odłożyłem ich partie, bo studiuję Mój System Nimzowitscha (ciągle mam problemy z poprawnym pisaniem jego nazwiska).

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Strona 2 z 4