Witamy w Magazyn Szachista
 » Strona Główna // » Baza partii / » FORUM / » Kombinacje / » Nauka Gry / » Zadania / » Prenumerata
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   GrupyGrupy   ProfilProfil   Zaloguj i zobacz wiadomościZaloguj i zobacz wiadomości   ZalogujZaloguj 

CENZURA na forum
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Poprzedni temat :: Następny temat  
Autor Wiadomość
brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 2:32 pm
Temat postu: CENZURA na forum
Odpowiedz z cytatem

W temacie "havi" napisałem:
brainw0rker napisał:
brainw0rker napisał:
Jeśli to prawda, to już qrestwo w czystej formie.

Nie wiem kto moje posty cenzuruje i wstawia gwiazdki ale oświadczam:
Mocnych słów nie używam żeby kogoś obrazić/urazić ale by dać wyraz konkretnym emocjom, nadać określony ton swojej wypowiedzi, coś podkreślić. Mam podać przykłady z literatury lub cytaty wielkich postaci, które pełne są mocniejszych słów? Wtedy zrozumiesz że słowo *** to nie tylko grzech ale czasem i środek stylistyczny Question Exclamation

A po pół godzinie zostało się z tego:
brainw0rker napisał:
brainw0rker napisał:
Jeśli to prawda, to już *** w czystej formie.

Nie wiem kto moje posty cenzuruje i wstawia te cholerne gwiazdki ale oświadczam:
Mocnych słów nie używam żeby kogoś obrazić/urazić ale by dać wyraz konkretnym emocjom, nadać określony ton swojej wypowiedzi, coś podkreślić. Mam podać przykłady z literatury lub cytaty wielkich postaci, które pełne są mocniejszych słów? Wtedy zrozumiesz że słowo *** to nie tylko grzech ale czasem i środek stylistyczny Question Exclamation

Widać ma odwagi ustosunkować się do mojej wypowiedzi, ale ma za to na tyle długie ręce żeby mnie "poprawiać" - i nie tylko znowu coś "wygwiazdkować" ale usunąć niewygodne dla siebie zdanie Exclamation Exclamation Exclamation
Na przyszłość proszę cię, niezbyt szanowny cenzorze, jeśli masz coś w moim poście zmienić - lepiej wywal go w całości Mad

havi
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 3:13 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

z moich postow zostaje jeszcze mniej.czasami jest wrecz zmieniany sens i dopisywane jakies zdania ale juz sie do tego przyzwyczailem. wyobraz sobie ze ktos wygwiazdkowal slowo "tpp" uznajac widocznie ze jest brzydkie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

jania
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 4:05 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

havi napisał:
wyobraz sobie ze ktos wygwiazdkowal slowo "tpp" uznajac widocznie ze jest brzydkie.

Tylko że ten ktoś musiał by podać jeszcze argumenty w których było by zawarte wytłumaczenie dlaczego słowo "tpp" jest brzydkie

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

tpp
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 4:52 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Wiele słów gwiazdkuje serwer. Można się o tym przekonać używając podglądu. Sam miałem kiedyś kłopot przy wpisaniu "***" = "panorama".

Nadmieniam, iż tpp to BARDZO ŁADNE SŁOWO Cool
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

brainw0rker
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 7:49 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

brainw0rker napisał:
Na przyszłość proszę cię, niezbyt szanowny cenzorze, jeśli masz coś w moim poście zmienić - lepiej wywal go w całości Mad

Znowu nie posłuchał - i zamiast "*** ****" są gwiazdki. Wychodzi więc na to, że to coś więcej niż *** ****. I nie da się zwalić tego na serwer, bo to się dzieje dopiero po jakimś czasie od wysłania. Eh, admine, brak słów, mówią, że prawdziwa cnota krytyki się nie boi...

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 8:50 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Przyłączam się i dodam jeszcze jedną wątpliwość.Skąd ten zakaz publikowania wiadomości przesyłanych na priv nazwanych tu zręcznie "prywatną korespondencją"?Są przecież sytuacje kiedy taka publikacja jest jak najbardziej zasadna.Znam dwa przypadki publikacji wiadomości prywatnej na tym forum i dla obu mówię : tak , było to jak najbardziej zasadne.Pierwszy to cudowna akcja brainw0rkera ujawniająca hipokryzję i demaskująca pewną postać , która od dłuższego czasu starała się uchodzić za autorytet w niektórych sprawach.Druga to sprawa haviego i jego temat "kultura kulturalnych".Moim zdaniem był to jeden z nielicznych tematów , w którym wniósł On jakieś głębsze treści.Zdążyłem to przeczytać zanim zostało ocenzurowane a przez to pozbawione treści.W dodatku temat został zamknięty.Czemu to ma służyć?Pomijam juz nawet fakt , że takie zakazy mogą zachęcić niektórych do wysyłania jeszcze bardziej agresywnych i wulgarnych pogróżek na skrzynkę prywatną.
Jest zdaje się wolność słowa i argumentacji i jeżeli w pewnych sytuacjach najlepszym a czasami jedynym sposobem argumentacji jest wykorzystanie jakichś treści czy cytatów ze skrzynki prywatnej to nie widzę powodów do ograniczania takich możliwości poprzez zakazy.

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:43 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Ediii
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 9:00 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

To co zrobił brainw0rker było uzasadnione dwulicowoscia...natomiast to co robi havi jest przykre dla osób które on atakuje. Sam nie przedstawia soba jakiejkolwiek wartosci (oczywiscie na forum szachowym!! w realu to z pewnoscia wspaniały człowiek jak kazdy z nas Smile ) wiec w oczach innych nie moze stracic. Chce tylko wmieszac w swoje niecne igraszki innych a to smutne Sad Zreszta ja sie nie dziwie ludziom ze biora "kij do reki kiedy ktos do nich błotem rzuca"! A zablokowanie tamtego tematu uwazam za sluszne! Trzeba walczyc z c*h*a*m*s*t*w*e*m a nie je propagowac!
Co do cenzurowania pewnych słów to ...hmm...sadze ze osoba która "gwiazdkuje" wyrazy powinna sie zastanowic nad sensem pewnych słów bo wprowadza to ogólny chaos...

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 9:29 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Ediii spłycasz temat w ważnej dyskusji.Twoim zdaniem taki ktoś jak havi nie ma prawa udowadniac dwulicowości?Dlaczego?Tylko dlatego , że zachowuje się tak jak się zachowuje nie ma prawa założyć poważnego tematu?Moim zdaniem temat ten jest poważny , nawet bardzo.Sam doświadczyłem podobnych historii.Byli na tym forum ludzie , którzy nie wytrzymując sporu i którym brak już było argumentów wysyłali mi na priv bardzo p r o s t a c k i e i wulgarne pogróżki , jednocześnie na ogólnym kreując się na kulturalnych i wybitnie mądrych.Wprawdzie nie wklejałem cytatów , a może powinienem ale jak pamiętam , o zapychaniu mi skrzynki tekstami o wątpliwej treści , pisałem.Poza tym zastanów sie , co teraz robisz.Używasz epitetów.Chcesz , żeby kolejny temat zamienił sie w ciąg postów , w których będziecie się wzajemnie obrażać?

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:44 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Ediii
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 9:45 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Nie chce tego drogi przedmówco:) Wcale nie upraszczam tematu! Havi wg mnie nie udowadnia dwulicowosci...on poprostu sie cieszy z tego ze ktos broni dobrego zdania o sobie, broni swojego honoru! Ja na miejscu lk85 pewnie zachowałbym sie tak samo:) Chciał oszczedzic wszystkim obrazanie Haviego na forum wiec zrobił to prywatnie bo to sprawa pomiedzy nimi dwoma!! A do sytuacji nigdy by nie doszło gdyby Havi "ni z gruszki ni z pietruszki" nie atakował kogos bezczelnymi wyzwiskami!
Poza tym to jest forum szachowe!! A jak ktos chce sie powyzywac..to...to niech znajdzie sobie inne miejsce Very Happy
I tym stwierdzeniem koncze moje wypociny:)
A tak na marginesie...teamty Havi moze zakładac jakie chce...ale beda one blokowane bo to nie "mamo to ja" tylko "MSz"Smile

kedzier15
Goniec
Goniec

PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 10:00 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

estoril napisał:
Tylko dlatego , że zachowuje się tak jak się zachowuje nie ma prawa założyć poważnego tematu?Moim zdaniem temat ten jest poważny , nawet bardzo.

On ma zakładać poważne tematy-havi ? ? ?

Najpierw niech się zachowuje poważnie . On rozpoczął tu te wszystkie kłótnie. I to właśnei havi jako pierwszy zaczął używać w stronę innych użytkowników różnych epitetów . A później gdy lk85 mu odpowiedział na priv to on to publikuje. Jednym słowem jak 5 letnie dziecko.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 10:04 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Otóż spłycasz temat bo tu nie chodzi tylko o post , który zacytował havi.Być może Tobie jest trudniej być obiektywnym w tej konkretnej sprawie ale to jest najmniej ważne.Wracam do głównego wątku.Zakaz , o którym tu mowa , nie powinien mieć miejsca.

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:44 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Ediii
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 10:13 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Zakaz czego Estoril?? Mozna konkretnie prosic?
Otóz sądze ze Brainw0rker ma racje (chodzi o te gwiazdki)! Zmiana postów na siłe nie jest korzystna bo zmienia sens wypowiedzi!! A czasami nalezy uzyc ostrcy słów by odróznic zwykły szit od czegos wartego uwagi!
Jesli chodzi o banowanie tematów nie zwiazanych z szachami, a majacych na celu ublizanie innym osobom to jestem jak najbardziej za!! Brawo za podjęte kroki!

estoril
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 10:18 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Proszę czytać uważnie.Powinienem odesłać Cię do przeczytania wątku od początku ale będę uczynny i przypomnę: chodzi o zakaz umieszczania cytatów ze skrzynki prywatnej.Argumentować już jednak tego nie będę bo wydaje mi sie , że wcześniej zrobiłem to w sposób wyrazisty.

Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Sob Lut 23, 2008 7:45 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

Ediii
Hetman
Hetman

PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 10:44 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

Temat z wklejaniem wiadomosci prywatnych został zablokowny! Zle mnie zrozumiałes:) Wiec moze przy okazji odsyłania mnie wyslesz i siebie?? A tak serio to czytałem Twoja argumentacje do TAMTEGO PROBLEMU ( wklejania wp) i Cie rozumiem! W tym temacie poruszam problem tego ze Havi obraza bezczelnie innych nietuzinkowymi wyzwiskami i sie z tego cieszy! A takie cos w pełni zasługuje na bana (wg mnie oczywiscie...ale mamy demokracje wiec ja nie moge decydowac za wszystkich Smile )
Moze nasze nieporozumienie wynika z tego ze w tym temacie brainw0rker poruszył watek cenzurowania postów, a my dyskutujemy o innych rzeczach ( Ty o wklejaniu wp, a ja o obrazaniu godnosci drugiego czlowieka). No cóz czasami sie zdarza. Najwazniejsze zeby wyjasnic wszelkie niejasnosci:)

havi
Nowy
Nowy

PostWysłany: Czw Paź 27, 2005 10:49 pm
Temat postu:
Odpowiedz z cytatem

kedzier15 napisał:
On ma zakładać poważne tematy-havi ? ? ?

Najpierw niech się zachowuje poważnie . On rozpoczął tu te wszystkie kłótnie. I to właśnei havi jako pierwszy zaczął używać w stronę innych użytkowników różnych epitetów . A później gdy lk85 mu odpowiedział na priv to on to publikuje. Jednym słowem jak 5 letnie dziecko.

co ci powiem to ci powiem ale ci powiem:
a co!
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Wszystkie czasy w strefie
www.szachista.com Strona Główna
-> Forum dla Zarejestrowanych
Strona 1 z 4