I po prostu uznałem, że bliżej mojego ideału jest PO i Tusk niż PiS i Kaczyński
PS Nie wiem czy ta dyskusja ma jakikolwiek sens. Bo obrażanie się z powodu poglądów politycznych, na forum o szachach, jest co najmniej głupie.
Ja też bardzo cenię Janusza Korwina Mikke ale nie mylmy pojęć.Nigdy nie zapomnę Jego słów dotyczących aborcji:"To kara śmierci wykonana na niewinnym człowieku" i nigdy nie zapomnę poglądów , zachowań i głosowań Tuska w tym temacie.Są to różnice drastyczne, różnice , których nie sposób pominąć.Jeżeli ktoś nazywa się prawicowcem to niech zna reguły obowiązujące w prawicy.Również słowo liberał nie zawsze jest jednoznaczne.Być może Janusz Korwin Mikke nazywa się liberałem ale jest sto razy bardziej prawicowy od ludzi , którzy za prawicowców chcą uchodzic a w życiu codziennym postępują inaczej.
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Nie Lut 24, 2008 6:47 pm, w całości zmieniany 1 raz
Moje pytanie było skierowane do brainw0rkera i jestem przekonany , że sam może sobie świetnie poradzić z odpowiedziami.
Pewnie, że tak, ale jestem w delegacji i dostęp do netu mam przez 10 min dziennie. Czasu w ogóle też nie za wiele, choć z zapartym stolcem przeczytałem wszystko co tu się wyprawia Odpowiem - ale dopiero w czwartek wieczorem. _________________ pay attention or pay the price
Więc jako że głosowaliśmy tak samo, estoril, i obaj mamy prawicowe poglądy, pozwól mi na koleżeńską i szczerą refleksję:
takim jak ty zajobom od Rydzyka powinno się odbierać prawo do wolności wypowiedzi
Chyba wezme etat wrozki. Daaaaawno temu doszedlem do wniosku, ze niektorym osobnikom nie warto odpowiadac.
I, mimo wszystko, Tobie radze to samo.
Właśnie pokazałeś jakim jesteś facetem. Poskarżyłeś już mamusi że cie na privie obraziłem??
Już napisałem w innym temacie jak cie oceniam i nie mam zamiaru z tobą dalej dyskutować. Pogadaj se sam ze sobą, ale do tego jesteś już przyzwyczajony, bo kolegów(a tym bardziej dziewczyny) przecież nie masz i nie będziesz miał.
No i mamy czwartek wieczór. Nie mam radia w samochodzie więc przez większą część trasy Lublin - Warszawa myślałem co Ci estoril napiszę. I nie miały to być miłe rzeczy, bo nieźleś tu nawywijał ostatnimi dniami. Ale jak wróciłem to przeczytałem Twojego posta w temacie "havi" i zmieniłem zdanie. Ty naprawdę wierzysz w pewne idee, a to rzadkość w dzisiejszych miałkich czasach... I niezależnie od tego że ja myślę że mylisz się totalnie ufając ludziom którzy na Tobie chcą jedynie zarobić, to wiem że ja Cię nie przekonam, tak jak i Ty mnie. I nie bierz mnie więcej pod włos z tą moją niby osobowością, ja też jak i Ty zj##ię nawet tego który mi słodzi. Ale w tym konkretnym przypadku nie napiszę Ci co sądzę o Twoich idolach z "Naszego Dziennika" nie dlatego że i tak by mi admin większość wygwiazdkował, ale dlatego że wziąłbyś to osobiście do siebie. A co innego uderzać w głupotę, co innego - w uczucia. Pierwszy raz trafiłem w Twój czuły punkt boś mi podniósł ciśnienie swoimi hasłami o Prawdziwym Polaku, za drugim razem to już był tylko żart, ale i z tym kończę. Nie przekonujmy się więcej nawzajem i nie ciągnijmy tego więcej - po prostu to czas pokaże który z nas padł ofiarą manipulacji. Ty trzymasz stronę Rydzyka, ja - Życińskiego, kto wie, może nowy papież nas rozsądzi i zrobi z tym wreszcie porządek.
Pozdrawiam,
brainw0rker _________________ pay attention or pay the price
Ostatnio zmieniony przez brainw0rker dnia Czw Paź 27, 2005 11:17 pm, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Czw Paź 27, 2005 11:11 pm Temat postu:
To brainw0rker:
W końcu ktoś napisał coś sensownego...
PS Przy okazji dowiedziałem się, że jest na tym forum co najmniej 3 niereformowalnych fanatyków . _________________ "Czasami myślę, że Bóg tworząc człowieka przecenił nieco swoje możliwości"
//Oscar Wilde//
Dziękuję brainw0rker za obszerną odpowiedź.Też nie będę Cię przekonywał , chociaż w wielu elementach z oczywistych przyczyn się z Tobą nie zgadzam.A przynajmniej nie tu , na forum szachowym.Przychylam sie do wszystkich Twoich słów , w których nie przemycałeś krytyki , również do ostatniego zdania , chociaż słowo "rozsądzi" zamieniłbym na "pogodzi" a za "c h a m a" przepraszam.
Sporu również toczyć nie będę.Nikomu nie mogę jednak obiecać , że nie użyję jeszcze kiedyś wyrażeń typu "Prawdziwy Polak" bo dla mnie to nie tylko hasło ale jeden z fundamentów moich ideałów.
Pozdrawiam.
estoril.
Ostatnio zmieniony przez estoril dnia Nie Lut 24, 2008 6:50 pm, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pią Paź 28, 2005 2:52 pm Temat postu:
brainw0rker napisał:
... to wiem że ja Cię nie przekonam, tak jak i Ty mnie....
brainw0rker napisał:
Mam nadzieję że mnie do nich nie zaliczyłeś? Zawsze myślałem że głowę mam otwartą...
Głowa otwarta, ale Rydzykowi wstęp wzbroniony... _________________ "Czasami myślę, że Bóg tworząc człowieka przecenił nieco swoje możliwości"
//Oscar Wilde//